Skocz do zawartości

Warta odcinek od Biskupic, Włyń, Most Warcki i zbiornik Jeziorsko

Koper

Rekomendowane odpowiedzi

Powyżej Jeziorska (okolice Kamionu i Toporowa) wody tyle że kaczka ma do pasa. W niektórych głębszych miejscach widać jakieś rybki do 20cm i drobnice przy krzakach. Pod progiem (tam gdzie nie wolno łowić) w jednym z dołków widziałem większą rybę ale tylko przez sekundę i nie wiem czy to był boleń, jaź czy leszcz... Byłem bez wędki, tylko się ochłodziłem bo termometr wskazywał 40 stopni w cieniu. W sobotę przy ustawianiu przynęt zawiesił się jeden okonek. Ale ryby ogólnie nie widać.

• 3 tygodnie później...

Witam

Jadę na tydzień do pracy do Uniejowa. Mieszkam w Tomaszowie maz,więc okręg piotrkowski. Ma ktoś z kolegów może jakis namiar na dane kontaktowe do jakiegokolwiek koła w Uniejowie? W sieci znalazłem szczątkowe informacje na ten temat. 

Teraz proszę jeszcze o info dot.samej Warty. Czy aktualny poziom wody jest stanem niskim i ostatnie pytanie,czy jest tam jakiekolwiek życie w wodzie.

Z góry dziękuję

Robert

Witam

Jadę na tydzień do pracy do Uniejowa. Mieszkam w Tomaszowie maz,więc okręg piotrkowski. Ma ktoś z kolegów może jakis namiar na dane kontaktowe do jakiegokolwiek koła w Uniejowie? W sieci znalazłem szczątkowe informacje na ten temat.

Teraz proszę jeszcze o info dot.samej Warty. Czy aktualny poziom wody jest stanem niskim i ostatnie pytanie,czy jest tam jakiekolwiek życie w wodzie.

Z góry dziękuję

Robert

---------------

Uniejów to okręg Konin, może na ich stronie znajdziesz informacje o kole w Uniejowie.

dzięki Hubertus. Dzisiaj na rzece absolutna cisza, przynajmniej tam gdzie ja byłem. Woda płytka i już robi się przejrzysta i w okularkach już można rybę namierzyć. Na 500m odcinku, który obławiałem jaźwic co niemiara. Jednak dziś w ogóle nie reagowały na kukurydzę

• Like 2

Witam

Byłem 15 lipca koło Biskupic. Do południa spinning. Bolenie niestety nie brały.

Pod wieczór przepływanka. Około 19.00  branie dużego jazia. Po długim holu okazało się, że ryba ta to mój rekord życiowy.

Waga 2,7 kg długość 56 cm.

Łowiłem na pszenicę i miałem tylko to jedno branie.

Ryba wróciła do wody.

post-59927-0-96967000-1438724837_thumb.jpg

post-59927-0-10444000-1438724879_thumb.jpg

• Like 3

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Lowimy ale sie nie chwalimy ;)

Bo jak byś tak napisał i pokazał zdjęcia to miejscowi mięsiarze na drugi dzień oblegają miejscówkę. Ja tam uwalniam pod lustrem wody nie robiąc wogóle zdjęć, czasami jakieś zrobię trzymając rybę nadal pod lustrem wody jak mam jakiegoś nowego wobka czy blachę by podziękować twórcy.