huligan77 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Ciekawe jakby wędkarze z PZW Sieradz, chętni do pomocy przy zarabianiu wystosowali oficjalne pismo do "naszych władz" PZW. Teoretycznie muszą chociaż dać odpowiedź. Zgrać można się na forum. Żeby tylko za pomysł z koła mnie nie wywalili. :-) Pozdrawiam serdeczniePójdziesz do innego koła.Dziś pytałem w moim poprzednim kole czy ubywa członków to między 2015/2016 z 540 członków zrobiło się 390... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Panowie sa ludzie chetni ale trzeba sie zebrac i zorganizowac.ja jestem za i moge w tym pomoc bo jeszcze mi zalezy na naszych wodach.piszcie tutaj ile osob est chetnych.wiem jak zorganizowali sie wedkarze na turawie i to jest dobry trop.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mreno Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Panowie sa ludzie chetni ale trzeba sie zebrac i zorganizowac.ja jestem za i moge w tym pomoc bo jeszcze mi zalezy na naszych wodach.piszcie tutaj ile osob est chetnych.wiem jak zorganizowali sie wedkarze na turawie i to jest dobry trop.pozdrawiamCześć szedłbym na pewniaka,wpisuje się na listę od ręki. Suchajcie zbierzmy sie i pójdźmy dalej. Na zebranie i przegłosujmy ich, przejmijmy funkcje w Okręgu Sieradz, zróbmy to dla nas wedjarzy, dla naszej pieknej Warty i jej ryb. Mamy instruktarz jak to zrobić taktycznie. Wklejałem tu link. Potrzeba kilkudziesięciu ludzi jak najwięcej najlepiej. Zrobilibysmy zebranie, wyłonili jakąć główną trójkę, sporządzimy plan dzialania i do dzieła. Czy jest jakis prawnik w naszym gronie, który mógłby podpowiedzieć co nieco od strony prawnej. Panowie i Panie zróbmy to, wywalmy to towarzystwo z posadek, bo nam zniszczyli cała Wartę, wywalili do dna Jeziorsko, nie zrobili przepławki na zaporze i doprowadzili do zagłady gatunków, pozwalali przez 30 lat trzebić rybę pod zaporą, az ryby nawet tam zostały niemal wyzerowane. Ostatnią kontrolę miałem jak pływały jeszcze sieradzkie motorówki MO. To była komuna, ale przynajmniej ci gliniarze pilnowali wody. A PZW Sieradz wraz z mającymi współpracowac PSR i SSR doprowadzili do zagłady rybostanu Warty. NIe mam na myśli jakichs sztucznych doków typu Próba, czy Smardzew. Mam na mysli Warte klejnot naszego regionu, zniszczony i opuszczony jak szamata do podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 (edytowane) Mreno poki co to top secret???? ze szczegółami.ludziska dajcie znać czy chcecie cos dzialac w tym nowym roku. Edytowane 5 Stycznia 2017 przez Jeziorm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Panowie, zamach stanu jest zbędny, choć brzmi znajomo rewolucyjnie. Wystarczy/wystarczą nieduże koło o silnym głosie, korzystające bez umiaru ze statutowych prerogatyw, narzucające narrację. Nawet jeśli zajmiecie miejsce Krawczykowej, będziecie robić jota w jotę to samo, albowiem każda władza alienuje każdego kolejnego.. zwłaszcza jeśli ciemny lud z uporem przysłowiowego członka, zda się na nią zamiast stawiać na siebie samego.. Sieradz słynie z gigantycznej ilości kół wirtualnych, co jest prostą pochodną ratunkowo zawieranych porozumień. Porozumienia won ! Motorówką pływał Wartą na świeżo zalane Jeziorsko rudy Andrzej, nazwiska nie pamiętam, bo łódka nie była ubezpieczona, ani nie było dla niej bezpiecznego portu. Później nie miał kto płacić za benzynę i patrole ustały, a nowa motorówka na oczach podróżujących przez tamę z godnością popadała w ruinę na betonie w Skęczniewie.. aż popadła 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Również jestem chętny aby coś zmienić na lepsze tylko nie znam się kompletnie na statusach prawnych itp ale przynajmniej będzie jeden głos więcej proszę o info jakby co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Niech się Sławek w końcu za to wszystko weźmie , ja mówię serio. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Rola trolla jest mi milsza. Trolluję z nieustającą przyjemnością, nieprzemijającą nędzę wędkarskiego świata.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 (edytowane) https://wedkarskiswiat.pl/nietykalni-z-pzw,q,382 Edytowane 12 Stycznia 2017 przez Trzeci79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Mreno- zastanawiałem się właśnie ostatnio nad czymś takim jak wejście na zebranie w grupie kilkudziesięciu chłopa i wybranie swojego zarządu,czy taka możliwość jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Kliknij na link a będziesz miał odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 No to wyglada ze zablokowali mozliwosc zmian.dalej bedzie jak bylo.trudno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Panowie, nie czytajcie durnych gazet. Nie dajcie sobą tak prymitywnie manipulować. A jeśli już czytacie, to czytajcie ze zrozumieniem Za dużo - no nie ? Dodatkowy, ten całkowicie racjonalny wymóg dotyczy tylko kandydatów na Krajowy Zjazd Delegatów i do władz krajowych. Do koło można kandydować zwyczajnie z ulicy - co przecież i tak jest poza zasięgiem umysłu przeciętnego członka. Zwłaszcza rewolucyjnie odredakcyjnie oburzonego..Nawet Boniek nie został prezesem PZPN bez stażu. We wszystkich bez wyjątku organizacjach jest to warunek sine qua non ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 To sorry nie doczytalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 http://www.pzw.org.pl/zgpzw/cms/848/uchwaly_prezydium_i_zg_pzw Uchwała 152 pkt 2 - to jest powód larum wznieconego przez kultrednaczka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Odnoszę wrażenie, że to Kolega SOB nie ogarnia zakresem swojej pseudointeligencji pseudoerudyty-onanizatora słów tego co w swojej uchwale przemycił bezprawnie Zarząd "Gówny".Przykre, ale tego nie da się leczyć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Aha.. Skoro jesteśmy przy argumentach ad personam, uprzejmie informuję, że nie prowadzę polemiki z osobnikami ubiegającymi się o tytuł najstarszego durnia na wszystkich możliwych portalach.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 (edytowane) Aha.. Skoro jesteśmy przy argumentach ad personam, uprzejmie informuję, że nie prowadzę polemiki z osobnikami ubiegającymi się o tytuł najstarszego durnia na wszystkich możliwych portalach.. Ty się nie ubiegasz? Szkoda, miałbyś pierwsze miejsce w ręku... :D Edytowane 15 Stycznia 2017 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Panowie szybkie pytanieCzy w Biskupicach woda wolna od lodu i da się przynęty pomoczyć.Jak się nie przespaceruje nad wodą ze spinnem to padnę...a poniżej Jeziorska niestety spinningista nie jest w tym okresie mile widziany, co by innym na ręce nie patrzeć, a sandaczyki podobno biorą aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Byłem dzisiaj na Warcie w okolicach Sieradza i raczej nie połowisz wolne od lodu są tylko prostki i odcinki z szybkim nurtem ale to też tylko miejscowo na środku rzeki zresztą popatrz na fotki z samego Sieradza http://www.nasze.fm/news,24042 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Rybacy już spasowali http://www.pzw.org.pl/47/wiadomosci/144579/60/zakaz_odlowow_sieciowych_na_zb_jeziorsko_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 No to TKM .. Sieradz pokaże niczym nieskrępowaną wielkość menedżerską oraz klasę członków, a nielegalni rybacy sieciowi - którzy są prawdziwą zmorą tej wody, znikną jak zły sen.. A taka dobra wymówka była.. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mreno Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 (edytowane) Rybacy już spasowali http://www.pzw.org.pl/47/wiadomosci/144579/60/zakaz_odlowow_sieciowych_na_zb_jeziorsko_No i tak jak Zdzislavo napisałeś to nie wspanialomyslność Okręgu PZW Sieradz i jego troska o nasz rybostan. Biznes przestał przynosić profity. Kasiory nie można juz na tym trzepać. Co mieli wziąć wzięli, nikt im w tym nie przeszkodził, konta bankowe napelnione, chaty postawione, bryki pokupione. Gdzie wtedy byłeś PZW Sieradz??? Bo my wiemy gdzie - wspierałeś ten proceder. Tak tak trzeba było zakazać jak ryby tam jeszcze były. No cóż za przypadek, teraz się objawiasz swą wspaniałomyślnością i wprowadzasz zakas połowów sieciowych.??? Jak już po ptokach? Tzn po rybach. Najbardziej kulawa i zdeformowana organiacja jaka moze istnieć. Obłuda w czystej postaci. My wędkazre nie jesteśmy głupi, my wam nie wierzymy, mamy swój rozum i wiemy, że nic wam niszczycielom rzeki Warty, nie zawdzięczamy . Edytowane 19 Lutego 2017 przez Mreno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Zapomniałbym,trochę wygolili okolice Jeziorska szkoda że Pzw nie walczy o taką kasę na zarybianie https://www.youtube.com/watch?v=BH2XdmGMhzI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Ależ Mreno - Jeziorsko było stworzone na potrzeby retencji oraz gospodarki rybackiej. Rybacy łaskawie dopuszczali nas do łowienia na swoim , czego my nigdy w życiu byśmy nie zrobili. Ale nie wytrzymali konkurencji.No i nie zapominaj, że ogon nie macha psem..Okręg Sieradz jest typowym bytem wirtualnym, trzymającym się przy nędznym życiu tylko dzięki wyjątkowo licznym porozumieniom. Poniekąd specjalizuje się w organizowaniu maksymalnej presji na swoje wody , co fantastycznie współgra z żalami olewających własne obowiązki, byle jakich członków.. tak niecierpliwie oczekujących na Eldorado, które niewątpliwie spłynie z góry.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi