BreederGoulda Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 No koledzy biorąc pod uwagę ilość ryb jaką zapychamy zamrażarki to w wodzie aż powinny się te ryby o siebie ocierać tak mało powinno ich pływać. Inna kwestia to "my" wiemy o co kaman ale jak ktoś nowy to poczyta to oby nie zaczął tak postępować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Niech się uczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Może zmieńmy tytuł całego tematu "...mięsiarz warciański, teoria i praktyka " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Zaświadczenia wyda Hubert jako 1-szy bereciaż z łódzkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Zaświadczenia wyda Hubert jako 1-szy bereciaż z łódzkiegoZ tym Bereciażem to już mnie ubliżyłeś, niech no ja Cie nad wartą trafie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Nie wiecie gdzie kupię ocet w dobrej cenie, najlepiej w beczkach po 100 l. jazie weszły z jeziorska i już nie bardzo mam gdzie mrozić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Znowu do zamrażalki wróciłem z pustymi rękoma. Woda niesie sporo syfu. Pogoda fajna ale co z tego. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosqito Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Znowu do zamrażalki wróciłem z pustymi rękoma. Woda niesie sporo syfu. Pogoda fajna ale co z tego. ..Moze i z pustymi rękami ale za to ta ruszającą się torba ???????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 (edytowane) Hehe????☺ Edytowane 30 Maja 2015 przez Maciek Rożniata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartek Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Dzisiaj udało mi się wyskoczyć dziewiąty raz w tym roku na rybki i po 8 pustych przebiegach na reszcie dziś przełamałem złą passę łowiąc na kuku klenika 37 i na spina bolenia 75 cm. Spirity do dupy szkoda kasy ,a niezawodny okazał się poczciwy ripperek perłowy z czarnym grzbietem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartek Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Wklejam fotki wczorajszego rozbójnika, dzisiaj już na ryby nie udało się wyskoczyć może za tydzień 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio78 Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 niezla sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Wartek, rozumiem, że z tymi spiritami to żartowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartek Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Kupiłem dwa oba zerwałem i mimo straty poczułem, że za nimi nie tęsknię. Może nie umiem na nie łowić, ale porównując z trillem wydają się marne. Ale wypowiadam się jako niedzielny boleniarz może po prostu musiałbym potrenować dłużej. Niemniej na razie nie kupię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Wiesz, ja na razie jakichś super wyników na nie też nie miałem (kojarzę dwa bolki koło 65-67cm i jednego zerwanego, którego nawet nie widziałem), ale na poczciwego rippera nigdy bolenia nie złowiłem. Uważam, że nie ma idealnej przynęty, w różnych warunkach sprawdza się co innego, ba, czasem nawet warunki są takie same, a ryby reagują na inne przynęty. To, że ktoś najwięcej boleni łowi na dany wabik spowodowane jest z reguły tym, że właśnie tej przynęcie najczęściej daje szansę (wiem z autopsji ). Ja na przykład nie potrafię łowić na gumy Roberta Hamera - może dlatego, że łowię w miejscach, gdzie max. głębokość nie przekracza 1,5m. Na RH złowiłem dotychczas tylko jednego bolenia (taki koło 60 cm) i jeden spiął się zaraz po braniu. Nie twierdzę jednak, że te przynęty są do bani. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartek Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Kiepsko mi się nimi rzucało, zazwyczaj wpadały w rotację i przez to blisko lądowały, nie pamiętam, żebym miał taki problem z trillem. Nie to, żebym reklamował tego drugiego. Prawdopodobnie są to woblery do ekspresowego prowadzenia, łowiąc z podwyższonego brzegu ostatnie metry przypominają ściąganie przysłowiowego farfocla, wtedy jedyny sens to dać mu opaść i prowadzić krótkim szczupakowym podszarpywaniem dzięki czemu przypomina chorą rybkę. Tak jak mówię może trzeba się go nauczyć, mnie po prostu nie przypasował. Ale tak jak mówisz najczęściej łowią te przynęty, którym dajemy najwięcej czasu na popis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Wartek piękna rapa, aż dziw że takie jeszcze pływają w naszej Warcie przy tak wyjałowionym Jeziorsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Pływają, pływają, tu mój Boleń, o którym wspominałem tydzień temu. Na co złowiony widać.Co do spiritów, to 7cm lata o niebo lepiej od 9cm (tego drugiego dociążyłem, ale i tak tylko co piąty rzut nie koziołkuje i ładnie leci). 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Graty Kross. Powiedz gdzieś takiego upolował na którym odcinku rzeki też przejadę się dać mu buziaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Pływają, pływają, tu mój Boleń, o którym wspominałem tydzień temu. Na co złowiony widać.Co do spiritów, to 7cm lata o niebo lepiej od 9cm (tego drugiego dociążyłem, ale i tak tylko co piąty rzut nie koziołkuje i ładnie leci).Resize of SDC11457.JPGPiękna bestyja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Super ryba dla mnie to kosmos jeżeli chodzi o bolenie z Warty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosqito Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Kozacki boluś wielkie gratki Patrząc na te zdjęcia stwierdzam, że ze mnie to pierdoła a nie wędkarz ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Gratulację, piękne bolenie. Ja cały czas czekam na swojego pierwszego osiemdziesiątaka , a Kriss już w maju ma 2 sztuki. Tylko podziwiać. I zgadzam się z tym kosmosem, mam podobnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Kriss napisz ze to ryba z Odry żeby się nam lżej na sercach zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartek Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Kriss to już wytrawny łowca boleni skoro łowi je systematycznie i to te największe. Powiedz Kriss jak ty robisz foty? Ktoś ci je pstryka, czy statyw i samowyzwalacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi