Skocz do zawartości

Warta odcinek od Biskupic, Włyń, Most Warcki i zbiornik Jeziorsko

Koper

Rekomendowane odpowiedzi

Kornel, z całym szacunkiem. Nie chce mi się wierzyć. :) 11 wypadów i 8 pstrągów +40, sorry taki wynik to jakieś mission impossible. Mieszkałem w kujawsko-pomorskiem gdzie są prawdziwe wody pstrągowe, łowiłem parę razy w Bobrze, w takich rewirach takie wyniki praktycznie się nie zdarzają. Temat pstrągów mnie względnie interesuje, takie wyniki to może na OSach, ale nie na tej naszej patelni w Polsce centralnej(jestem z Ostrowa Wielkopolskiego).

No chyba, że masz super mega tajną wodę, o której nikt nie wie? Jeśli możesz, wrzuć fotki, chętnie nacieszę oko.

właśnie tak samo pomyślałem. Chyba, że chłopak trafił na jakichś ucieczkowe tęczaki ze stawów, które zgromadziły się w określonym miejscu, no ale to już inna bajka. A jeśli to potoki, to wtedy ja mówię tu przy wszystkich tak: moje bajdurzenie o braku ryb w Warcie i okolicach to bzdety, nie mam pojęcia o łowieniu i niech nikt już więcej mnie nie czyta, bo wiem, tyle co zjem wątróbki he he czyli w ogóle :)

w Warcie mi sie pstrągal nie trafił, tyle co widziałem u kumpla, zdjec wszystkich pstragow z tego roku nnie mam nie zawsze ma sie aparat przy sobie, a szczegolnie w mrozy go nie nosze co by sie nic nie popsulo poprzez niskie temperatury, jedenj dzien mialem taki ze siadły 3 sztuki, a zdjecia jakieś są, a woda hmmm trudna technicznie nawet bardzo a pstrag tam jest i to spory, przy mnie gosc wyciagnal w polowie stycznia mamusie 56cm, nie wytarta! az dziwne.

post-54054-0-85741700-1417988529_thumb.jpg

post-54054-0-87186800-1417988575_thumb.jpg

post-54054-0-00903100-1417988660_thumb.jpg

• Like 1

ten srodkowy nie ma 40 ale tamte dwa cos okolo 42-45cm, 3zdjecia nie chcialy mi sie dodac komunikat"wysylanie ominiete, obraz zbyt duzy" czy cos takiego. a co do tęczaków to mi sie nie trafił, wiem gdzie są tzn na ktorej rzeczce i to lochy, widzialem zdjecia wyjetego na muecze cos okolo 4-5kg, olbrzym! ale ponoc na zawody takich wpuscili kilkanascie sztuk, jaki to mialo sens nie wiem, w przyszlym roku bedfe chcial sie nastawic na te wieksze na moich rzeczkach, wybrac snieżne, deszczowe dni, w taka pogode staja sie mniej ostrozne i wychodza z kryjowek, zobaczymy moze sie uda, a co do tego ze w moich okolicach nie ma ryb to nie zmieniam zdania, bo mam 3 rzeki pstragowe typowo pstragowe gdzie ten gatunek przewaza nad jakimkolwiek innym wiec to nie jest dobry wynik 8 szt na 11 wypadów. mialem jeszcze sporo innych zdjec, duzo zdjec bylo takze ryb zlowionych przez kolegów, ale po zmianie systemu na kompie mi wymiotło te zdjecia niestety.

Edytowane przez Kornel1992

• 1 miesiąc temu...

U nas poniżej zapory wody nie za dużo a i z tego co słyszałem to już w zbiorniku zrobili miejsce żeby drugi rok z rzędu zatrzymać wodę na wiosnę co by rolnikom upraw nie zalewało. Paranoja, w 2014 w marcu była niżówka jakiej nawet latem nie było. Suchą nogą można było wejść na prawie 3/4 szerokości Warty.

post-58860-0-51593800-1421791382_thumb.jpg

Edytowane przez adrionn911
  • Like 1

zdzislavo1 byłem wczoraj na moście warckim, pusto, żywej duszy nie ma. Co do wody poziom rzeki pozwala bez gumowych butów dojść do rzeki ale odcinek na jakim można pomachać kijem to ledwie ok 100 metrów reszta pod wodą i cienkim topniejącym lodem. Przyłów dwa okonki 20+, bez zdjęć bo odhaczyłem tylko przy brzegu. Co ciekawe jednak to jeden z okoni wziął na testowanego (jaką ma pracę) wczoraj wobka boleniowego wykonanego przez wobasa - Tomka a drugi na główkę 3g zrobioną przez Pride. Na obrotówkach Meppsa i wahadełkach zero pobicia. Za to przetestowałem tylko jeszcze przez chwilę na koniec pracę jerkow wobasa i muszę zamówić kolejne w innych barwach bo są rewelacyjne. :)

To odkąd na warcie mozna łowić> Od którwgo miejsca, bo nie bardzo rozumiem

Adrian od mostu w miejscowości Warta w stronę Sieradza możesz łowić, natomiast od mostu w Warcie w stronę miejscowości Jeziorsko jest rezerwat w którym można łowić tylko w określonym czasie.

Śmieszne to było Krzychu. Chyba nawet Ty nie potrafisz przeczytac tego zakazu ze zrozumieniem.... Carlvan Mnie bardziej chodziło czy ten zakaz nie jest wprowadzony za tamą, czyli od znaku w dół 1500 m. czy normalnie od samej zapory 1500 m. Ale dobrze wiedziec też ze w okresie letnim czy jak kto woli wakacyjnym można łapać za mostem warckim. Zawsze myslałem ze za mostem już jest całkowity zakaz połowu, dlatego ja osobiscie zawsze spinningowałem przed nim.