BreederGoulda Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 To się zagraliśmy, możemy razem na ryby jeździć jeśli będziesz miał taką ochotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 -15 w ciągu dnia i ponad -20 w nocy grudniowe sandaczowanie przy minusowych temperaturach, po nabiał w wodzie Ja odpuszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Jedzie ktoś jutro rano na Wartę, startuje z Łodzi, chętnie kogoś zgarnę dla towarzystwa nad wodą.Celuje w Biskupice, lub Księże Młyny, ale rozważę inne lokalizacje.W razie czego zapraszam na PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Na sobotę od 6 rano planuję poobławiać brzegi zbiornika Próba, ktoś się pisze na połażenie za szczupłymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Ja przy temperaturze -15 w ciągu dnia i ponad -20 w nocy 3 dni na Warcie spędziłem, a najlepsze było spanie w namiocie, grzanie śledzi nad butlą gazową i wbijanie młotkiem w glebe bo tak zmarznieta była.Ewentualnie grudniowe sandaczowanie przy minusowych temperaturach, po nabiał w wodzie i to nie w neoprenkach czy innych bajerach z super bielizną, tylko w stomilowskich spodniobutach.Kry nie było ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Chłopaki a był ktoś z was ostatnio na progu w Kśiężych Młynach?Dzieje się coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 (edytowane) byłem 25.10i nawet pstryka nie miałem Chłopaki a był ktoś z was ostatnio na progu w Kśiężych Młynach?Dzieje się coś? Ostanie wypady nad WartęSobota przed Jeziorskiem, od rana nędza, ukleja pogrupowana już w dołkach, gęsto od drobnicy, jednak drapieżnika brak, dopiero jak słoneczko wyszło udało się dobrać do okonków w minidołeczku, i kilkanaście sztuk udało sie skusić, rozmiary mini, ale frajda była.Poniedziałek postanowiłem odpocząć od pracy i wybrałem się na sesję południową, nad woda byłem ok 11, najpierw poniżej Jeziorska, tam też już drobnica zgrupowana, drapieżniki systematycznie goniły drobnicę, ale nie chciały zagryźć przynęty.Szybka zmiana miejscówki na starorzecze połączone z wartą przed Jeziorskiem, ludzi 0, słonko przygrzewa, uklei, drobnego krąpika gęsto, ciężko przebić się przez warstwę drobnicy główką, po niecałych 10 minutach nastąpił pierwszy atak, woda się zagotowała, i widać było w którym kierunku okonie gonią drobnicę. Co najlepsze to przynęta w środku tego zamieszania nie robiła na nich wrażenia, ale wystarczyła chwila spokoju i na gumki zaczynały sie branka. I tak przez ponad 3 godzinki sobie dłubałem, na a'la Kajtki 5cm, na kopytka 2,5cm, na twisterki itd. itp. trzeba było czesto zmieniać.Przerzuciłem tego ponad 30 sztuk, tak od 15 do 27 cm, jeden bardzo ładny garbaty mi spadł, dołowiłem jeszcze szczupaczka i wraz z zachodem słońca, bonanza się skończyla.Kolejny wyjazd również planuje poświęcić okoniom, dla mnie to powrót do przeszłości, kiedy to tylko za nimi ganiałem. Edytowane 4 Listopada 2015 przez Hubertus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Może nie jakieś byki ale idzie połowić, atakują o pewnej porze dnia na odpowiednie przynęty , w odpowiednim miejscu - rozmiarem nie powalają , ale potwierdzam słowa Huberta.Też po pracy byłem, następnym razem jak będę to chyba bardziej się nastawię okonkowo i dobiorę lepiej sprzęt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 5 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Tak jak Szymon pisze jak sie dobrze trafi to warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Ma ktoś info jakie porozumienia będą w tym roku u okręgu Sieradz ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 W poniedziałek postaram się ustalić i napisać. Okręg mam na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Panowie odswieże trochę temat rzeki Warty,czy ktoś teraz zagląda nad rzeke poniżej zapory,dzieje się coś?chce się niedługo wybrać ale nie wiem czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Panowie odswieże trochę temat rzeki Warty,czy ktoś teraz zagląda nad rzeke poniżej zapory,dzieje się coś?chce się niedługo wybrać ale nie wiem czy warto Jeśli ze spinem to nie ma po co - jest zabroniony na tym odcinku do 30 kwietnia. OGRANICZENIA NA RZECE "WARTA" 1. Okresowy zakaz spinningowania (od 1 stycznia do 30 kwietnia) na odcinku rzeki Warty poniżej zapory czołowej zb. Jeziorsko do granicy okręgu (1500m w dół rzeki) Pozostałe ograniczenia OGRANICZENIA NA ZBIORNIKU „JEZIORSKO" 1. Amatorski połów ryb ze środków pływających dozwolony jest w okresie od 1 marca do 30 listopada - poza obszarem rezerwatu ornitologicznego. Rezerwatem objęta jest część zbiornika od mostu drogowego w Warcie do linii łączącej cypel we wsi Brodnia z kościołem wsi Jeziorsko.2. Wędkowanie ze środków pływających nie może odbywać się w porze nocnej (tj. od zmierzchu do świtu) – z wyjątkiem okresu od 1 czerwca do 30 września.3. Zabranie się używania kotwic do kotwiczenia łodzi, wędkowania w odległości mniejszej niż 50m od urządzeń hydrotechnicznych (tj. zapory czołowej, jazu, portu w Skęczniewie, zapory bocznej w Pęczniewie, Miłkowicach, Siedlątkowie i innych oraz rozstawionych w wodzie rybackich narzędzi połowowych.4. Amatorski połów z brzegu na obszarze rezerwatu ornitologicznego dozwolony jest wciągu całego roku za wyjątkiem:- granicy wodno-lądowej położonej na odcinku od mostu drogowego w Warcie do miejscowości Kolonia Glinno po prawej stronie zbiornika, gdzie obowiązujezakaz połowu ryb od 16kwietnia do 31 lipca.- granicy wodno-lądowej położonej na odcinku od mostu drogowego w Warcie do miejscowości Mikołajewice po lewej stronie zbiornika, gdzie obowiązuje zakaz połowu ryb od 16 kwietnia do 31 lipca Edytowane 3 Stycznia 2016 przez CarIvan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Ma ktoś info jakie porozumienia będą w tym roku u okręgu Sieradz ? Kalisz bez dopłaty Konin dopłata 64 zł reszta prawdopodobnie tak jak w roku 2015 choć jeszcze nie mam tego potwierdzonego oficjalnie. Opłaty na rok 2016 - klik Zmiany w RAPR na wodach okręgu sieradzkiego - klik E-zezwolenia - klik Edytowane 3 Stycznia 2016 przez CarIvan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 @Carlvan Dzięki za cenne informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) @Carlvan Dzięki za cenne informacje Staram się pomagać jak mogę nie tylko tutaj ale i w realu o czym kilku kolegów z jakimi miałem okazję spotkać się nad wodą się już przekonało. Wojtek a masz jakieś info na temat zarybień na Szałe i na Murowańcu w tym roku? Porozumienie podpisane to i na sandacze pasowało by pojeździć w tym sezonie. Edytowane 3 Stycznia 2016 przez CarIvan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Ja w tym roku mam zamiar wykupić kartę w Sieradzu, dokupić Konin i za te same pieniądze będę miał dużo więcej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Adrian, jak opłacisz w tym samym kole co ja jeszcze będziesz miał staw na Ferdku - 4 h lustra wody, niby kałuża ale można się pobawić jak na rzece nic nie bierze, Hubert może potwierdzić. Mogę pomóc. Hubert z jerka jest też w tym kole, kolejni koledzy myślą nad przejściem. Pomyśl. Edytowane 3 Stycznia 2016 przez CarIvan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Adrian, jak opłacisz w tym samym kole co ja jeszcze będziesz miał staw na Ferdku - 4 h lustra wody, niby kałuża ale można się pobawić jak na rzece nic nie bierze, Hubert może potwierdzić. Mogę pomóc. Hubert z jerka jest też w tym kole, kolejni koledzy myślą nad przejściem. Pomyśl.A co tam plywa? Bolki sa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 A co tam plywa? Bolki sa? Mogą pływać. ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Niestety boleni nie ma, to staw. Szczupak, okoń, lin, karp, amur, węgorz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Znam taki jeden staw gdzie sa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Znam taki jeden staw gdzie sa... To nie staw, jeśli o tym samym co ja myślisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 To nie staw, jeśli o tym samym co ja myślisz Nie, nie o tej wodzie mowie co myslisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Staram się pomagać jak mogę nie tylko tutaj ale i w realu o czym kilku kolegów z jakimi miałem okazję spotkać się nad wodą się już przekonało. Wojtek a masz jakieś info na temat zarybień na Szałe i na Murowańcu w tym roku? Porozumienie podpisane to i na sandacze pasowało by pojeździć w tym sezonie. Jak co roku Szałe i Murowaniec zarybiają karpiem,ale jak mówią na zebraniu to zarybiają również sandaczem ale długości może 10cm czyli coś tam z tego przeżyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi