BreederGoulda Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Adrian, czytaj i łów w okresie kiedy wolno. OGRANICZENIA NA ZBIORNIKU „JEZIORSKO" Amatorski połów ryb ze środków pływających dozwolony jest w okresie od 1 marca do 30 listopada - poza obszarem rezerwatu ornitologicznego. Rezerwatem objęta jest część zbiornika od mostu drogowego w Warcie do linii łączącej cypel we wsi Brodnia z kościołem wsi Jeziorsko. Wędkowanie ze środków pływających nie może odbywać się w porze nocnej (tj. od zmierzchu do świtu) – z wyjątkiem okresu od 1 czerwca do 30 września. Zabranie się używania kotwic do kotwiczenia łodzi, wędkowania w odległości mniejszej niż 50m od urządzeń hydrotechnicznych (tj. zapory czołowej, jazu, portu w Skęczniewie, zapory bocznej w Pęczniewie, Miłkowicach, Siedlątkowie i innych oraz rozstawionych w wodzie rybackich narzędzi połowowych. Amatorski połów z brzegu na obszarze rezerwatu ornitologicznego dozwolony jest wciągu całego roku za wyjątkiem:- granicy wodno-lądowej położonej na odcinku od mostu drogowego w Warcie do miejscowości Kolonia Glinno po prawej stronie zbiornika, gdzie obowiązujezakaz połowu ryb od 16kwietnia do 31 lipca.- granicy wodno-lądowej położonej na odcinku od mostu drogowego w Warcie do miejscowości Mikołajewice po lewej stronie zbiornika, gdzie obowiązuje zakaz połowu ryb od 16 kwietnia do 31 lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian3023 Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Panowie nie chodziło mi o to co napisał kolega Carlvan wyzej tylko o to http://www.pzw.org.pl/47/wiadomosci/107498/60/okresowy_zakaz_spinningowania_za_tama_zb_jeziorskoWiadomo jest że mozna łapać za tabliczką w dół... ale mnie chodzi o to jak daleko ten zakaz wprowadzili od tej tabliczki? Czy np. w Księżych Młynach również nie wolno łapać czy juz nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Adrian OGRANICZENIA NA RZECE "WARTA" Okresowy zakaz spinningowania (od 1 stycznia do 30 kwietnia) na odcinku rzeki Warty poniżej zapory czołowej zb. Jeziorsko do granicy okręgu (1500m w dół rzeki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian3023 Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Dziękuje uprzejmie. Teraz rozumiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Zakaz spinningowania za tamą na okres 4 miesięcy w roku ( chociaż dobre i to) - to dla mnie śmiech. Tam powinien być zakaz całkowitego połowu co najmniej na 5 lat. Byłem tam na jesieni ubiegłego roku i to co się tam wyprawia woła o pomstę do nieba. Biorą wszystko jak leci - o ile coś tam jeszcze są w stanie złowić. Rybą, która tam króluje jest o zgrozo jazgarz, którego już nie ma co zjeść. Nie wiem, ciężko jest już nawet coś napisać, brakuje słów do czego my wędkarze doprowadziliśmy ten odcinek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Michał ja też jestem za tym by tam był całkowity zakaz połowu ale w ubiegłym roku się tego nie dało wywalczyć w okręgu, może da radę to przeforsować w tym roku i od przyszłego roku będzie takie ograniczenie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Michał ja też jestem za tym by tam był całkowity zakaz połowu ale w ubiegłym roku się tego nie dało wywalczyć w okręgu, może da radę to przeforsować w tym roku i od przyszłego roku będzie takie ograniczenie.Ja jestem za, w razie podpisania jakiejś petycji pod tą sprawą na pewno podpiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 No właśnie - jak można powalczyć o tą zmianę i o inne dotyczące połowów na Warcie?Tylko podpisywanie petycji wchodzi w grę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Jeziorm1 złóż oficjalny wniosek o takiej treści na zebraniu swojego koła i przekonaj wędkarzy by go poparli. Wszystkie wnioski z zebrań idą do okręgu. Gdy każde koło taki wniosek przekaże do okręgu da to zarządowi pole do podjęcia takiej uchwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Był ktos gdzieś ? szykuje sie na weekend ale nie mam pomysłu gdzie śmignąć, oczywiscie wynik już znam ale może gdzieś sie coś ruszyło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 12 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Marcin, ja Wartę to do maja odpuszczam... Może gdzieś raz w kwietniu się wybiorę, ale wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahi66 Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 (edytowane) Jak tak dalej będzie z Wartą, to trzeba ją będzie odpuścić na stałe.Przy okazji mam pytanie - kawałek przed mostem Warckim jadąc od strony Szadku po lewej stronie są jakby stawy, czy też starorzecza - czy ktoś próbował na nich wędkować, czy coś tam można złowić? Edytowane 13 Lutego 2015 przez mahi66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Jak tak dalej będzie z Wartą, to trzeba ją będzie odpuścić na stałe.Dobrze mówisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 14 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Przy okazji mam pytanie - kawałek przed mostem Warckim jadąc od strony Szadku po lewej stronie są jakby stawy, czy też starorzecza - czy ktoś próbował na nich wędkować, czy coś tam można złowić? Kiedyś pływały tam piękne liny, ale to było na prawdę dawno temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahi66 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Dzięki Szymon, liny mnie średnio interesują, nie mam po prostu czasu na zasiadki. Te stawy wyglądają obiecująco, ale jakoś nigdy w nich nie próbowałem łowić i nie widziałem też nikogo, kto by tam łowił. Spróbuję w tym roku, parę rzutów i będzie wiadomo, czy to jednak studnia, czy też żyjący ekosystem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 ...czy też żyjący ekosystem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 próbuję w tym roku, parę rzutów i będzie wiadomo, Jeśli liczysz na szczupaka czy okonia to sobie daruj, Przetasowałem te stawy w zeszły sezon przeróżnymi przynętami, zero pobicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Tam juz byli ci z siatkami, także szkoda czasu na te studzienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahi66 Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 No cóż, szkoda, ale dzięki za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosqito Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 WitamCzy ktoś moze był ostatnimi dniami na warcie w biskupicach? Jutro sie wybieram i zastanawiam się nad lokalizacja. Chodzi mi po głowie warta w biskupicach lub ner, ktoś cos złapał, wie słyszał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Też dziś miałem ten dylemat, i w końcu w obawie przed wyższą wodą pojechałem nad Pilice. Okazało się że tam woda też poszła do góry. Wynik zerowy czyli w tym roku tradycyjnie. Początek sezonu trudny a troche razy już nad wodą byłem (głownie Warta). Już nie mam pomysłu, co i gdzie i jak. Może jutro gdzies skoczę, może ujście Neru właśnie. Może ktoś w końcu się czymś pochwali i da troche nadziei ze coś w tych wodą jeszcze pływa . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Łukasz ekipa z łodzi była dziś w Sieradzu ale czy coś połowili nie wiem nie zdążyłem do nich dojechać bo prace na działce zatrzymały mnie dłużej niż przewidywałem. Na Biskupicach wysoka woda, nie słychać by coś ktoś połowił, widziałem dziś że siedziało kilku wędkarzy na zatoce kajakowej pomiędzy Włyniem a Wartą ale czy coś połowili nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosqito Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 A moze Widawka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahi66 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) Na Widawce cisza, przynajmniej w okolicach ujścia do Warty. Poziom lekko podwyższony, ale śpiochy jeszcze nie potrzebne. Tak przynajmniej bylo tydzień temu. Dziś już stan normalny - fotki poniżej,takie nie wędkarskie , bo ze spaceru z sierściuchem . Miejsce - okolice mostu na trasie Pstrokonie - Jeziorka Edytowane 1 Marca 2015 przez mahi66 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 ...rwa mać ostatni weekend siedze w domu i kręce wedki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi