Skocz do zawartości

Warta odcinek od Biskupic, Włyń, Most Warcki i zbiornik Jeziorsko

Koper

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy a może tak na sobotę czy niedzielę się ustawimy na Biskupice? Weekend ma być już ładny bo cały ten tydzień ma ponoć padać. Proponowane spotkanie 8.00 koło energetyki na wylocie z Sieradza na Turek (z łodzi S8 zjazd na Sieradz wschód) do miasta i na rondzie kierunek Turek.  ;) 

Ja tam wiem tylko to że ma być niższy stan na Jeziorsku wiosną żeby w razie dużej wody nie musieli robić dużych zrzutów ponieważ zalewało pola rolnikom poniżej zapory i się dogadali że tak ma być.Jeśli chodzi o stan wody to według mnie większe znaczenie mają opady bo patrząc na poprzednie lata to nie zauważyłem żeby były jakieś wahania na rzece spowodowane tym że ktoś "bawił się"przepływem na tamie, w poprzednich latach niestety w większości miejsc spodniobuty wystarczyły żeby przedostać się na drugą stronę.

Edytowane przez zdzislavo1

Doszły do mnie wieści o remoncie mostu na trasie do Warty i planowanym na ten rok utrzymywaniu stanu wody w rzece na niezbyt imponującym poziomie.Ktoś może zna więcej informacji ?

Remont ma być ale poziom wody ma się utrzymać bo filarów z tego co wiem nie będą robić tylko górę.

• 2 tygodnie później...

Cześć :)

na Włyniu cisza na wchodzie kajakowym rybki łowią tylko wydry :) widać po łuskach  woda martwa allleee niech tylko w nocy będzie przez kilka dni powyżej 5 C  i scenariusz jak co roku :) jaki hmm nie mogę zdradzać więcej :) obserwuje ten wątek od samego początku jak go założyłem przyznam, że  ciekawe tematy idą :)

pozdrowionka dla Wszystkich

Edytowane przez Koper
  • Like 1

Piotrek ja zdradzę, jak się takie temp. utrzymają to w tej zatoczce ładniutkie i tłuściutkie liny zaczynają żerowanie, w zeszłym roku jak nic nie skubało na spiningu siadłem ot tak na glizdę i co ciekawe trafiły się trzy prosiaczki, 35, 41 i 44 cm. Jak je wypuszczałem to tym co siedzieli obok aż ślina przez gardło przejść nie mogła. Siedzieli od rana i cisza a ja siadłem, rzut po trzcinki, trzy kuleczki zanęty z dodatkiem suszonej krwi, 40 minut i trzy  brania i trzy wyholowane prosiaczki. Po tym się poskładałem to zaraz się jeden przesiadł w moje miejsce a ja poszedłem znów z spinem podreptać, wracając zapytałem co połowili to powiedzieli że tym wypuszczaniem wszystko spłoszyłem. ;)

Widzieć minę "ryboków", gdy wypuszczasz rybę....bezcenne, za resztę zapłacisz....

Jeden to mnie nawet kiedyś na innej wodzie próbował zje...ć że wypuszczam bo w całym łowisku ryby wtedy płoszę, jak to wogóle jest możliwe, dlaczego łamię RAPR i ryby nie wkładam do siatki jak on i ostentacyjnie wyciągnął siatkę by pokazać że ma w niej ryby - cóż rybę wypuściłem i poszedłem dalej machać spinem, zadzwoniłem po kumpla, podjechał, zapieliśmy blachy na pierś i wyjmowanie siatki z wody oraz zbędna pyskówka skończyła się dla owego pseudowędkarza tym, że ryby poszły do wody bo nie miały wymiaru a do koła poszedł wniosek o ukaranie. Najmniej zadowoloną miał minę jak zobaczył blachę na mojej piersi. I niech się cieszy, że tylko tak się skończyło bo od PSR dostałby odrazu z dwie stówki na blankieciku. ;)

• Like 3

• 3 tygodnie później...

Panowie jeszcze jedno pytanko.Zakaz spiningowania 1500 m za tamą a jak ma się rzecz przed tamą?Do tej pory  przeważnie łowiłem  z   łódki na Z.S a z tego co czytałem to gdzieś przed tama tez są zakazy z uwagi na rezerwat.Pozdrawiam

Edytowane przez Trzeci79