Skocz do zawartości

Warta odcinek od Biskupic, Włyń, Most Warcki i zbiornik Jeziorsko

Koper

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem w tym roku 6x na rybach i wyniki powalają mnie na kolana. Nie miałem dosłownie nawet 1 brania, mimo zanęcenia miejscowek. Co prawda 6x co to jest, no ale żeby nic nic. Dzisiaj byłem pod Sieradzem obejrzeć nową wodę na weekend i porozmawiałem sobie z wędkarzem, który mieszka nad samą rzeką i jest codziennie. Dzisiaj łowił na pięknej przykosie na bolonkę i też mówi, że ryba nie żeruje absolutnie. Powiedział, że za to marzec to było żniwo jaziowe, połowił sporo takich ponad 2 kg w tym jedną aż 55 cm. Ciekawe kiedy ten trend się odwróci, bo jak na razie łowienie przypomina moczenie kija w wannie. Nie wiem jak tam spinningiści, może mają lepsze wyniki, ale metody gruntowe aktualnie zawodzą

Nie wiadomo co konkretnie masz na myśli? Byleś wczoraj dzisiaj widziałeś, że łowią aktualnie ryby? Bo, e tam ryby takie jak jaź są to wiem, obłowiłem ten odcinek 2 lata  temu i w zeszłym roku w kwietniu i maju. Wówczas normalnie ryba brała wiec połowiłem jazi i nawet ładnego klenia 53. Ogólnie za dużo tam ludu w tym szczególnie nie lubianej przeze mnie maści mięsiarzy. Tam za jednostką siedzą na okrągło wiec na pewno od czasu do czasu ktoś coś złowi, ja jak mówię byłem w sumie tylko kilka razy na rybach w tym roku. Jazie są prawie wszędzie u nas. W tym roku byłem na 100% miejscówkach, nawet widziałem jak jazie chodzą mi koło zestawu, ale bez reakcji na zanętę. Przedtarłowa histeria jazi jak widać się już skończyła, no ale teraz też powinny żerować, zobaczymy może się to zmieni

witam wszystkich wybieram sie w sobote gdzies za tame ale gdzie jeszcze nie wiem pewnie znow bedzie słabo :( a co do wszystkich klusoli to niech pamietaja ze my wedkarze sami sie nimi zajmiemy bo pzw to zajmuje sie braniem kasy i karaniem wedkarza ktory zlapal rybe o 0.5 cm za mala i kontrole w miejscach gdzie jest duzo wedkarzy i wiadomo ze nie ma doczynienia z kusowaniem sam dzwonilem do strazy o pomoc bo widzialem jak kolesie jada pradem odp. powiadomimy odpowiedni organ bo jestesmy bardzo daleko na zgloszeniu (pewnie strach nie pozwalal ) nikt nie przyjechal wiec sam zebralem kolegow i kolesie ucieklipozdrawiam wszystkich wedkarzy

nie przyjechali mówisz? Skąd ja to znam dokładnie miałem podobne 2 przypadki i stwierdzam, że zawiadamianie sieradzkiej psr nie ma sensu. To przykre, ale prawdziwe. Wyobraża ktoś sobie, że na ulicy zgłasza ktoś rozbój a policja nie zjawia się? To byłoby niepojęte. A z pzw i psr w sieradzkiem to normalka. 

Co do ryb. Właśnie wróciłem, 6 godzin wyczekiwania i jedno jedyne branko jaziowe nie zdążyłem zaciąć. Ogólnie jest na prawdę źle z żerowaniem ryby teraz. Myślałem, ze w ostatnim dniu kwietnia uratuję honor i zowię coś dzisiaj, ale niestety trzeba przyjąć na klatę fakt, e to pierwszy kwiecień w życiu, gdzie nie złowiłem jazia.