Rlodz Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Na potwierdzenie, że warto próbować Walnął na swojaka prowadzonego raczej wolnym tempem w poprzek rzeki. Branie w nurcie, w okolicy przykosy. Dał sporo frajdy 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosqito Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Brawo Ty Radziu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Ładny,poniżej tamy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 dzięki Łukasz Zdzislavo rybka z rejonów powyżej zbiornika. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 A ja się zastanawiałem czy tylko u mnie nic się nie dzieje :-)A poniżej zbiornika ktoś wedkuje?Poniżej zbiornika, już tradycyjnie o tej porze roku (maj, czerwiec) płynie woda przejrzysta jak kranówa. Tak z 1,5 do 2 m przejrzystości przy dobrym świetle. U mnie i u kilku znajomych taki stan oznacza całkowity brak wyników - potwierdzone na przestrzeni kilku sezonów. Ale próbować można, a nawet trzeba 26-28 maja, biczowanie wody we dwoje, zarówno poniżej zbiornika, jak i w samym zbiorniku w dwóch miejscach, po kilka godzin dziennie - kompletna "kiszka". Zresztą nie tylko u nas, kilkunastu spotkanych wędkarzy, zarówno spinningistów, jak i spławikowców i gruntowców - bez wyników. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 Zastanawiam się nad wykonywaniem w praktyce zaleceń określonych w pozwoleniu wodno-prawnym dla Jeziorska. W decyzji jasno określono, iż w okresie 16.04 - 15.09 należy tak gospodarować wodą, żeby utrzymywać stały poziom napełnienia (dopływ równy odpływowi). Do wglądu tutaj (strona 2):http://rzgw.poznan.ibip.pl/public/get_file_contents.php?id=241704 W praktyce wygląda to tak, że aktualnie przepływ w Sieradzu (powyżej zbiornika) to 35m3/s, a przepływ poniżej czyli w Uniejowie 20m3/s. Wie ktoś skąd mogą wynikać takie rozbieżności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Witam u mnie fajny dzień nad Wartą tak jakbym łowił w innej rzece,2 klenie myślę że spokojnie powyżej 40cm jeden mały klonek , okoń i kilka niezaciętych brań Człowiek odzyskuje niestety złudną nadzieję że nasza Warta wróci jeszcze do żywych 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Około 40 km2 powierzchni potrafi odparować latem mnóstwo wody. Prócz tego w Ostrowie Warckim jest przepompownia która przekierowuje okresowo część warcianej wody kanałem do rzeczki Teleszyny, a ta niesie ją do elektrowni Adamów tylko po to, aby później Kiełbaską mogła powrócić do Warty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Ładne kleniki, gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Około 40 km2 powierzchni potrafi odparować latem mnóstwo wody. Prócz tego w Ostrowie Warckim jest przepompownia która przekierowuje okresowo część warcianej wody kanałem do rzeczki Teleszyny, a ta niesie ją do elektrowni Adamów tylko po to, aby później Kiełbaską mogła powrócić do Warty..Dziękuję za wyjaśnienia.A koledze Zdzislavo gratuluję udanego dnia nad Wartą Wyczytałem też, że w ostatnią niedzielę w rejonie Biskupic spotkało się paru spinningistów na zawodach towarzyskich. Złowiono jakiegoś okonia, czy dwa i jednego szczupaka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Takie zawody świetnie obrazują stan naszego okręgu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 (edytowane) Wolałbym jakiegoś Bolesława ale dobre i to w sumie były 2 jazie i 3 klenie i trochę brań ale tylko 2 sztuki były godne zdjęcia Edytowane 8 Czerwca 2016 przez zdzislavo1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 A te klenie to ponizej zbiornika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Powyżej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Wolałbym jakiegoś Bolesława ale dobre i to w sumie były 2 jazie i 3 klenie i trochę brań ale tylko 2 sztuki były godne zdjęcia Jejku, nie narzekaj. W obecnym stanie bezrybnym, to nie lada sukces. Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Jeziorsko, to martwa woda, trzy dni biczowania po kilka godzin, na różnych miejscówkach i niiic!!! Trzeba zmienić lokalizację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzyObr Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Witam. Mam pytanie czy ktoś z Kolegów łowił na zbiorniku Smardzew? Czy warto jechać i pobawić się trochę czy kompletna kiszka? Bo w moich okolicach czyli Burzenin, Strumiany i Starorzecze w Górkach Grabieńskich to dość słabo to wygląda. A przy okazji spytam się o kanały w miejscowości Włyń, jak dokładnie tam dojechać bo byłem tam parę lat temu ale teraz za nic w świecie tam nie trafię ? czy tam może coś się ruszyło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 (edytowane) A przy okazji spytam się o kanały w miejscowości Włyń, jak dokładnie tam dojechać bo byłem tam parę lat temu ale teraz za nic w świecie tam nie trafię ? czy tam może coś się ruszyło.Kolego skręcasz z drogi na Wartę do Włynia i jedziesz prosto do rozdroża dróg lewo/prawo - tutaj obojętnie jak pojedziesz (możesz jechać w lewo bo lepsza droga) i dojedziesz wtedy do dużego skrzyżowania - tutaj pierwsza w prawo od przystanka autobusowego prowadzi płytami betonowymi droga w dół - jedziesz tędy i wyjedziesz na piaszczystą drogę i pola - druga w prawo a potem pierwsza w lewo i dojedziesz do mostku na kanale.Niestety Twój zapał szybko ostudzę i przygotuj się na totalną bryndze ... Kanał kilka lat temu wykarczowali i teraz jest to zwykła niezakrzaczona rynna z licznymi zaczepami , w których sporadycznie kiedy coś siedzi ciekawego - ale powodzenia, może będziesz miał szczęście. Edytowane 14 Czerwca 2016 przez Szymon82 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzyObr Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Dzięki za odpowiedź. Choć trochę mnie nie pocieszyłeś. Liczyłem, że może tam coś da się połapać. No ale trudno może się wybiorę i jednak szczęście dopisze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Dzisiaj wypad na rybki pod wieczór ale niestety pogoda się popsuła błyskawice,wiatr,deszcz miałem już się zwijać bo robiło się niebezpiecznie ale przeczekałem najgorsze i pozostało mi się zmagać tylko z wiatrem i deszczem.Mimo pogody coś się tam działo ale rozmiarami bez szału było 5 kleni i jeden niezły okoń oraz sporo brań. Edytowane 15 Czerwca 2016 przez zdzislavo1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Ładne, nie narzekaj. Złowione w samym Sieradzu, czy gdzieś w okolicy? Łowiłeś z brzegu, czy z łódki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Nie zostały złowione w Sieradzu co do łódki to póki co jest zbędna, większość naszej Warty można przejść nie zamaczając klejnotów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 To jednak coś tam w górze rzeki się dzieję, Zdzislavo regularnie pokazuje nam ryby. Fajnie - w końcu coś pozytywnego. A co do łowienia z łódki to raczej na Warcie w naszym rejonie nie spotyka się takich widoków choć ja osobiście nie raz pływałem, ale to było ze 20 lat temu. A wtedy to była inna rzeka i inne ryby. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 (edytowane) Dzisiaj paskudna pogoda, myślę sobie czy jest sens jechać nad wodę ale ostatnio podczas deszczu i wiatru nie było źle więc po chwili jestem w drodze nad Wartę.Nad wodą wiatrzysko i przelotne opady ryby niechętne do współpracy wyciągam małego klonka i okonia.Przed samym wieczorem robi się trochę ładniej i melduję się długo oczekiwany gość w rozmiarze powiedzmy że przyzwoitym złowiony na zestaw pod jazia klenia więc walka była już fajna Edytowane 17 Czerwca 2016 przez zdzislavo1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 (edytowane) Kolejna wyprawa na ryby tym razem niejako z marszu bez specjalnych przygotowań ale wyszło nie najgorzej,bolkowe chlapacze X2 Edytowane 18 Czerwca 2016 przez zdzislavo1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi