FidoAngel Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 A mnie cieszy, jak "starzy forumowicze" znów aktywnie łowią i na forum mają więcej czasu Aż mnie sie zachciało na Przywóz, Toporów czy Osjaków znów zajrzeć, może, może.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Wczoraj jakieś fatum nade mną krążyło, 4 fajne klenie spięte na przełomie dnia i nocy. Jutro uderzam na Krzeczów lub Konopnicę trochę po kamieniach pośmigać. Jak ktoś chętny rano na kawkę nad wodą to zapraszam na priv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 20 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 Ostatnio mocno spodobało mi się nocne spinningowanie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 21 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2022 Przy 37 w dzień to bardzo rozsądna opcja Jak wyniki nocne? Brodzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2022 Cześć, siedzę w Biskupicach, parę wyjazdów z żoną na grila w ciągu 2 tygodni. Moje efekty : kilka drobnych sandzczyków na kleniowe wobki od Tomiego, okonie z jednego dołka na wobki boleniowe że sterem od Matusiaka , sporo kleników , wszystko drobne .Sporo drobnicy i kilka większych kleni na płytkich zakrętach , ale tylko odprowadzenie wobka . Wszystko w dzień. Dzisiaj całą noc zamierzam kręcić. Ogólnie woda żyje , ale to kiepskie życie , bardzo kiepskie. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 Chciałbym napisać coś optymistycznego po nocy machania w Biskupicach, ale za bardzo nie ma się czym pochwalić. Miło spędziłem czas i z tego jestem zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 @strary brodzę, w dzień czy w nocy 90 % czasu łowię z wody. Nie ma zbytnio się czym chwalić - szczupak 70 cm, jeden wymiarek i kilka glutów. Do tego z 5 kleni do 40 cm, jakieś kontakty i spięty bolek. Wyniki marne, ale łowię blisko domu, bo samemu nie zapuszczam się na nocne łowienie w odległe rewiry. Obecnie woda powyżej tamy bardzo niska i czysta jak w górskiej rzece. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opolanin Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 Cześć, raz na ruski rok bywam w Sieradzu, odcinek poniżej mostu kolejowego w Sieradzu wygląda dosyć obiecująco. Da się tam pobawić z bolkami, kleniami czy szczupaczkami? Ktoś łowi w tych okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 Cześć, raz na ruski rok bywam w Sieradzu, odcinek poniżej mostu kolejowego w Sieradzu wygląda dosyć obiecująco. Da się tam pobawić z bolkami, kleniami czy szczupaczkami? Ktoś łowi w tych okolicach? Czasem ktoś, coś złowi godnego uwagi. Woda, faktycznie wygląda tam obiecująco.Moim zdaniem i z tego co zaobserwowałem , jest sporo małego klenia, duży też pewnie jest . To samo z boleniem. Trzeba być nad wodą , obserwować i machać, machać, machać. Kokosów nie ma , ale czasem są miłe niespodzianki, a cieszą wtedy podwójnie i znów chce się tam jechać, bo nie ukrywam , czasem to już nachodzi całkowite zwątpienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 Cześć, raz na ruski rok bywam w Sieradzu, odcinek poniżej mostu kolejowego w Sieradzu wygląda dosyć obiecująco. Da się tam pobawić z bolkami, kleniami czy szczupaczkami? Ktoś łowi w tych okolicach?Czasem tam bywam. Szału raczej nie ma:) Na jednym wypadzie kilka niedużych okoni i kleń nieco poniżej wymiaru plus kilka niezaciętych brań i ze 2 spady. Na kolejnym malutki sandaczyk i niewiele większy okonek, chyba też jedno branie niezacięte, ale widziałem kilka naprawdę ładnych kleni. W wielu miejscach, jak to o tej porze, dość trudny dostęp do brzegu ze względu na gęste zielsko. Mimo wszystko odcinek ten wygląda bardzo atrakcyjnie i pewnie przy sporej dozie szczęścia lub wytrwałości da się złowić coś konkretnego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 30 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2022 Wstawię jakieś fotki ze swojego szwędania. W weekend ma zdrowo popadać, więc może trochę woda podskoczy, a to zawsze dobrze działa na ryby. Zobaczymy. Ktoś coś słyszał o ekipie elektryków na terenie ZPK? Ponoć dołki wyczyszczone... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 31 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Super szwędanie. I jest ,, kropka nad i " czyli ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 31 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Rybek było trochę, ale bez rodzynki, więc fotek brak. Ktoś jeszcze gdzieś był czy wszyscy odpuścili Wartę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 31 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Rybek było trochę, ale bez rodzynki, więc fotek brak. Ktoś jeszcze gdzieś był czy wszyscy odpuścili Wartę?W piątek byłem w okolicach Rychłocic, ale to dość znacznie powyżej odcinka, którego dotyczy temat, więc nie wiem, czy się liczy? Złowiłem małego okonia na cykadę i 32 cm jazia na obrotówkę. Było jeszcze kilka brań niezaciętych, w tym ładny kleń na smużaka. W miejscu, gdzie wziął siedziało co najmniej 10 sztuk, z czego ze 2 mogły podchodzić pod 50 cm. Niestety ciężko było im podać przynętę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 31 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 I to się zgadza, rybka jest , ale ciężko o branie, okonki i klenie w stadkach małych pływają. Większe sztuki , choć je widzisz nie reagują na przynętę, szczególnie klenie, i to nie małe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 31 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Może spotkamy się kiedyś nad wodą, piwko wypijemy, a ryby .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 31 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2022 Kilka ryb pływa, ale niestety bardzo niewiele. Małe enklawy z większym zagęszczeniem płetwiastych przyjaciół nie powinny zaburzać rzeczywistego stanu rzeczy. Spotkanie nad wodą? Czemu nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Co tu tak cisza? Wczoraj byłem po dłuższej przerwie na szybkim wypadzie. Woda niska, baaardzo czysta- dosłownie jak w górskiej rzece. O dziwo ryby bardzo aktywne. Trafił się fajny kleń, sporo drobnych, kilka okoni i jelec. Całkiem fajne. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian35s Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 (edytowane) Cześćwczoraj pierwszy raz byłem na tym odcinku rzeki, jakiś 3h spacerek i wpadł taki oto koleżka. oczywiście pływa dalej Mam do Was pytanie bo kupiłem wędkę pod klenia i chciałbym zapytać jaką stosujecie plecionkę łowiąc te ryby właśnie. Chodzi mi o grubość ale też markę, kasa nie ma znaczenia możecie polecić coś solidnego? Edytowane 28 Sierpnia 2022 przez Damian35s 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Latem na klenia chodzę z żyłką 0,16, bodajże Dragon Guide Select (w szpulach 600-metrowych) i sprawdza się naprawdę dobrze, raczej nie jest przegrubiona, a jeśli nawet to nieznacznie (pomiar analogowym mikromierzem). Plecionkę na klenie zakładam rzadko - późną jesienią, wczesną wiosną, czasem też zimą, jeśli nie ma mrozu, pozwala trochę zmniejszyć straty w przynętach. Również produkcji/dystrybucji Dragona, Magnum 4X , nominalnej grubości 0,08, bo cieńszej nie ma, ale na klenie 0,06 też byłaby ok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian35s Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 myślałem o takiej 0,06 Dragona, podobno przezroczysta. Jestem ciekawy jak ona się będzie sprawdzać na Warcie. Nowy jestem jeśli chodzi o rzekę, może coś doradzicie. Mój patyk to Dragon Flash Slow Lure 0,5-8g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Mam taki sam patyk i łowię przy użyciu żyłki 0,14 - 0,16mm , więc nie pomogę w sprawie plecionki. Ostatnio byłem na nowych rewirach, sporo okoni oraz kleników wpadło. Widziałem też dwiw brzany, ale stały w miejscu, gdzie nawet Invader nie dawał rady. Chociaż sam kontakt wzrokowy był dla mnie niezwykle przyjemny.Trochę pogadałem z tubylcami, niestety procedery pacyfikacyjne cały czas są obecne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian35s Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 a zdradzisz te nowe rewiry? czy tajemnica?nie chodzi o dokładny punkt, mniej więcej jaki odcinek rzeki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Tajemnica. Oczywiście nie potraktuj tego personalnie, zwyczajnie od dłuższego czasu z nikim się nie dzielę metami. Dlaczego? Kiedyś dobremu kumplowi pokazałem miejscówkę na Warcie, gdzie brały okonie w absurdalnych ilościach. Kompan jednak miał długi jęzor, więc nie muszę mówić jak skończyły ryby. Do tej pory stadko się nie odbudowało. Trzeba szukać, obserwować, a w końcu coś trafi. Sam unikam pigalaków i największą frajdę sprawia mi łowienie ryb, gdzie nikt tego nie robi. Polecam ten styl życia 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian35s Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 spoko, mnie nie chodziło o konkretne miejsce. Napisałeś że byłeś na nowych rewirach, myślałem może że masz na myśli Widawke albo inny odcinek Warty, ale jak nie chcesz pisać rozumiem.A jak możesz to napisz jaki kołowrotem masz pod tego patyka, bo jutro się wybieram aby coś dobrać wagowo i nie wiem co i w jakim rozmiarze będzie pasować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi