Ide52 Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2022 Ecusime 3000, która przy takim lekkim łowieniu jest u mnie bodajże 6 sezon. Wczoraj okonie mocno aktywne, klenie ospałe, ale kilka udało się wydziubać. Kaban odprowadził wobka pod same nogi. Generalnie jak na rozpoznanie zwiadem całkiem przyjemnie. Zero żywej duszy. https://ibb.co/C1Bw7QC 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian35s Opublikowano 5 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 mały spacerek w sobotę po południu, jakieś 3 h. Wpadło kilkanaście okoni, wszystko maluchy takie jak na zdjęciu i jeden szczupak 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 19 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Coś tam czasem wydłubię ale to pewnie dlatego, że mam tu 3 minuty drogi Ostatnio weszło kilka szczupaków ze zbiornika ale miejscowi szybciuchno sobie z nimi poradzili... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 21 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 Kompletnie nie mam czasu ostatnio, a coraz krótsze dni jeszcze bardziej komplikują sprawę. W sobotę miałem małą godzinkę, udało się szybko namierzyć pasiaki, wpadło kilka całkiem sensownych, trochę maluchów i 2 sciupoki. Zmarzłem jak diabli przy brodzeniu, co oznacza jedno - pora na okonia 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 22 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2022 Okonki to cudowne rybki , ale dla mnie teraz powinien być czas na szczupaki . Marzy mi się wyższy stan wody na późną jesień i przedzimie , wtedy zawsze miałem najlepsze wyniki na Warcie - ehh zleciało ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 27 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Dzisiejszy wypad nad Wartę w Sieradzu dał 6 okoni (nie mierzone, ale na oko żaden nie miał wymiaru), małego sandacza ok. 25 cm (z zarybień zeszłorocznych?) i na koniec przyzwoitego klenia 39 cm z załączonego zdjęcia:) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabberwokie Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Dzisiaj znowu mały sandacz (wyglądał dokładnie jak ten wrześniowy, może to jedyny w sieradzkiej Warcie? ), 3 jazie nieco powyżej 30 cm i życiowy okoń 34 cm. Poza sandaczem wszystko na obrotówki. Do tego 2 małe okonki uciekły praktycznie z ręki i kilku brań nie zaciąłem. Widać też było ataki na drobnicę, prawdopodobnie w wykonaniu całkiem konkretnych okoni. Ogólnie żyje nawet ta nasza Warta:) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Dziś pojechałem na Wartę, jak co roku w pierwszy dzień maja, żeby tradycji stało się zadość. Co dziwne, już w drugim rzucie przydzwonił szczupak - jak na naszą rzekę całkiem przystojny, ponad 70 cm. Dołowiłem później jeszcze jednego wymiarka i tym sposobem spędziłem fajną godzinkę przed obiadem. Woda dość wysoka i mocno trącona, pozdro. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian35s Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Ja byłem 03.05 wpadły 2 szczupłe, jeden maluszek około 25 cm i drugi już fajny równe 60 cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 A ktoś łowił może w okolicach mostu na S8, Woźnikach i tych rejonach? Może być na priv, oczywiście jakieś ogólne info, bo trochę w Sieradzu więcej teraz przebywam, więc gdzieś bym sobie zerknął, może jakiegoś jozia spróbował złowić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2023 Nikt nic nie łowi? Wątek umiera jak nasza Warta. Ostatnio przepyłnąłem kajakiem długi odcinek naszego okręgu, a wędkarza nie widziałem. Nawet te najbardziej znane mety świeciły pustakami. W zastraszającym tempie zarastają wolniaki oraz zastoiska. W niektórych jeszcze kilka lat temu łowiłem ryby, a teraz rosną dwumetrowe chaszcze. No, ale żeby nie było, coś tam można wydziobac czasem. Dziś trafiłem szczupaka na forumowe minimum, drugiego mniejszego i klenia. Ostatnimi czasy sporo okoni się wiesza, z kleniami póki co nie idzie mi współpraca, a jozia to nie widziałem od wczesnej wiosny. Z ciekawszych przygód - boleń jak krawężnik zdemolował mi miniwoblerka, a przedwczoraj prawie poszedłem w spodniobutach na dno. Cel na najbliższe miesiące - złowić z premedytacją rapę. Pozdro. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 23 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2023 Troche połowiłem. Kleni, bolków troche. Nic bardzo grubego. Standardy warciane. Fakt, ze mało chodzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iduss Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 Nikt nic nie łowi? Wątek umiera jak nasza Warta. Ostatnio przepyłnąłem kajakiem długi odcinek naszego okręgu, a wędkarza nie widziałem. Nawet te najbardziej znane mety świeciły pustakami. W zastraszającym tempie zarastają wolniaki oraz zastoiska. W niektórych jeszcze kilka lat temu łowiłem ryby, a teraz rosną dwumetrowe chaszcze. No, ale żeby nie było, coś tam można wydziobac czasem. Dziś trafiłem szczupaka na forumowe minimum, drugiego mniejszego i klenia. Ostatnimi czasy sporo okoni się wiesza, z kleniami póki co nie idzie mi współpraca, a jozia to nie widziałem od wczesnej wiosny. Z ciekawszych przygód - boleń jak krawężnik zdemolował mi miniwoblerka, a przedwczoraj prawie poszedłem w spodniobutach na dno. Cel na najbliższe miesiące - złowić z premedytacją rapę. Pozdro.Oj z Jaziami ciężko cały rok chodzę za tą rybą na odcinku Sieradzkim. Jelce i to spore trafiam;-))) no małe klenie czy okonie tez sie wieszaja..ale moje ukochane Jazieee ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 24 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2023 Największy boom jaziowy przeżyłem od powodzi w 2010 roku przez kilka kolejnych lat. Łowiono wtedy , szczególnie stacjonarnie, ogromne ilości tej ryby. Oczywiście wszystko ma swój kres, więc z problemem sobie poradzono i teraz jozie nie przeszkadzają w łowieniu. Chociaż 3-4 sezonu wstecz nie było źle. Może zmieniły odcinek, lubią migrować, trzeba się nachodzić żeby znaleźć większe zgrupowania. Przykładowo na moich metach zniknęła ukleja , a jej raczej nikt nie zjadł. Tak samo jak klenikow, których było na gęsto. Zresztą jak wspomniałem w poście wcześniej - wędkarzy obecnie nad Wartą jest niewielu. W większości miejsc dzicz, parafrazując- laski, piaski i karaski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 (... jozia to nie widziałem od wczesnej wiosny(...) (...) jozie nie przeszkadzają w łowieniu(...)... a co to za rybka ten "joź"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Czy ktoś łowił w Sieradzu, w okolicach Krowiego Mostu, ul. Obwodowa? Czy w ogóle warto tam zajrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 26 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2023 Jozie to takie większe płotki (: Zajrzeć można, ale czy jest tam coś ciekawego - raczej nie. Sporo ludzi się przewija i mocno wydeptane. Chociaż pewnie coś tam się da wydziobać, dla mnie niezbyt ciekawa miejscówka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 Ogólnie w tygodniu możesz tam zajrzeć, bo jest w miarę spokojnie. W weekend, ze względu na małą odległość od miasta, sporo tam ludzi i głośnego umca umca. Wczoraj stałem w wodzie do 23, fajnie bolenie biły po zmroku. Jeden nawet postanowił mi wziąć, ale jakimś cudem dobrze się nie zapiął i spadł. Niedługo przeprowadzam się do Sieradza, więc można się zgadać na jakiś urban fishing gdyby ktoś reflektował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iduss Opublikowano 27 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2023 obok krowiego mostu nigdy sie nie zatrzymuje raczej lece do asfaltówki ale to gdy łaże od samego rana, bo ja zawsze startuje od kolejowego wiec kawałek mam do krowiego mostu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 Moje zainteresowanie wzbudziły w szczególności ostrogi na odcinku od krowiego mostu do mostu na Warcie (ul. Sienkiewicza trasa 83). Nigdy tam nie byłem, a na zdjęciach satelitarnych wygląda zachęcająco pod spinning. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iduss Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 Alexspin rzuce okiem na ten odcvinek co piszesz o ile google w miarę aktualne ;-))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODYSEUSZ Opublikowano 28 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2023 Skuszony wizją główek wybrałem się na odcinek między mostem krowim i drogowym w zeszłym roku.Woda w klatkach między główkami max do kolan.Dołki w napływie główek nieco głębsze +/- 1m,zasiedlone przez okonki akwariowe.Za główkami naniesione góry piachu. Poszukiwanie ryb w warkoczach bez żadnych efektów. Późno popołudniowy spacer we wrześniu cudowny wędkarsko dno. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iduss Opublikowano 30 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2023 Popatrzyłem na googlach na te główki Alexspin na googlach które są z 2015 roku. Z początku nie kojazyłem o które chodzi ale teraz już wiem.Powiem ci ze raczej sie na nich nie zatrzymuje bo i na ten brzeg nie przechodze . Możę gdybym za boleniem chodził to mozna by było popróbowac ale jazia to tylko wieczorem w takiej piaskownicy o ile drobiazg na noc spływa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi