sebcio78 Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 witam wszystkich ja wczoraj szedlem od biskupic az do warty i nic nawet jednego podbicia jutro tez mam zamiar sie gdzies wybrac ale juz chyba bez blachy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giaur27 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Co tak cicho w temacie, czyżby ekipa odpuściła weekendowe łowienie. W ten weekend zdradziłem Wartę z Bzurą i w sumie sie opłacało, ale jak zacznie systematycznie mrozić, to wracam i biorę sie za sandacze.Poniżej 65cm efekt mojej zdrady Gratki- fajny ryb P.S.Jeśli to nie jakaś wielka tajemnica to w jakich okolicach Bzura takimi ładnymi rybkami zaskakuje? Działo się jeszcze coś- czy tylko ten szczupak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 witam,pisze z zapytaniem zbiornika jeziorsko,gdzie można bezproblemu zwodować łódz?niewiem czy dobrze słyszałem że za łodke jest jakaś dopłata,to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw17 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 (edytowane) W Pęczniewie może się jeszcze udać. Coś tam każą sobie dopłacać, i pewnie gdyby ryby jakieś były to bym im zapłacił.Jak jesteś z Kalisza to spróbuj w Ostrowie Warckim na nowej przystani Edytowane 14 Listopada 2014 przez saw70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 i tam bez problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Wydaję mi się że woda z jeziorska już spuszczona więc może być tak że aby dostać się do wody będzie trzeba pokonać kilkaset metrów błota ale można spróbować w Pęczniewie albo w okolicach wsi Kościanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 "............................" Okręg PZW SieradzPzw.org.pl » Okręg PZW w Sieradzu Zarybienia wód 2014 rok Informacja z realizacji zarybień wód użytkowanych przez Okręg PZW w Sieradzu w roku 2014. /według stanu na dzień 30 września/ Obwód rybacki rzeki Warta nr 4 – zbiornik „Jeziorsko”.Karp kroczek 5.000 kgLin kroczek 2.160 kgBoleń narybek jesienny 30.000 szt.Jaź narybek jesienny 30.000 szt.szczupak narybek letni 300.000 szt.sandacz narybek letni 380.000 szt.szczupak narybek jesienny 1.572 kgsandacz narybek jesienny 775 kgsum kroczek 1.500 kgwęgorz obsadowy 170 kgWartość zarybienia : 308.472,- zł Obwód rybacki rzeki Warta nr 3. Rzeka WartaBrzana narybek jesienny 15.000 szt.Kleń narybek jesienny 12.000 szt.Sandacz narybek letni 40.000 szt.Szczupak narybek letni 30.000 szt. Starorzecza WartyKarp kroczek 380 kgLin kroczek 110 kgKaraś pospolity 110 kg Zbiornik „Próba”Karp kroczek 100 kgLin kroczek 50 kgKaraś pospolity 50 kgJaź kroczek 50 kgSzczupak narybek jesienny 100 kg Zbiornik „Smardzew”Karp kroczek 300 kgJaź kroczek 50 kgLin kroczek 50 kgKaraś kroczek 50 kgSzczupak nar.jesienny 150 kg Wartość zarybienia : 57.161,- zł 35 gr Obwód rybacki rzeki Grabia nr 2.Rzeka GrabiaBrzana narybek jesienny 3.000 szt.Kleń narybek jesienny 7.000 szt.Szczupak narybek letni 5.000 szt. Zbiornik retencyjny MOSiR w ŁaskuKarp kroczek 50 kgLin kroczek 10 kgKaraś pospoplity 20 kg Starorzecza GrabiKarp kroczek 50 kgLin kroczek 20 kgKaraś pospolity 20 kg Wartość zarybienia : 8.339,- zł 10 gr Obwód rybacki rzeki Widawka nr 2.Rzeka WidawkaBrzana narybek jesienny 3.000 szt.Szczupak narybek letni 5.000 szt.Węgorz obsadowy 10 kg Rzeka KrasówkaLipień narybek letni 2.000 szt. Starorzecza WidawkiKarp kroczek 150 kgLin kroczek 20 kgKaraś pospolity 20 kgWartość zarybienia: 7.998,- zł 70 gr Obwód rybacki rzeki Ner nr 2 Rzeka Nerszczupak narybek letni 10.000 szt. o wart. 900,- zł Łączna wartość dotychczasowych zarybień: 382.871,- zł 15 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Ciekawe ile z tego poszlo do rzeki a ile do Jeziorska i dziwi fakt ze wedle rozpiski za tama nie zarybili brzana ani kleniem moze za duzo jest tych ryb na tym odcinku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Dawid, a to chyba obwód rybacki nr 4 jest za tamą , zresztą ty wiesz najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Panowie, gdyby faktycznie wpuszczano tyle ryby ile na papierku to nie było by tak źle na rzece. Z tych 5 ton karpia to 4,5 wróciło z powrotem do stawów na handel. Z reguły jak wpuszczają rybę to siatki dookoła są już pięknie rozstawione wcześniej. PZW Sieradz to najgorszy kłusownik "naszej" rzeki i zbiornika, a najgorsze jest to, że nie za bardzo jest co z tym zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Wlasnie Mariusz obwod 4 a widzisz zeby tam cos o brzanie i kleniu bylo napisane? Wedle tego tylko powyzej zalewu tymi rybami rzeke zarybiali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 W teorii to dobrze wygląda ale większość tych ryb raczej nie będzie miało szansy wypłynąć z jeziorska chociaż nie powiem od 2 lat trafia się coraz więcej małego sandacza więc to na mały plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Papier wszystko przyjmie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw17 Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Dzisiaj usłyszałem za zaporą tekst "wczoraj dobrze brały, dzisiaj kiepsko" a pic polega na tym, że wszystkie te skurwysyny zakładają kotwice do twistera i każdą rybę zapinają za kapotę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 To jest wlasnie technika bocznego troka z wysokim podbiciem.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartek Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Witam wszystkich dopiero przystąpiłem do forum, chętnie porozmawiam z wami o Warcie w okolicach Sieradza, choć z góry uprzedzam, że optymizmem raczej nikogo nie zarażę Z resztą po przeczytaniu tego wątku co wrażliwszy mógłby z rozpaczy zrobić sobie krzywdę żyletką Ale skoro można wspólnie ponarzekać, to się przyłączam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel1992 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Witam w temacie, chodził ktoś po Warcie ostatnimi czasy coś za klonkiem jazikiem? Ja zamierzam jutro wystartowac na krotki rekonesans, oczywiście dam znać co i jak, planowo jako przynęta wobek (uklejka) 4-5cm. Pewnie skonczy sie na narzekaniu jak zwykle ale zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartek Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Szczególnie jazi jest trochę w Warcie powyżej Jeziorska, więc na tą rybkę jest zawsze szansa. Jaź to tak na prawdę jedyny gatunek, którego populacja jest dość zadowalająca na naszym terenie. Gdyby tak samo było z innymi gatunkami powiedziałbym to, czego nie można powiedzieć od co najmniej 15 lat, czyli że w Warcie jest rybostan w niezłej, a nawet dobrej kondycji. Co do klenia, to tu już jest bardzo źle. Wielkie kabany, które często odwiedzały moje i mojego ojca wędki jeszcze w latach 90-tych i na początku 2000, dzisiaj są już wspomnieniem. Moje wyniki spinningowe od sierpnia do teraz, to 5 szczupaków ponad wymiar (czas łowienia - prawie wszystkie weekendy od rana do zmierzchu). Nie ma co komentować, prawda jest jedna, rzucałem przynętę do wody, w której brak głównego pożądanego bohatera - ryby. Nadmienię, że chodziłem pod kątem szczupaka, na bolka się nie nastawiałem, a wiem, że też go trochę jest, można zaryzykować stwierdzenie, że po jaziu bolek jest na 2 miejscu. Mimo, że na prawdę dużych jest już mało ilościowo nie jest tak źle jak choćby ze szczupakiem. O sandaczu nawet nie wspomnę wiadomo dlaczego. Moja opinia jako osoby wychowanej na tej rzece jest taka, że w okolicach Sieradza można złowić jeszcze na prawdę dorodnego jazia (są takie nawet 60+). Jednak szkoda mi marnować życie wiedząc, że do jego końca będę mógł liczyć jedynie na jazie. Tak więc po tym sezonie się już przełamałem (załamałem) i postanowiłem, że od następnego sezonu łowię rzadziej, ale jeżdżę na ryby dalej szukać szczęścia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartek Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Witam w temacie, chodził ktoś po Warcie ostatnimi czasy coś za klonkiem jazikiem? Ja zamierzam jutro wystartowac na krotki rekonesans, oczywiście dam znać co i jak, planowo jako przynęta wobek (uklejka) 4-5cm. Pewnie skonczy sie na narzekaniu jak zwykle ale zobaczymy. Gdzie łowisz na Warcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) Moje ostatnie wypady z doskoku w te strony to puszczanie gumowych rybek w wodzie, bardzo fajna sprawa.Rzucamy i prowadzimy przynęty tak aby imitować łowienie ryb...Takie polowanie na tygrysy w lesie pod Gałkówkiem Edytowane 30 Listopada 2014 przez Szymon82 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel1992 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Wedkuje w sumie na odcinku od działoszyna za samą tame na jeziorsku, ale głownie w rejonach dzialoszyn, konopnica na tym odcinku, tak jak kolego Wartek napisal jazia jeszcze troche nam zostało, z bolusiem tez nie jest zle w moich rejonach, a z tym kleniem sie nie zgodze bo przynajmniej w moich miejscowkach troche sie go jeszcze kreci i na prawde mozna zlowic solidną kluche, fakt jest to jeden na kilkadziesiat sztuk taki klen powyzej 60cm ale da sie. Ale za to drobnego klenia jest dosyc duzo a to dobrze rokuje na przyszłość, z tym ze kłusoli takze nie brakuje, aa co do wypadu który sobie na dzis zaplanowalem, niestety nie wyszlo i nie podziele sie informacjami, doba jest dla mnie zbyt krótka niestety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartek Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Moje ostatnie wypady z doskoku w te strony to puszczanie gumowych rybek w wodzie, bardzo fajna sprawa.Rzucamy i prowadzimy przynęty tak aby imitować łowienie ryb...Takie polowanie na tygrysy w lesie pod Gałkówkiem O dokładnie to ja robiłem właśnie to samo przez 10 ostatnich weekendów Warta jako tester sztucznych przynęt, w sumie fajnie, bo można mieć pewność, że żadna ryba nie przeszkodzi w próbach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Moje ostatnie wypady z doskoku w te strony to puszczanie gumowych rybek w wodzie, bardzo fajna sprawa.Rzucamy i prowadzimy przynęty tak aby imitować łowienie ryb...Takie polowanie na tygrysy w lesie pod Gałkówkiem znaczy się uczyłeś kopytka i woblery pływać a tak na poważnie to trzeba koniecznie zmienić łowiska, na nowy sezon, z okazji otwarcia S8 planuje odwiedzić Odre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 znaczy się uczyłeś kopytka i woblery pływać a tak na poważnie to trzeba koniecznie zmienić łowiska, na nowy sezon, z okazji otwarcia S8 planuje odwiedzić OdreDobrze kombinujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 (edytowane) znaczy się uczyłeś kopytka i woblery pływać a tak na poważnie to trzeba koniecznie zmienić łowiska, na nowy sezon, z okazji otwarcia S8 planuje odwiedzić OdreTaki to już nasz los , z wędkarskich klimatów mamy w sumie tylko nazwę miasta.Ja Wartę i jej okolice odwiedzę standardowo na wiosnę , po wysokiej wodzie jeszcze idzie coś tam złowić, ale taki stan trwa bardzo krótko - z wiadomych przyczyn. Edytowane 1 Grudnia 2014 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi