booohal Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Jeziorsko w tym roku już bardziej nie będzie napełnione. Remonty, remonty, remonty...Przynajmniej z tego co wiem.Aktualnie napełnione jest na około 85mln/m3 w normalnej sytuacji było by to około 140mln/m3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nika Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Dobrze wiedzieć - dzięki. Ale przynajmniej wiem jak dno wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 A na Warcie poniżej Jeziorska ktoś ostatnio bywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wjts1922 Opublikowano 18 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Ja ostatnio czesalem Majdany i trochę w dół w kierunku Koła, lipa totalna. Wczoraj Ner w okolicach Dąbia 3 szczupaczki i 3 sandaczyki także słabiutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Panowie podbijam temat. Szukam jakiejś fajnej alternatywy na koniec sezonu Boleniowego....Wisła wysoka....nad Wartą nigdy nie byłem....może warto Wartę zaliczyć na koniec sezonu Jest jakiś odcinek godny polecenia, który daje trochę większą szans na spotkanie z boleniem w okolicach Uniejowa, Sieradza? Powiedzmy coś w okolicy ok 200km do WA? Pozdrawiam,malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Cześć. Moim zdaniem o tej porze roku jazda nad Wartę w okolice o których piszesz z nastawieniem na bolenia nie ma sensu. W tych rejonach bolki a właściwie ogólnie ryby występują bardzo punktowo. Są wielokilometrowe odcinków całkowicie puste. Nie możesz też liczyć na obserwację wody i wypatrywanie jakiś ataków, bo rokrocznie aktywność powierzchniowa kończy się we wrześniu. Jeżeli słyszy się o jakiś boleniach jesiennych z Warty to raczej z odcinków położonych niżej, okolice Koła lub jeszcze niżej. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Bardzo dziękuję za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 27 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2020 Bardzo dziękuję za informację Chyba że chcesz wpaść w kompleksy, to zapraszamy ???????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris73 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 Czy ktoś bywa w okolicach Koła ze spinem.Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 (edytowane) Niestety nie warto. Chyba że byś miał z tydzień czasu po 12h dziennie to może coś się trafi. Edytowane 6 Grudnia 2020 przez Jozin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Łowił już ktoś w tym roku jakieś klenie lub jazie? Widać w ogóle jakiś ruch w wodzie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODYSEUSZ Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Byłem wczoraj na spacerze z psami.Dojście możliwe,dojazd absolutnie nie (odcinek Kowale-Baszków).Po wysokiej wodzie brzegi nieco zdemolowane- zniknęło trochę drzew w innych miejscach osadzone góry śmieci.Myślę,że woda przemieściła góry piachu i pojawią się fajne dołki i rynny.Jak długo utrzymają się zanim zasypie je piach zobaczymy.Jak dla mnie woda zbyt wysoka a nurt zbyt silny.Dostęp do fajnych miejscówek przynajmniej w woderach. Łowiących i śladów po nich od 2 tygodni nie zaobserwowałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 A jak wygląda sytuacja w samym Sieradzu? Też woda raczej nie do łowienia? Jeśli tak, to trochę szkoda, ale w ostateczności zostaje Widawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODYSEUSZ Opublikowano 7 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Nie mam pojęcia.Nie byłem w tym roku w Sieradzu.Znajomy mówił mi,że nie widział jeszcze tubylczych gumofilców.W normalnych warunkach są jak Lenin - wiecznie na posterunku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 PZW O/Sieradz planuje utworzyć OS na Warcie poniżej zapory. Miałby być wprowadzony całkowity zakaz wędkowania od 1 października do 30 kwietnia, a opłata roczna 1.200.- (słownie jeden tysiąc dwieście) zł... Za co?! Za bezrybie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 PZW O/Sieradz planuje utworzyć OS na Warcie poniżej zapory. Miałby być wprowadzony całkowity zakaz wędkowania od 1 października do 30 kwietnia, a opłata roczna 1.200.- (słownie jeden tysiąc dwieście) zł... Za co?! Za bezrybie?! Na stronie PZW Sieradz niczego nie znalazłem, jedynie jakaś informacja pojawiła się na facebooku, więc to mogą być bardzo luźne plany Wątpię, by ktoś chciał płacić 1200 zł rocznie za łowienie w tym miejscu. Chyba lepszym wyjściem byłoby ustanowienie tam zakazu połowu wszystkimi metodami w okresie obecnie obowiązującym dla spinningu, a przez pozostałą część roku no kill 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 (edytowane) Na stronie PZW Sieradz niczego nie znalazłem, jedynie jakaś informacja pojawiła się na facebooku, więc to mogą być bardzo luźne plany Wątpię, by ktoś chciał płacić 1200 zł rocznie za łowienie w tym miejscu. (...)Naiwnych nie sieją, sami się rodzą. Zapłaci raz za obietnicę zarybienia, a forsa do kieszeni okręgowych baronów wpłynie... Nie ważne, że w kolejnym sezonie nikt nie zapłaci, liczy się kasa, choć jednorazowa, ale duża... (...) Chyba lepszym wyjściem byłoby ustanowienie tam zakazu połowu wszystkimi metodami w okresie obecnie obowiązującym dla spinningu, a przez pozostałą część roku no kill Zdecydowanie tak, ale to nie przysporzy pieniążków, tylko jeszcze zwiększy wydatki, bo to tablice, liczniejsze kontrole itd itp... Poza tym najpierw trzeba o tym pomyśleć, a od tego może rozboleć głowa, a forsy nie ma... PsLubiłem kiedyś to łowisko, w latach 90-tych spinningowałem tam dość regularnie. Teraz zupełnie straciłem nim zainteresowanie, od trzech sezonów tam nie byłem... Edytowane 9 Marca 2021 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Nie pożałujesz jak przez kolejne 3 sezony nie zajrzysz za przysłowiową tamę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Sieradz ma poniżej zapory raptem 1 km wody, trochę mało jak na odcinek specjalny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 (edytowane) Sieradz ma poniżej zapory raptem 1 km wody, trochę mało jak na odcinek specjalny.I mało jak na taki hajs... Na Odrze gość sobie płaci normalną składkę i ma wody nie do przełowienie, ryb też nie mało. A u nas? Kiedyś bym nie pomyślał że Warta będzie tak pusta, z resztą nie tylko Warta... Edytowane 9 Marca 2021 przez Jozin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Mi nigdy ta woda się nie podobała, syf, gumofilce i jakoś tak mało dziko. Nie moje klimaty. Wolę zalać auto i jechać 2 h za Łódź... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 (edytowane) Sieradz ma poniżej zapory raptem 1 km wody, trochę mało jak na odcinek specjalny.Dla ścisłości 1.500m, z czego około 300m obrębu ochronnego, a więc około 1.200m faktycznego łowiska. Proste wyliczenie - opłata za 1m bezrybnego odcinka rzeki 1,- (słownie jeden) zł. Edytowane 9 Marca 2021 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Dokładnie Pomysł na OS trochę z kosmosu, ale taki odcinek no-kill z całkowitym zakazem łowienia w okresie grudzień-kwiecień byłby świetny. Żeby nie było, nawet ten nieszczęsny OS były ok, bo zawsze to jakaś szansa na odbudowanie się pogłowia ryb za tamą Sam tam nie byłem chyba od 2018 roku, a jedyne co trochę mnie ciągnie w to miejsce, to dla mnie niezapomniany widok naprawdę ładnych boleni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Dla ścisłości 1.500m, z czego około 300m obrębu ochronnego, a więc około 1.200m faktycznego łowiska. Proste wyliczenie - opłata za 1m bezrybnego odcinka rzeki 1,- (słownie jeden) zł. Może za te 1.2kPLN można będzie łowić w obrębie ochronnym?! Wtedy...dlaczego nie.???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 (edytowane) Na stronie PZW Sieradz niczego nie znalazłem, jedynie jakaś informacja pojawiła się na facebooku, więc to mogą być bardzo luźne plany Wątpię, by ktoś chciał płacić 1200 zł rocznie za łowienie w tym miejscu. Chyba lepszym wyjściem byłoby ustanowienie tam zakazu połowu wszystkimi metodami w okresie obecnie obowiązującym dla spinningu, a przez pozostałą część roku no kill Mięsiarze za 1200 raczej nie odłowią więc nie zapłącą. Dwa, żeby nie okazało sie nagle, że z okręgu odpłynie 20% członków .No i na porozumieniach okręg zbiednieje.. Nie zabija się kury znoszącej złote jaja (choćby były z tombaku) Dla mnie nierealne, choć z drugiej strony równie nierealny był kiedyś zakaz spinningu do maja więc... "ustanowienie tam zakazu połowu wszystkimi metodami w okresie obecnie obowiązującym dla spinningu, a przez pozostałą część roku no kill" NAJLEPSZE ROZWIĄZANIE.tylko jak i kto miałby to upilnować skoro nawet teraz jest "niemożliwe" upilnowanie i wyrugowanie np.podcinających bolonką (!) nawet na tych w/w 1200m Edytowane 9 Marca 2021 przez Krzysiek P 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi