Skocz do zawartości

Warta odcinek od Biskupic, Włyń, Most Warcki i zbiornik Jeziorsko

Koper

Rekomendowane odpowiedzi

Zmartwię Cię bo już płyną skupiska kry Wartą, jeszcze ze trzy, cztery dni takich mrozów jak dziś (rano o czwartej -15°C)  i Warta stanie.

Odra we Wrocławiu już stoi, w niedzielę byłem na Widawie, taki dopływ Odry ale dziś z mostu widziałem, że też stanęła. Bracia w niedoli :D , czekamy na wiosnę lub choćby na przyzwoitą odwilż....

Edyta: mam wrażenie, że diabeł ma  w rekach świder a nie widły, czy mi się tak wydaje? Apage świdrowy... :D  wieszczu, zimy ma nie być!!!!!

Sarenek, zajączków marznących Ci nie żal?

Edytowane przez FidoAngel

Jedyne pocieszenie w tej zimie to, że może wiosna też będzie deszczowa i woda w końcu się ustabilizuje na sezon.

Przy okazji , dzisiaj w pracy dostałem faceta do przyuczenia na zastępstwo ponieważ idę na urlop . Gość ma działkę nad Jeziorskiem , rozmowę trzeba jakoś ożywić to pytam go - czy wędkuje ? Odpowiedź - '' nie muszę , mam każdą rybę jaką chcę, sąsiedzi siatkami koszą '' - tylko się rozpędzić i wyrzucić do rowu w lesie :mellow:

Edytowane przez Szymon82

Cytat: "Dodatkowo na rzece Warcie na odcinku od tamy w Jeziorsku do mostu w miejscowości Uniejów w okresie od 1 stycznia do 31 marca 2016 roku wprowadza się w porozumieniu z Okręgiem Sieradzkim całkowity zakaz wędkowania metodą spiningową. "

http://www.pzw.org.pl/27/wiadomosci/26066/61/wykaz_wod_o_pzw_konin_na_rok_2016

Edytowane przez m_ar
  • Like 1

Być może dlatego, że na zimowiskach czy miejscach gromadzenia się ryb pojawiają się szarpakowcy, a takiemu dużo łatwiej się wytłumaczyć w przypadku kontroli że spinningował 30 cm gumą z ośmioma kotwicami w poszukiwaniu jazi i że tak brały że zacinał co 20 centymetrów ;) ze spławikiem już nie tak łatwo :P stąd też pewnie coś takiego powprowadzano, żeby uniknąć takiej gadki, tylko gdzie te kontrole :rolleyes:

Dlaczego te ...je tak dyskryminują spinning... jakbyśmy to my byli winni. Powinien być całkowity zakaz połowu.

I gdzie to równe traktowanie ? Jak wszyscy to wszyscy babcia też. ....dobrze mówisz

Edytowane przez Maciek Rożniata

Tylko kto upilnuje tego całorocznego zakazu 300m od progu skoro nie potrafią systematycznie kontrolować odcinka bezpośrednio za tama?????

Zakaz uderzy tylko w normalnych wędkarzy,którzy się do niego dostosuje tracąc fajne miejsce a szarpiacy nadal będą w porach gromadzenia się tam ryb klusowac w najlepsze.

Kto tam łowi ten wie kiedy ryba się gromadzi i wystarczyłby zakaz lowienia od listopada do maja żeby wszyscy byli zadowoleni.

• Like 2

Zastanawiałem się czy to tutaj wrzucić ale myślę że dlaczego nie przecież chodzi tutaj o wartę o której mowa w tym temacie i pokazuje jak wiele kłamstw jest wypisywane na forach internetowych i nie chodzi tutaj tylko o wyniki (co komu dają takie kłamstwa?) życzę miłej lektury bo jeszcze nie widziałem takiego cyrku na żadnym wędkarskim forum.

http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=21342&postdays=0&postorder=asc&start=0   Tutaj w przedostatnim poście na 4 stronie ładne podsumowanie

http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=280397#280397

Edytowane przez zdzislavo1
  • Like 4