Ide52 Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2024 Cóż, mamy nowy rok, ale zrobię krótkie podsumowanie starego. Spędziłem bardzo dużo czasu na sieradzkiej Warcie w 2023 r. Praktycznie od początku okręgu aż do miasta. Z całą odpowiedzialnością mogę napisać, że ryb nie ma. Niestety. Oczywiście czasem ktoś coś złowi, też złowiłem. Jednak stosunek włożonych nakładów do efektów jest mierny. Tylko tak patrząc na chłodno - rzeka od wielu lat zmienia swój charakter. Jest zapiaszczona, płytka i nawet jakby się sypało tonami narybek jakoś nie widzę żeby ryba nie spłynęła w stronę Jeziorska. Korzystnych miejsc do bytowania niewiele. A tam, gdzie trochę ciekawiej człowieki próbują dobić resztki - w przeróżne sposoby. Nawet nikt się nie kryje z siatkami i w niedzielne popołudnie bez krępacji można zauważyć ekipy buszujące z różnym sprzętem. Taki element folkloru (: Z małych sukcesów:- w końcu celowe złowienie fajnych bolków i być może mały patent na te ryby Porażek było więcej, szczególnie w temacie kleni, gdzie wielkie sztuki zdemolowały woblery. Miałem też jakiś parowóz nieznanego gatunku oraz chyba sumka (?). Przez cały rok jeden złowiony jaź. A jeszcze niedawno było naprawdę nieźle z tym gatunkiem. Na szczupaki specjalnie się nie nastawiałem, wymiarowych kilkanaście wpadło, największe na forumowe minimum. Na plus zdecydowanie ilość okoni, fajna zabawa cały rok z pasiakami i oby chociaż one umilały czas nad wodą. W tym roku raczej uciekam w stronę zalewu, a może nawet na koniński odcinek. Planów nie mam, co będzie to będzie. Podchodzi pod lekki masochizm łowienie w naszej Warcie, ale jakaś nienamaclna siła pcha nad jej brzegi. Nie zamierzam z tym walczyć powodzenia Panowie, piszczcie czasem coś, nawet jak się nawdychaliście świeżego powietrza. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2024 Cóż, mamy nowy rok, ale zrobię krótkie podsumowanie starego. Spędziłem bardzo dużo czasu na sieradzkiej Warcie w 2023 r. Praktycznie od początku okręgu aż do miasta. Z całą odpowiedzialnością mogę napisać, że ryb nie ma. Niestety. Oczywiście czasem ktoś coś złowi, też złowiłem. Jednak stosunek włożonych nakładów do efektów jest mierny. Tylko tak patrząc na chłodno - rzeka od wielu lat zmienia swój charakter. Jest zapiaszczona, płytka i nawet jakby się sypało tonami narybek jakoś nie widzę żeby ryba nie spłynęła w stronę Jeziorska. Korzystnych miejsc do bytowania niewiele. A tam, gdzie trochę ciekawiej człowieki próbują dobić resztki - w przeróżne sposoby. Nawet nikt się nie kryje z siatkami i w niedzielne popołudnie bez krępacji można zauważyć ekipy buszujące z różnym sprzętem. Taki element folkloru (: Z małych sukcesów:- w końcu celowe złowienie fajnych bolków i być może mały patent na te ryby Porażek było więcej, szczególnie w temacie kleni, gdzie wielkie sztuki zdemolowały woblery. Miałem też jakiś parowóz nieznanego gatunku oraz chyba sumka (?). Przez cały rok jeden złowiony jaź. A jeszcze niedawno było naprawdę nieźle z tym gatunkiem. Na szczupaki specjalnie się nie nastawiałem, wymiarowych kilkanaście wpadło, największe na forumowe minimum. Na plus zdecydowanie ilość okoni, fajna zabawa cały rok z pasiakami i oby chociaż one umilały czas nad wodą. W tym roku raczej uciekam w stronę zalewu, a może nawet na koniński odcinek. Planów nie mam, co będzie to będzie. Podchodzi pod lekki masochizm łowienie w naszej Warcie, ale jakaś nienamaclna siła pcha nad jej brzegi. Nie zamierzam z tym walczyć powodzenia Panowie, piszczcie czasem coś, nawet jak się nawdychaliście świeżego powietrza.A brzany próbowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 1 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2024 Nie, ale widziałem. Chociaż są one jak dinozaury i pewnie tak skończą. Szczególnie, że niektórzy niekoniecznie łowią je za pysk, a jak się tam akurat zatnie. Świnki całkiem fajne złowiłem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boncio Opublikowano 3 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2024 Nie, ale widziałem. Chociaż są one jak dinozaury i pewnie tak skończą. Szczególnie, że niektórzy niekoniecznie łowią je za pysk, a jak się tam akurat zatnie. Świnki całkiem fajne złowiłem.Jeśli łowi się brzany szczególnie na spinning, to zdarzają sie incydenty, że zapnie sią ona za płetwę brzuszną, kiedyś nawet zdarzyło mi się za ogonową. Natomiast gdybyś chciał rozwiać swoje ewentualne podejrzenia, to moje brzany, które przyfociłem były zawsze zapięte prawidłowo i są owocem moich celowych łowów tego gatunku. Kilka brzan, które zapięły mi się w życiu nieprawidłowo nigdy nie zostały przeze mnie sfotografowane, gdyż takiego czegoś nie uważam za trofeum wędkarskie i się nie liczy w moich statystykach. Uważam to za rzecz nieistotną i takiej rybie nie poświęcałem nawet sekundy na mierzenie jej tylko od razu do wody. Każdy kto złowi brzanę przypadkowo podpiętą nie powinien się tym chwalić, bo to żaden wyczyn tylko czysty przypadek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boncio Opublikowano 3 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2024 A brzany próbowałeś?A jak u Ciebie z brzanami? Jak chcesz pogadać bez świadków to na priv, ja tylko za brzanami chodze i chetnie pogadam z podobnym świrem, jeśli nim jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 30 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2024 Był już ktoś? Z kronikarskiego obowiązku napiszę, że zaliczyłem pierwszy wypad. Widać powoli jakieś życie i oczka drobnicy. Woda nadal brudna oraz dosyć wysoka. Bez spodniobutow raczej nie ma czego szukać. Złowiłem krąpia oraz zaliczyłem piękne branie, niestety ryba się nie zapięła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 21 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2024 Cześć, dzisiaj 65 cm , mały , ale na naszym bezrybiu cieszy mnie nie ziemsko..... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 22 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2024 (edytowane) Cześć, dzisiaj 65 cm , mały , ale na naszym bezrybiu cieszy mnie nie ziemsko.....Warta, czy Zalew? Edytowane 22 Maja 2024 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 22 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2024 Warta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 10 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2024 Może nie temacie, ale nie chcę zakładać nowego - pływa coś w tych sieradzkich bajorach jak Smardzew czy Próba? Ludzi widzę jest masa, jednak nie zawsze to koleruje z zasobnością akwenu. Jakby ktos coś wiedział może się podzielić, na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 10 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2024 Może nie temacie, ale nie chcę zakładać nowego - pływa coś w tych sieradzkich bajorach jak Smardzew czy Próba? Ludzi widzę jest masa, jednak nie zawsze to koleruje z zasobnością akwenu. Jakby ktos coś wiedział może się podzielić, na priv Zawsze koreluje (-1) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 21 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2024 Był już w wątku kleniowym, ale święto lasu można powiedzieć, więc wrzucam też do naszego już ledwo żywego tematu. Fajny kabanik na przynętę w rozsądnym rozmiarze w zaskakującym miejscu. Czyli wszystko na opak, jednak taki problem to nie problem (: pozdro! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 14 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2024 Dziś dwa brania, a na brzegu tylko taki stykacz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 14 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2024 Dalej z bajora czy ten Warciany? Ładna ryba Wiecie może jakie wyniki dziś na okręgowych, połowili cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 14 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2024 Dalej z bajora czy ten Warciany? Ładna ryba Wiecie może jakie wyniki dziś na okręgowych, połowili cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 14 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2024 (edytowane) Dalej z bajora czy ten Warciany? Ładna ryba Dzięki. Masz dwa strzały ???? Edytowane 14 Lipca 2024 przez kacperek993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 22 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2024 Taki stykacz... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 22 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2024 Drugi... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2024 Macham już od niedzieli......zero 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Wymęczyłem dziś jednego bolenia 57 cm. Ufff.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Wymęczyłem dziś jednego bolenia 57 cm. Ufff....Płynie czysta czy brudna woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Nie wiem jak poniżej, ale powyżej jest bardzo nisko i bardzo czysto. Woda bardzo przejrzysta. Nie mam kompletnie czasu na ryby, a ostatni kontakt miałem przy spływie kajakowym. Dziś udało mi się wygospodarować dosłownie 30 minut żeby chociaż przypomnieć sobie jak się rzuca. Pod względem wypadów katastroficzny rok, a teraz moja ulubiona nizowka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Płynie czysta czy brudna woda?Ja nie wiem już co to znaczy czysta woda, na pewno jest płytka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 A przy dębach na zbiorniku? Bywa coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 10 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2024 Ucieszył mnie..... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi