Kornel1992 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 ja tak samo Panowie juz zaczynam okupować inne rzeczki, wlaśnie przywitałem sie ostatnio z Odrą Widawe kilka razy zaliczylem, ale mam miejscowke na Warcie gdzie gromadzi sie sporo i to napisane powinno byc raczej tak "SPORO" jazia na wiosne, jest super łapanie,ale trwa to okolo 3 tygodni i koniec niestety, ale co sie pstryknie aparatem to moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 wstaw zdjęcia Kornel , ryb , nie miejscówki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel1992 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 (edytowane) z tymi zdjeciami zaczynaja sie schody, na wiekszosci widac miejscowke, jest bardzo charakterystyczna i widać ją z drogi także kazden jeden co przejedzie od razu pozna, ale mam jakieś zdjęcie 40+ jazika robione bodajże "lodówką" ale jest chyba jedyne zdje na którym nie widać mojej wody, nie chce ryzykować mam nadzieje że zrozumiecie mnie Edytowane 1 Grudnia 2014 przez Kornel1992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartek Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 znaczy się uczyłeś kopytka i woblery pływać a tak na poważnie to trzeba koniecznie zmienić łowiska, na nowy sezon, z okazji otwarcia S8 planuje odwiedzić OdreJa dokładnie kombinuję tak samo. I pewnie nie jesteśmy sami w tych zamiarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Pewnie ze rozumiemy bo forumowe "kormorany" nie spia. Byle do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Pewnie ze rozumiemy bo forumowe "kormorany" nie spia. Byle do wiosny my ryby wypuszczamy . prawda Dawid !!!???? , powiedz gdzie konkretnie Kornel , a ryb nie weźmiemy , tylko się nałowimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 (edytowane) [...] ale mam miejscowke na Warcie gdzie gromadzi sie sporo i to napisane powinno byc raczej tak "SPORO" jazia na wiosne, jest super łapanie,ale trwa to okolo 3 tygodni i koniec niestety, ale co sie pstryknie aparatem to moje Biedne jazie jadą na/z tarła wiosną, a rzesze nienakutych wędkarzy tnie je za ryj setkami. Cała wędkarska polska wiosną. Mam to w Konopnicy pod nosem każdego roku. Dobrze, że chociaż za tym progiem jest zakaz.Ech... Edytowane 1 Grudnia 2014 przez krzychun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartek Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 z tymi zdjeciami zaczynaja sie schody, na wiekszosci widac miejscowke, jest bardzo charakterystyczna i widać ją z drogi także kazden jeden co przejedzie od razu pozna, ale mam jakieś zdjęcie 40+ jazika robione bodajże "lodówką" ale jest chyba jedyne zdje na którym nie widać mojej wody, nie chce ryzykować mam nadzieje że zrozumiecie mnie tak z tymi jaziami zaczyna się wczesną wiosną, a nawet już w lutym, też mam koło Sieradza takie miejscówki, jak wychodzą na żer, to można poszaleć. Ja w tym roku złowiłem największego 53 cm, ale jazie łowiłem tylko do końca czerwca. Sezon wcześniej trafiłem 54 cm jak dotąd to mój największy. Jesienią widziałem większe byki, ale już na nie nie polowałem. Dodam tylko, że nie złowiłem ich na spina, więc nie wiem czy to nadaje się na to forum jeszcze nie do końca wiem jakie tu zasady są. Tylko spinning? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartek Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 jeśli o mnie chodzi, to ja już nie mam siły narzekać na mięsiarstwo po prostu patrzeć na to już nie można. Obserwowałem wiosną pospolite ruszenie na jazie, ani razu nie wiedziałem, żeby ktoś wypuśił rybę z powrotem. Co oni z tym kuźwa robią, niektórzy to hurtownicy. Jednego spotykam i zaczyna się chwalić jak to na rybach jest 2 razy dziennie, nie notuje nie waży jemu chodzi o rybę. Panie ja nie przychodzę na ryby tylko po ryby powiedział mi to na twarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zlow i wypusc to podstawa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zlow i wypusc to podstawa a kiedy zjeść hehe ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel1992 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 tez obserwuje jak te komuchy tną jazie klenie czy to inna rybe na moich wodach, a co do konopnicy, za progiem zakaz a i tak chamy łowią strazy wedkarskiej w konopnicy jeszcze nie spotkalem od kiedy wedkuje czyli 7-8 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 To mnie w ogóle nie zrozumieliście, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zjesc to kurczaka mozna Nie tylko komuchy zabieraja ryby, wszystko zalezy od czlowieka bo zaopserwowac mozna ze wiele mlodych osob postepuje tak samo. Chec poklasku wsrod rodziny, sasiadow i znajomych widzacych rybe w zlewie jest o wiele wieksza niz mozliwosc podziwiania okazu na zdjeciu i mozliwosc spotkania sie znia ponownie gdy osiagnie wieksze rozmiarg. No i "karta sie musi zwrocic" lub " jak ja nie wezme to kto inny wezmie"....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel1992 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 ja Cie zrozumiałem @krzychun, ale z reka na sercu moge powiedziec Tobie i nie tylko ze w zyciu nie zlowilem ani jednego jazia ktory byl na tarle czyli albo zaikrzony albo z mleczkiem, z takich przypadków jedynie raz siadła mi zaikrzona samica klenia, która była odpięta jeszcze w wodzie jak sie spostrzegłem ze jest z ikrą, zawinąłem sie i pojechałem do domu co by ich nie męczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Kornel1992 nie przejmuj sie i jesli ryby wypuszczasz to low bo to kiedy ryba ma tarlo przy klimacie jaki teraz mamy to jedna wielka zagadka a ryba na pewno na tym nie ucierpi jesli bedziesz sie z nia odpowiednio obchodzil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Witam ! po dłuższej nieobecności ahh ta nasza rzeka warta płynie i płynie a rybki juz zimują ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kornel1992 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 a no płynie płynie i to cały czas w jednym kierunku więc chyba sie nie zanosi na zmiany a tak na powaznie to w weekend sie wybieram polatac za "zimnym" kleniem woblerki az juz same wyskakują z pudełka zeby do wody wleciec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Licha strasznie ta nasza Warta dlatego ja czas od maja do sierpnia postaram się spędzić nad Odrą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin2372 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Przeczytałem cały wątek o naszej Warcie i aż mi się wierzyć nie chcę ,że jest tak kiepsko.Pamiętam rzekę z przełomu lat 80/90 kiedy wedkarzy było widać dużo więcej niż teraz nad brzegami, wszyscy brali złowione ryby, a mimi to ryb nie brakowało. Wędkowałem od miejscowości Tyczyn gdzieś do Biskupic.Pamietam rok 97 kiedy po powodzi było istne eldorado...a w tej chwili martwa woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajmik Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Myślę, że bardzo wiele z tym wspólnego ma jeziorsko. Rzekę zasypało piachem, a zbiornik przetrzebiony przez rybaków, kormorany i kłusowników.Teraz jak spuścili wodę na zbiorniku w miejscowości Brodnia koło kościoła odkryło jakąś starą sieć. Kilkadziesiąt metrów razem z bratem wyjęliśmy na brzeg jednak drugi koniec był nie do ruszenia i co najmniej drugie tyle zostało w wodzie... W sieci tylko raki, martwe ptaki i jeden okonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 [...]aż mi się wierzyć nie chcę ,że jest tak kiepsko.Pamiętam rzekę z przełomu lat 80/90 kiedy wedkarzy było widać dużo więcej niż teraz nad brzegami, wszyscy brali złowione ryby, a mimi to ryb nie brakowało. [...]Newtony trzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Przeczytałem cały wątek o naszej Warcie i aż mi się wierzyć nie chcę ,że jest tak kiepsko.Pamiętam rzekę z przełomu lat 80/90 kiedy wedkarzy było widać dużo więcej niż teraz nad brzegami, wszyscy brali złowione ryby, a mimi to ryb nie brakowało. Wędkowałem od miejscowości Tyczyn gdzieś do Biskupic.Pamietam rok 97 kiedy po powodzi było istne eldorado...a w tej chwili martwa woda. nie możemy podchodzić do istoty rzeki "wspomnieniami" , nie tędy droga, sam nie wiem, ale jak dla mnie są 2 sprawy, jedna to zły gospodarz tzn żle wydawane pieniądze, albo zbiornik Jeziorsko psuję populację wszystkich ryb, najlepiej w tej kwestii wypowiedziałby się niezależny ichtiolog , my się tylko możemy domyślać .............................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartek Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 nie możemy podchodzić do istoty rzeki "wspomnieniami" , nie tędy droga, sam nie wiem, ale jak dla mnie są 2 sprawy, jedna to zły gospodarz tzn żle wydawane pieniądze, albo zbiornik Jeziorsko psuję populację wszystkich ryb, najlepiej w tej kwestii wypowiedziałby się niezależny ichtiolog , my się tylko możemy domyślać ..............................Maciek tylko czego możemy się domyślać - rzeczy oczywistych? Każdy nawet średnio myślący wędkarz jest w stanie wymienić czynniki wpływające na zagładę ichtiofauny w Warcie w okręgu Sieradzkim. Jeśli jak mówisz, nie będziemy żyć wspomnieniami rzeki z dobrych czasów, to tylko miejscowy pzw na to czeka. Oni by chcieli, żeby zamknąć nam usta. Dzisiejsze dzieciaki, które nie mogą pamiętać tamtych czasów tym samym nie "chorują" na wspomnienia o eldorado z dawnych czasów. Takie dzieciaki będzie cieszyć płotka i ukleja i to im wystarczy, żeby stwierdzić, że jest ryba. A dla władz pztwu w to graj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 ale o jakich ty płotkach mówisz Wartek , my musimy iść do przodu , chodzi o to żeby ryb było więcej niż w twoich wspomnieniach z lat 80/90, spójrz na inne rzeki np . Odrę , ja bym nie chciał tyle kopów w d..pę dostać co oni tam ryb łowią - przykład nasze forum (zdjęcia), filmy w necie , a ty mi mówisz o wspomnieniach ......................... ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi