ODYSEUSZ Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 U mnie prawie same niewymiarki-szczupak,sandacz,kleń,3 jazie i kilka okonków.Honor ratowały 3 okonki po ok.20 cm.Katastrofalnie zimno (o 3 tylko 6 stopni o 9-12 stopni) a do tego silny północny wiatr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 To masz miszcza z tym śćupakiem rewelacyjne wyniki posiadasz . Za moment rzesza wędkarzy jedzie z nad Odry podziwiać rybostan. Ale i tak gratki dla Ciebie za odwagę i determinację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian3023 Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Bez przesady. Ale fakt, każda ryba nad Wartą cieszy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Teraz powinno działać 20180630_080226.jpgCiekawe czy pływa dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian3023 Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Pływa dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Dziś Jeziorsko i 8 szczupaczków 35-54cm i dwa okonki. Okoni w bród. Bałem się wyciągnąć obrotówkę Ale stoją w stadkach 30-40szt. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nales Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Jeszcze trochę czasu upłynie zanim zbiornik się odrodzi po degradacji przez rybaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 A no upłynie.A jak populacja się odrodzi to czy przypadkiem nie wrócą siaty?Boję się, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Dziś Jeziorsko i 8 szczupaczków 35-54cm i dwa okonki. Okoni w bród. Bałem się wyciągnąć obrotówkę Ale stoją w stadkach 30-40szt.Z brzegu czy z łajby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Nie mam łajby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Wiadomo że to rybacy zrezygnowali bo potrafią liczyć i tak zrujnowali wodę że poprostu już im się to nie kalkulowało.Oczywiście nasze pzw obwieściło że to oni rozwiązali z nimi umowę ale w to wierzą chyba tylko naiwni.Za kilka lat jak się pojawi trochę więcej ryby znowu wrócą a pzw będzie śpiewać że jest tyle ryby że starczy dla wszystkich.Zauważyłem na Warcie w miejcach gdzie łowię wysyp drobnego sandacza,w każdej głębszej dziurze (czytaj 140cm) lub pod zwalonym drzewem jest ich po kilka kilkanaście sztuk, wielkości około 15-20cm ale wczoraj trafiłem takiego pod 40cm i było takich więcej ale nie były chętne do współpracy i w tak płytkiej i klarownej wodzie szybko uciekły widząc jak ich kolega opuścił chwilowo wodę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Dokładnie. Pojawił się sandaczyk.Za rok już będzie wchodził na małe gumki to go wyżrą. Ale coś tam pewnie się uchowa i można będzie się pobawić.Do tego widziałem trzy ogromne Jazie. Dobrze ponad 2kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Ja duże jazie i bolenie obserwuję od kilku lat niestety nie znalazłem przez ten czas sposobu ani przynęty żeby łowić je regularnie trafiają się pojedyńcze sztuki ale moja skuteczność jest słaba.Bardzo chętnie za to odprowadzają niektóre przynęty aż człowiekowi podnośi się ciśnienie jednak w 98% rezygnują i nie atakują przynęty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Ten ze środkowego zdjęcia całkiem przystojny, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 2 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 To Pb z tego roku 76cm,jaź na dole 50 cm ale widuje takie ryby często tylko brać nie chcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian3023 Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Panowie, moze wiecie dlaczego na Warcie są takie kombinacje z wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 (edytowane) Panowie, moze wiecie dlaczego na Warcie są takie kombinacje z wodą?jeśli chodzi Tobie o poziom wód ,to http://ine.eko.org.pl/index_areas.php?rek=435wiosna przykręcają kurek , a jesienią odkręcają , co niestety odbija sie na tarle ryb , ale to już mało ważne dla nich , niestety dla nas wędkarzy już nie Edytowane 10 Listopada 2018 przez Robas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian3023 Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 Ja rozumiem, puszczać wodę i zatrzymywać... Ale zeby prawie pół zalewu było puste... Chyba cos nie tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Ja rozumiem, puszczać wodę i zatrzymywać... Ale zeby prawie pół zalewu było puste... Chyba cos nie tak jestCo roku tak jest że na zimę spuszczają wodę żeby latem w okolicach maja znowu zbiornik się napełnił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Ja rozumiem, puszczać wodę i zatrzymywać... Ale zeby prawie pół zalewu było puste... Chyba cos nie tak jestPół zalewu to pół bidy.W sezonie było około 140mln3 wody. Aktualnie jest... 21mln3... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Panowie, moze wiecie dlaczego na Warcie są takie kombinacje z wodą?Rozumiem, że chodzi o odc poniżej tamy? Bo Jeziorsko to zbiornik retencyjny. Wstawiałem już kiedyś filmik czym kończą się duże wahniecia wody dla ryb na samym zbiorniku, szczególnie zimą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Wahania wody są ponieważ zarządcy tamy nastawieni są na produkcję prądu - ekofile heh i do tego starają się tak regulować poziom wody w rzece by ta nigdy nie wyszła , wylała się z koryta przez co nigdy nie będzie w Warcie szczupaków i można wprowadzić zasadę kill w d....e drilll czy pedofillll to nic nie da jeśli tarła nie będą efektywne a takowych nie będzie bo brakuje odp miejsc czyli zalanych łąk , rozlewisk . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw17 Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Naprawiają popękane płyty na zaporze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek82 Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Na jeziorsku ryby zeszły razem z wodą. Narybek sandacza i karpia łowili podbierakami za tamą. Po co te zarybienia i tysiące naszych zł skoro PZW ma to głęboko w d..... Liczą się tylko cyferki na papierze. W Sieradzu nie ma zarzadcy wody. Takie są realia funkcjonowania Sieradzkiego okręgu. Siatki zniesione teraz trzeba zarybic wody konińskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2018 Smutna prawda. Karpie nawet na spinning brały... A sandacze z połamanymi kręgosłupami...Miałem nadzieje na fajne połowy na Jeziorsku w przyszłym roku bo już w tym było nieźle. I wszystko poszło do krainy wiecznie nienażartych mięsiarzy czyli za tamę... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi