booohal Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 KrzyObr, napisz PW. Podpowiem gdzie są 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iduss Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Bolenia jest dużo w sieradzu, ja na warte jezdze gdzieś od prawie 30 lat,i mimo z rybami słabo to rzeka kochana na niej się człowiek wychował. i nauczył pokory.Ale na chwile obecną problemem tej rzeki są bobry w sieradzu jakaś plaga szczególnie po łódzkiej stronie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iduss Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 (edytowane) taki 50 ,60 sporo .Z jaziem krucho a to moja ulubiona ryba od lat więc zostają bolki i troche drobnego klenia Edytowane 4 Czerwca 2018 przez iduss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODYSEUSZ Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 (edytowane) A u mnie ciekawa "przyłowy"Wczoraj na 3 cm "nurka" od Qcyka sumek ok 100 cm,dziś 80 cm na obrotówkę "0".Oba na żyłkę 0.14 i jaziowy patyk do 10g.Zabawa trwała ok 15-20 minut bez żadnych argumentów z mojej strony i gdyby pomoc sąsiadów z dużym podbierakiem nic bym nie zdziałał.Dodatkowo każdego dnia po kilka pistoletów do 50 cm i drobne okonieOczywiście wszystkie ryby wróciły do swojego królestwa. Edytowane 10 Czerwca 2018 przez ODYSEUSZ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 To wyniak jak nie z naszej rzeki Gratulacje.Wrzuć jakieś foto jak masz.Wczoraj widziałem zdjęcia mini sumka na grunt z Biskupic.Może to sumy wyżarły wszystkie ryby z Warty hehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODYSEUSZ Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Mam zdjęcia,ale ryby nie spełniają norm firmowych.Podaj na priv.nr telefonu to Ci wyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Spoko możesz mi na priv podesłać chętnie obejrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Spoko możesz mi na priv podesłać chętnie obejrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODYSEUSZ Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Wczorajszy wieczorny wypad nad rzekę z niespodzianką.Po raz pierwszy w życiu na wędce zameldował się boleń i od razu spełniający forumowe minimum - całe 68 cm szczęścia.Oczywiście absolutnie przypadkowy.Trafił się przy poszukiwaniu kleni.Wobek 4 cm tonący,w naturalnym kolorze,sprowadzany bardzo powoli wachlarzem z nurtu do brzegu z prądem,uderzający o dno.Branie bardzo delikatne,przypominające zaczep o rośliny i dopiero po odruchowym zacięciu rozpoczęła się walka na całego.Po paru gwałtownych odjazdach i kilku młynkach delikwent dał się zaprosić do podbieraka i na krótką sesję zdjęciową.Po szybkiej reanimacji odpłynął do swojego królestwa.Oprócz niego dwa kleniki +/- 30 cm,kilka wymiarowych okonków i 3 pistolety do 40 cm.Sprzętowo- MHX ST1141-2, długość 2,9 m 6lb mocy oraz cw 2-10 gram,Daiwa Caldia 2500 i żyłka stroft 0.14 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Nie spotkaliśmy się przypadkiem wczoraj? Bordowy Subaru Forester Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 (edytowane) U mnie też Nieźle,wczoraj około 12 kleni,3 okonie,i 2 bolenie w tym jeden bardzo ładny 70+ zdjęcie niestety słabe,na kiju do 14g była zabawa Edytowane 12 Czerwca 2018 przez zdzislavo1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODYSEUSZ Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Jeśli podjechałeś jak ja już się zwijałem to tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODYSEUSZ Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 (edytowane) Dziś "dzień konia"nad Wartą,który już się w tym roku chyba nie powtórzy.Pobudka o 2.30 , szybka kontrola-nie pada.Znajomy z którym umówiłem się na wyjazd wystawił mnie do wiatru (jak się okazało później zaspał).Po przyjeździe nad rzekę o 3.30 zaczyna kapać i pojawił się silny zachodni wiatr.Kurtka nieprzemakalna na grzbiet i nad wodę.Pierwsze pół godziny bez większych emocji-jeden niewymiarowy szczupaczek.Później przelotne kapanie przechodzi w dość obfity deszcz i to rozwiązuje worek z rybami.Przez kolejne 1.5 godziny melduje się jeszcze 7 szczupaków (jeszcze jeden niewymiarowy,dwa trochę ponad wymiar,kolejne dwa 50 + oraz 60 i 65 +).Główne skrzypce grały dziś wobki 4-5cm i 3 cm wahadłowki.Największy szczupak zachowywał się jak okoń regularnie gonił drobnicę na płytkiej wodzie-zmieniłem wobka na 3 cm (w końcu szukam okonia) i zameldował się w pierwszym rzucie.Po ustaniu deszczu i pojawieniu się na chwilę słońca brania ustały całkowicie.Ze względu na dość młodą godzinę postanowiłem zmienić metę i to był strzał w dziesiątkę.W ciągu kolejnych 2.5 godziny wyjechało ponad dwadzieścia okoni.Kilka niewymiarowych,pozostałe wymiarowe okraszone kilkoma większymi,z których największy miał ok.30 cm.Niestety dwa największe (na oko ok 35-40 cm) spadły przy podbieraku (efekt uboczny kotwiczek bezzadziorowych).Wszystkie okonie zgrupowane były w 4 głębszych dołkach i brania następowały praktycznie co 2-3 rzut.Po ustaniu brań na woblera (dziś kilerem był 4 cm wobek imitujący uklejkę) wystarczyła zmiana przynęty na 3 cm wahadłówkę czy obrotówkę,żeby brania pojawiały się ponownie.Same brania bardzo agresywne i zdarzało się,że holowanego okonia odprowadzały kolejne.W międzyczasie trafiły się jeszcze dwa kleniki ok.30 cm.Dodatkowo w rozkładzie dnia kilka niezaciętych brań i kilka spadów zarówno okoni jak i szczupaków.Około 9 brania całkowicie ustały.Zmęczony z bananem od ucha do ucha wróciłem na śniadanie do domu.PS.Warta katastrofalnie niska.W ciągu tygodnia od ostatniego spaceru woda spadła o co najmniej 20 cm.Od początku czerwca o ponad 60 cm.Wydaje mi się,że poziom wody dziś jest znacznie niższy niż w sierpniu ubiegłego roku. Edytowane 24 Czerwca 2018 przez ODYSEUSZ 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian3023 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 To nieźle...... Ja byłem w sobotę i oprócz spławów ryb na spinning nie udało mi sie nic złowic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODYSEUSZ Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zamiast meczu wieczorna dogrywka-2 niewymiarowe i dwa około wymiarowe szupaczki oraz wymiarowy klenik.Przynajmniej jestem spokojniejszy i zdrowszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Wielki ból dooopy z rybami ogólnie jest na sieradzko konińskim odcinku Warty. Okręg Konin zarybił Wartę ostatni raz w 2011r. Ponoć nie zanosi się na poprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zamiast straconych nerwów podczas meczu, relaks nad wodą https://images81.fotosik.pl/1102/4b5b0b88e53df301med.jpg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian3023 Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 I ja nareszcie doczekałem się Ryby na Warcie...https://www.fotosik.pl/zdjecie/89a27148eec53992 67cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODYSEUSZ Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Strona nie znaleziona - Błąd 404 Sprawdź co się dzieje-chętnie zerknę co złowiłeś.Pozdrawiam.Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Odyseuszu jakie to wahadlowki uzywales?3cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODYSEUSZ Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Kupione od Ciebie )A miałeś kontaktować się po powrocie z wyjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Wyobraz sobie ze czytajac Twoje wpisy,zaczelo mi cos w glowie "switac" przelecialem poczte,i nawalilem :/ ,wracam za tydzien ,jakby co .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 (edytowane) I ja nareszcie doczekałem się Ryby na Warcie... https://www.fotosik.pl/zdjecie/89a27148eec53992 67cm. Coś foto nie działa Edytowane 30 Czerwca 2018 przez zdzislavo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian3023 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Teraz powinno działać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 123 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 Witajcie dzisiaj nocka na warcie i 0 efektu nawet dotknięcie brak pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi