booohal Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 Zdarzają się potoki w okolicach 70cm w tych stronach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 Żadne z powyższych, bo widziałem przy odjeździe dwie świece. Dałbym 99℅ procent na bolenisko, 1℅ na inny gatunek. Oczywiście każdy może powiedzieć, że to bajka Nie ma bolenia którego byś nie zatrzymał. Ja w tym roku widziałem kilka jesiotrów które ktoś pewnie wpuścił z "burdelików", a jak kolega wspomniał, one lubią sobie poskakać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 (edytowane) Zlowilem kilka stek boleni i świecy nie widziałem i to podwójnej. Może i rzeczywiście sterlet... Edytowane 14 Lipca 2023 przez papierzakilures Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 Akurat jesiotr jest na tyle specyficzny, że ciężko pomylić z innym gatunkiem. Może za widoku bym sobie poradził, bo zrzuciłbym spodniobuty i schodził za rybą, a tak nie było szans. Dziś fatum mnie nie opuściło. Klenisko 50+ wzięło praktycznie spod szczytówki. Zaraz popłynął pod drzewo, jakoś go powstrzymałem siłowo, wyszedł na otwartą wodę, zrobił młynek i spadł. Kotwica się rozgięła. Spory minus dla producenta wobkow, bo słabo uzbroił przynętę. Na pocieszenie wpadł fajny okoń. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iduss Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 (edytowane) Panowie zawody w Sieradzu w upalną Niedziele zaskoczyły wszyscy trochę połowili , okonie szczupaczek jakiś kleń .Mi się udało swinkę troszkę okoni.Brania tak do ok 10 godziny no a pózniej juz kazdy wie jaka była ta Niedziela;-))) Edytowane 18 Lipca 2023 przez iduss 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 19 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2023 Dzięki za informacje. Szukałem wyników, ale nigdzie nie było. Jak na tropikalną pogodę to super, że coś się trafiło. Wczoraj u mnie długa sesja powyżej miasta, 6 h łowienia.Zszedłem w sumie kilka kilometrów z wody.Ryb było kilkadziesiąt, ale niestety bez żadnego rodzynka. Widziałem kilka dużych boleni, kleni oraz stado 20-kilku wielkich leszczy, które nie mogły sobie znaleźć miejsca. Na ten moment okonie dominują. Niestety jaziowego ogona nawet nie zobaczyłem. Gdzie się podziały poczciwe jaśki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 19 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2023 Jeszcze mc temu mozna bylo pytać tak o okonie ;-) jazie są, jeden Kolega stąd ;-) ost złowił, może się pochwali..Wyniki na zawodach niezle jak na poziom wody i upał weekendowy. Masa okoni niemiarowych 40+ kleń, świnka i szczupakCo do lokomotywy, obstawiam duzego teczaka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 19 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2023 Akurat okonie łowię już od wiosny, w porównaniu z tamtym sezonem dużo więcej, ale za to kleni mniej. Nie mówiąc już o jaziach właśnie. Pewnie zmieniły miejsca, ale urlop powoli się kończy i czas na poszukiwania będzie mocno ograniczony. Zresztą mamy ponad 100 km rzeki, nie sposób być wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 19 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2023 Aż podjechałem z ciekawości "na lekko" na 2.5godz przed wieczorem. Rzeczywiście okonie wyskakują w każdej miejscówce, wyprzedzając i skutecznie płosząc konkretne RYBY. Nawet ładne, 20-25cm. Z 10szt przerzuciłem, kilka maluchów. Ale widziałem spore ok półmetrowe jazie, klenie 20-50cm i zaliczyłem obcinke szczupaka. Widziałem też jeden atak bolenia na płytkim. Tak, że życie w wodzie jest. Odc poniżej Sieradza. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iduss Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 Panowie chyba najlepsze się zbliza mówię o drugiej połowie sierpnia i wrzesniu zamglone brzegi ,oddająca ciepło woda ,,,,,mam nadzieje ze biała ryba na spinning się ruszy ,,,,,no a póżniej pazdziernik i te lepsze okonki,,, chłodne poranki ,,,,,,, Rzeka to temat Rzeka ;-))))A wędkarstwo to stan umysłu ;-))) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iduss Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 (edytowane) Dzisiaj Warta tak się prezentowała woda lekko podwyzszona i lekko mętnaTo jest zdjęcie z kolektora betonowego niedaleko kolejowego mostu. Edytowane 2 Sierpnia 2023 przez iduss 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iduss Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 (edytowane) Okonki coś słabo dzisiaj kilka udało się złowić plus kleń który wjechał w zaczepy ale nie jaliś olbrzym poprostu dzisiaj miałem wędkę igłe o wyrzucie 0 do 2.5 gr i w okolicach kolektora niestety zjechałem z nią i się skróciła do ok 1 .60 cm ;-)) dlatego nie miałem możliwosci pomanewrować , .łowiłem złamanym kijem bolesne to łowienie ..Pozdrawiam kolegę Radka którego dzisiaj poznałem na Warciance ,w Sieradzu koło mostu kolejowego,,a który także jest na Jerkbait i bywa na naszym Wątku .Miło było wspólnie powędkować i pogadać ;--)) Jak koledzy spojża na to foto to chyba widać ten dywan??? łowienie z dywanu tylko na warcie ;-)) kto łowi w tych rejonach to już wie co to za miejsce Edytowane 2 Sierpnia 2023 przez iduss 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Może to dziwne, ale lubię taką niżówkę, szczególnie przy dużej przejrzystości wody jaką mamy w Warcie. Zakładam galoty i schodzę z nurtem ile sił, a potem wracam do samochodu już brzegiem. Niestety mimo wielu przebytych kilometrów nie poczyniłem obserwacji, które napawają przesadnym optymizmem. Coś pływa, jednak miejscowo, a są długie odcinki praktycznie puste.Ogólnie gruntowcy mają zdecydowanie lepsze wyniki niż spinningisci, ale boli od patrzenia jak beretują duże klenie czy świnki. Chciałem gdzieś wypatrzeć brzany, jednak chyba pomieszkują miejsca, gdzie wzrok nie sięga. Z małych sukcesów - w końcu warciany bolek dostał w dziąsło, więc tegoroczny cel osiągnięty. Teraz idą duże opady, więc jeżeli prognozy się sprawdzą może być gruba woda w najbliższym czasie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 10 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2023 (edytowane) Ze stojącej wody z powierzchni, samo południe , dwa dni machania.Już teraz wiem po co ja to wszystko kupuję.80 cm. Jestem w niebie. Edytowane 10 Września 2023 przez kacperek993 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian35s Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 czy ktoś z Was pływał pontonem, łódką czy innym środkiem pływającym po naszym odcinku Warty?A może chociaż na innym odcinku w woj. łódzkim lub na Widawce? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 18 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 Gdzieś mi się mignelo, że od tego roku nie można na Warcie łowić ze środków pływających. Jak jest inaczej niech mnie ktoś poprawi. Z drugiej strony czy jest jakiś sens to robić? Ciężko klejnoty zwodować, a co dopiero desantować jednostkę Ostatnio nie mam czasu na rybałke. Długi urlop skończyłem kolejnym wielkim kleniem, który wyprostował kotwice. Producenci chyba wkładają najgorszy badziew żeby tylko było na sztukę. Nad rzeką standardowo wesoło. Jak nie siateczka to prądzik i jakoś się kręci ta karuzela. Wody mało, kryształ. Czekam na okoniowe dziubanie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian35s Opublikowano 19 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2023 na bank widziałem gościa który pływał pontonem z owczarkiem niemieckim na pokładzie, fakt że nie łowił tylko przemieszczał się z miejsca na miejsce a łowił z brzegu. Widziałem go pod mostem w Biskupicach, łowił niedaleko mnie i za chwilę odpłynął dalej. Swoją drogą nie wiem czy to nie lepsze niż jeździć autem i tłuc je po dziurach szukając miejscówek. zastanawiam się jaki silnik trzeba mieć aby po takiej warcie spokojnie śmigać, chodzi o moc oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 To mnie cieszy, po prostu. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 Dzieje się..... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 Brawo. Zdradzał swoją obecność? widać jakąś aktywność powierzchniową boleni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 U mnie bolenie walą wierzchem.Ale inny odcinek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 Drobnica robiła chałas, nie widziałem go.Kilka rzutów ze zmiennym tempem. Uderzył po agresywnej animacji, w chwili przytrzymania wobka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 20 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2023 Brawo. Dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 21 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2023 Teraz bardzo fajna pora żeby złowić coś grubszego, a niestety nie mam czasu na łowienie. Byłem 2 razy na małą godzinkę - okonie brały hurtowo, praktycznie w każdym rzucie branie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2023 offtopic usunięty, punkty ostrzeżenia przyznane - proszę o merytoryczną i kulturalną dyskusję w wątku i przestrzeganie regulaminu portalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi