Gość Umbra Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia "Być może" ryb nie ma nie dlatego, że zarybień brak.A przez suszę, wały i brak terenów zalewowych, w których to by ryby odbywać tarło mogły...Lecz jakież to ryby mogłyby odbywać tarło gdy stada przetrzebione... Nic nowego tym wpisem nie odkrywam, bo to podstawowa wiedza jaką powinien mieć każdy działacz Wód Polskich oraz PZW.A jestem pewien, że w tym wątku zostało to wspomniane... i to nie raz. Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia (edytowane) ... Edytowane 12 Kwietnia przez kacperek993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia (edytowane) Sprawdź ile zjadły kormorany i ile odłowìło w sieci PGR. Uważam , że zostaliśmy okradzeni ze składek , które szły na ochronę wód i zarybienia. Wiem bo łowiłem ze środka pływającego na Jeziorsku odkąd była taka możliwość. Od Mostu Warckiego do Miłkowic było.tyle sieci , że nawet perkozy się łapały. A.siaty nie były po 100 metrów.Wytłukli wszysztko, bo siatka nie wybacza błędów. No ale SOB wie.swoje..... On budował , konstruował , zarybiał.....wszystko powinno być ok, tylko my członkowie....przeszkodą jesteśmy. Płać.,.zbieraj śmieci i milcz.A, możesz jeszcze iść na.zebranie...w.chuj masz.do powiedzenia , jako członek. Edytowane 12 Kwietnia przez kacperek993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia Sławek ,,SOB" obódź się w końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia Bycie członkiem STOWARZYSZENIA jakim jest pzw nie oznacza tylko , że.masz jakieś obowiązki , masz też prawa....a one.nie są przestrzegane. I gówno mnie obchodzi , że.ktoś je łamie, płacę składki na ochronę wód i zagospodarowanie wód, więc wymagam tej ochrony, Ale chuj , płacę słkadki kupuję za.swoje pieniądze worki na śmieci, zbieram.je , wywożę. Potem złowię jakąś rybę ,może jak.mi starczy czasu po zbieraniu śmieci. Już dobrze , jestem członkiem ,.nie.trzeba..narzekać . W końcu kurwa zapłaciłem.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia kacperek - dwója z ortografii i wiedzy. Jeziorsko - jak to zapisano w statucie założycielskim - było zbiornikiem przeznaczonym na cele gospodarki rybackiej. Co należy wiedzieć, aby meritum kumać. Wędkarski świat był pobocznym, rekreacyjnym użytkownikiem, o manierach poniżej rybackich standardów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia (edytowane) A już.tak na.spokojnie ,ja mój.ojciec ,mój wója i kilku sąsiadów i Wy wszyscy, tyle lat płaciście.składki i co ? Wychodzi na to, że jesteśmy wszyscy zakałą tego stowarzyszenia . Zakałą.i sponsorami.....Bo chyba my ten cały burdel utrzymujemy. Mogę się mylić oczywiście, biorę to pod uwagę.Jesteśmy zarządzani przez nieudaczników ,którym jeszcze za to płacimy. Oni nie dbają ani o wody ,ani o rybostan , ani o przyrodę.Płać i płacz. To Twoje chobby, więc zapierdalaj człowieku (wędkarzu). W końcu składka jest dobrowolna niewolniku tego uzależnienia. Edytowane 12 Kwietnia przez kacperek993 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia (edytowane) kacperek - dwója z ortografii i wiedzy. Jeziorsko - jak to zapisano w statucie założycielskim - było zbiornikiem przeznaczonym na cele gospodarki rybackiej. Co należy wiedzieć, aby meritum kumać. Wędkarski świat był pobocznym, rekreacyjnym użytkownikiem, o manierach poniżej rybackich standardów Spokojnie Slawek. Ja.to rozumiem.Wszystko jest ok Dopóki jest darmowe.Ale chyba za coś płacę , czyż nie ? Edytowane 12 Kwietnia przez kacperek993 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia Co Ty tak przeklinasz?! Gdzie tak uczą?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia (edytowane) Co Ty tak przeklinasz?! Gdzie tak uczą?!Bułkę , przez bibułkę też można zjeść . Przepraszam ,.jeśli Cię uraziłem swoim.słownictwem. Czy teraz jest lepiej? A tak naprawdę to.nauczyłem się tak przeklinać stojąc w kolejce do opłacenia.karty w swoim.kole pzw..Jak.masz inne doświadczenia., to pisz. Edytowane 12 Kwietnia przez kacperek993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia (edytowane) ... Edytowane 12 Kwietnia przez kacperek993 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia A, możesz jeszcze iść na.zebranie...w.chuj masz.do powiedzenia , jako członek.Byłem kilka razy u siebie w kole i mogę potwierdzić, że tak jest... a nawet gorzej.Po zasugerowaniu wprowadzenia no kill na pewnej wodzie spotkałem się z "małym" oburzeniem zgromadzonych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia (edytowane) A już.tak na.spokojnie ,ja mój.ojciec ,mój wója i kilku sąsiadów i Wy wszyscy, tyle lat płaciście.składki i co ? Wychodzi na to, że jesteśmy wszyscy zakałą tego stowarzyszenia . Zakałą.i sponsorami.....Bo chyba my ten cały burdel utrzymujemy. Mogę się mylić oczywiście, biorę to pod uwagę.Jesteśmy zarządzani przez nieudaczników ,którym jeszcze za to płacimy. Oni nie dbają ani o wody ,ani o rybostan , ani o przyrodę.Płać i płacz. To Twoje chobby, więc zapierdalaj człowieku (wędkarzu). W końcu składka jest dobrowolna niewolniku tego uzależnienia.Dziadek płacił składki, ryb nie było. Ojciec płacił składki, ryb nie było.z w/w należy wykluczyć sieczkę, bo tego wywozili wiadrami.Mówię tylko i wyłącznie o PZW w mojej bliskiej i bardzo bliskiej okolicy. Ja PŁACIŁEM składki i ryb nie ma W ubiegłym roku prezesik mnie nieźle podirytował Nie skuszę się już na zapłacenie chociażby grosza tym cieciom Jeśli karta miałaby kosztować tyle co oferują wody PZW w mojej okolicy to powinno to być dokładnie 10 cebulionów, a nawet mniej.Wszystko jest w*jebane do zera, bo wyżarte to mało powiedziane Przepraszam, nie do zera.Jest jeszcze trzcina, roślinność podwodna, trochę drewna, jakieś 500kg różnych śmieci i około 40cm szlamu i mułu Edytowane 12 Kwietnia przez Umbra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia Byłem kilka razy u siebie w kole i mogę potwierdzić, że tak jest... a nawet gorzej.Po zasugerowaniu wprowadzenia no kill na pewnej wodzie spotkałem się z "małym" oburzeniem zgromadzonychUmbra, o czym tu w ogóle pisać . Okradają nas po prostu , brak słów. Ale.jesteśmy członkami tego stowarzyszenia z własnej woli i braku alternatywy , więc.....SOB Ci resztę wytłumaczy. Najważniejsze , mieć dużo worków na śmieci ,.które sam sobie kupisz, bo w końcu to cel nadrzędny... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia (edytowane) Umbra, o czym tu w ogóle pisać . Okradają nas po prostu , brak słów. Ale.jesteśmy członkami tego stowarzyszenia z własnej woli i braku alternatywy , więc.....SOB Ci resztę wytłumaczy. Najważniejsze , mieć dużo worków na śmieci ,.które sam sobie kupisz, bo w końcu to cel nadrzędny...To, że okradają i oszukują to nie nowość...U mnie "są" zarybienia, ale prywatnego stawu prezesa rybami przeznaczonymi na wody, którymi opiekuje się koło (: SOB nie musi mi niczego tlumaczyć...Wiem jak jest... tzn coś wiem, a dużo pewnie jeszcze nie wiem Ale to co już wiem to mi wystarczy w zupełności. Zakończyłem już swoją "przyjaźń" z PZW... definitywnie.Jak w ubiegłych latach z bólem dawałem jeszcze jakieś szanse, tak ten rok i kolejne nie ma opcji, że mnie zobaczą w punkcie opłacania składek Zwłaszcza po tym, co p****lił do mnie prezesik przy ostatnim opłacaniu składek. Za komuny nie nauczyli go co to szacunek dla drugiej osoby.A wspomniałem i wypomniałem rzeczy, które mi się nie podobają i zasugerowałem zmianę Podziękowalim Edytowane 12 Kwietnia przez Umbra 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia (edytowane) No,tak to jest.Musimy być wdzięczni,.że możemy w ogóle zbliżyć się do wody. Ludzie , którym płacimy niemałe poeniądze jako członkowie, nam na.to pozwalają ...łaskawcy, a jeszcze Wody Polskie jakąś kłodę rzucą . Nie.rozumiem.tych zależności..ale chuj .. Płacę... Niedługo będę musiał.zatrudnić prawnika,.aby się kopał z koniem jakim jest pzw I wody polskie. Edytowane 12 Kwietnia przez kacperek993 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia Sławek nie jest zły. To starodawny stwór, ma swoje racje, inne jak moje. Ma do tego prawo, takie jak ja do pisania tutaj na Jerku, choć moim zdaniem czasem pier..li jak potłuczony. Wszyscy jesteśmy równi i nie zamierzam mu ubliżać . A.najchętniej poszedłbym z nim na ryby i na piwo , chociaż pewnie by mnie.wkur..ł. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Voila! Otóż to - mamy zatem charakterystyczny autoportret typowego członka, i zarazem cały zestaw jego wyjątkowo skromnych wyobrażeń; czym jest stowarzyszenie, po co istnieje, tudzież jak działać powinno. I summa summarum jego zbiorowej kondycji Jest takie stare powiedzenie - wedle stawu grobla. Ba.. Jest nawet lepsze - jak sobie pościelisz, tak się wyśpisz, ale nie jestem pewien, czy również nie są to zbyt trudne do pojęcia dla osób mających ambicje reprezentować członkowską społeczność..Społeczność wynaturzoną i wszechstronnie podupadłą Przez co kompletnie niezdolną do uświadomienie se swojej własnej marności..Czego wyrazem jest również ta niebanalna figura mentalna - bo to ja płacę i wymagam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Czy zarząd główny i jego członkowie są członkami naszego stowarzyszenia Sławku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Szkoda prądu i nerwów na wytwór zwany PZW.Sam Jezus Chrystus nie nawróci tych "bezbożników" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia (edytowane) Dramat oraz "Exercises in futility", bo właśnie słucham. Edytowane 13 Kwietnia przez krzychun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Zawody spinningowe. Mały zbiornik PZW o który dbamy jako koło. Mało tego, jako grupa spinningistów dbamy o populację okonia i jazia. Zawody wędkarskie.20 zawodników i 3 okonie. Czemu? Mam wrażenie że im bardziej się staramy tym mniej jest ryby. Jak poszło info że coś tam pływa to członkowie wytłukli ryby w dwa lata. Główny problem? Zazwyczaj członek się nie utożsamia ze związkiem. Jak oni (PZW) napuści to trzeba wyj... wszystko dopóki bierze. Tylko to nie są oni. To jesteśmy my. Gdyby każdy traktował wodę i ryby jako swoją własność, swoje dobro materialne to by dbał. Ale większość jako swoją to widzi lodówkę.Kolego Umbra, piszesz o zarybieniach stawu prezesa. Poważnie tak było? To zgłoś to do okręgu, na policję,do wód polskich czy prokuratury. Ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji. Jak na nasz zbiorniczek dostajemy ryby zazwyczaj jest ktoś z zarządu koła, ktoś z okręgu i ze dwóch wędkarzy spoza zarządu. Bolą mnie takie słowa jako działacza. Boli też takie zachowanie jak Twoje. Bo albo nie reagujesz na faktyczne łamanie prawa i tym samym dajesz na to przyzwolenie albo powielasz plotki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia (edytowane) Zawody spinningowe. Mały zbiornik PZW o który dbamy jako koło. Mało tego, jako grupa spinningistów dbamy o populację okonia i jazia. Zawody wędkarskie.20 zawodników i 3 okonie. Czemu? Mam wrażenie że im bardziej się staramy tym mniej jest ryby. Jak poszło info że coś tam pływa to członkowie wytłukli ryby w dwa lata. Główny problem? Zazwyczaj członek się nie utożsamia ze związkiem. Jak oni (PZW) napuści to trzeba wyj... wszystko dopóki bierze. Tylko to nie są oni. To jesteśmy my. Gdyby każdy traktował wodę i ryby jako swoją własność, swoje dobro materialne to by dbał. Ale większość jako swoją to widzi lodówkę.Kolego Umbra, piszesz o zarybieniach stawu prezesa. Poważnie tak było? To zgłoś to do okręgu, na policję,do wód polskich czy prokuratury. Ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji. Jak na nasz zbiorniczek dostajemy ryby zazwyczaj jest ktoś z zarządu koła, ktoś z okręgu i ze dwóch wędkarzy spoza zarządu. Bolą mnie takie słowa jako działacza. Boli też takie zachowanie jak Twoje. Bo albo nie reagujesz na faktyczne łamanie prawa i tym samym dajesz na to przyzwolenie albo powielasz plotki.Na własne oczy tego nie widziałem.Widział to "znajomy" wędkarz emeryt, który łowi sobie na tej wodzie codziennie dla relaksu na spławik (bo ryb i tak nie ma).Mieszka nieopodal to sobie przychodzi.Powiedział mi, że przyjechali zarybieniowozem, coś podpisali, zrobili parę zdjęć i odjechali.Mówił, że to normalka "oszuści, złodzieje i k*rwy"... "Ryby wożą na staw prezesa w miejscowości xxxxxx""coś bym im powiedział na zebraniu, ale wolę mieć spokój" Sam tego na własne oczy nie widziałem, ale ryb jak nie było tak nie ma. Mówił też, że nawet jak już jest jakieś zarybienie to i tak nie da żadnej nadzieji.Ta woda aktualnie to pustynia.Mówił, że wcześniej jak coś jeszcze było "to takie szczupaki dłoniaki brali" Woda ta wcześniej była prywatna, żwirownia.Z 6 lat temu wzięło to w dzierżawę PZW.Sam łowiłem tam sandacze pod 70cm raz na jakiś czas, szczupak 70-80 to była normalna ryba, trafiały się przepiękne garbusy 40+++Ale dzisiaj? Nic tam nie ma, dosłownie.Nawet na micro jiga i mini koguciki nic złowić nie mogę... oprócz mikro okonków i malutkich wzdręg.Zabierali k*rwa wszystko, dosłownie wszystko co się dało złowić i wybrać z wody.Ryby każdych rozmiarów bez wyjątku, okresy ochronne też u mnie nie były respektowane.Mam teraz tego skutki, ryby 0.O tej porze jak stanąłem 5-6 lat temu na skarpie to piękne wzdręgi i płocie pływały przy powierzchni.A teraz nawet nic nie oczkuje. Nic a nic nie widać Było dzwonić na PSR, mógłby ktoś powiedzieć.Dzwoniłem, parenaście razy.Pisałem na messengera PZW, że pizgają wszystko jak leci - "przekażemy do okręgu"I co? Wielki uj i goła dupa (:Nigdy kontroli się nie doczekałem, bo jakby była to by pewnie wstawiali zdjęcia jak kłusowników i mięsiarzy karają....A jak pytam to każdy mówi, że pzw nie kontroluje Edytowane 13 Kwietnia przez Umbra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia To wszystko Stevie Wonder widział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia (edytowane) To wszystko Stevie Wonder widział.Pan Rafał z srebrnego Subaru Forester , żaden Stevie...Kłócić się z nikim nie zamierzam, bo to nie tylko PZW to [...]Pożegnalim się z patologią i związkiem.Nie raz jakiś przygłup łaził z niewymiarową rybą po brzegu i pytał czy ktoś nie chce, bo szkoda wypuścić Miejscowi twierdzą, że to Kaliszaki Kaloszaki wszystko pizgają w łeb...A ja też dodam, że obywatele znad Prosny także walą wszystko w łeb, miejscowi też nie lepsi...Ale jakby kaloszaki nie zabierali to by było więcej dla nas (:Kto z tych okolic pewnie dobrze wie o czym ja tutaj piszę Bydło a nie ludzie Edytowane 13 Kwietnia przez Friko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi