Jeziorm 1 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Jeśli mówimy o moście w miejscowości Warta do Jeziorska, tu już od 2 lat tam nie można łowić, tylko od mostu w kierunku Biskupic. No akurat nie masz racji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Panowie a był ktoś w rejonie mostu w niedziele? widac aktywnośc bolenia bo planuje wybrac się tam pierwszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Witam. Czy ktos z lowiacych na tym odcinku warty moglby sie wypowiedziec na temat miejsc gdzie warto wyruszyc za boleniem. Pewnie padnie odpowiedz ze bolenie sa na calym tym odcinku ale interesowaly by mnie miejsca gdzie mozna spotkac je w sporej liczebnosci i tylko na ich lowieniu sie skupic. Z gory dziekuje za odpowiedzi moga byc na prv co wyjdzie na pewno bolkom na zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 A to czasem nie największą frajdą w tym całym wędkarstwie (poza onanizacją sprzętową) jest właśnie namierzenie i przechytrzenie? A to czy się go wyciągiem czy też nie... a kogo to tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Eeeee, właśnie na wyciągnieciu go polega przechytrzenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Panowie a jak oceniacie ten sezon na tych wodach bo u mnie bardzo kiepsko i z roku na rok coraz gorzej. Trafiło się kilka jazi większych a poza tym to lipa bolenia łowię sporo ale tylko średniego a co do innych ryb drapieżnych to lipa straszna w tych rejonach przynajmniej według mnie.Również byłbym wdzięczny gdyby ktoś podpowiedział coś o połowie boleni w tych miejscach bo wiem że są duże ale ja za nic nie mogę ich dorwać podpowiedzi mogą być na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 21 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 W tym roku od polowy wrzesnia zaczalem sie uczyc lowic bolenie bylem 4 razy na odcinku za tama i jak narazie widze progres 1sza wyprawa na 0, druga trafil sie maluch 35, trzecia 2ryby ale tez malutkie 30-35cm , na czwartej 2 ryby 45 i 60cm. Bylem jeszcze w pazdzierniuku ze dwa razy ale juz ryby tak sie nie pokazywaly i ciezko mi bylo je namierzyc chyba jeszcze nie ten etap wtajemniczenia gdzie one sa jak sie robi zimno Pozatym tlumy, chalas i miesiarstwo nad woda nie bardzo mi odpowiadaja stad tez moje pytanie o jakies fajnie mniej oblegane miejscowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 (edytowane) W tygodniu szykuje mi się wyjazd do Skwierzyny, czy jest szansa o tej porze roku coś połowić na odcinku Warty w tej miejscowości?z góry dziękuje za informacje PSz pytaniem podepnę sie tu gdyż nie ma sensu zakładać osobnego tematu Edytowane 8 Grudnia 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 przez ostatnie dwa tyg ładnie brały szczupaki w głowkach..duża guma typu king shad i głowka ok 15-20 gr ...ryby nie były głęboko ale na lekko nie brały ..sandacz nic .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borowik22 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 aha i brania dosłownie okoniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 co z tym sandaczem poniżej zapory na Jeziorsku ?? , wędkuję od Uniejowa w dół rzeki i w tym roku nawet niewymiarka nie złapałem na spina , nie wspomnę już o kleniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Proponuję przejechać się bliżej zapory. Zobaczysz jak rośnie produkcja kotletów z sandaczyków 25-40. Niestety zdecydowana większość "łowiących" w tych rejonach to najgorszy sort gumofilca. Nic nie poradzisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 parę lat do tyłu jeździłem pod tamę , ale przeraża mnie ogrom ludzi bytujących nad wodą, i zrezygnowałem z wypadów pod zbiornik Jeziorsko, a ryby i tak muszą przepłynąć przez moje rewiry wędkarskie , nie chcę poruszać tematu kotletów z 30 cm sandaczy , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Panowie dzieje się coś na Warcie w okolicach Jeziorska?bo po świętach chce się gdzieś nad Warte wybrać,pozdro VOJT@S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw17 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Jak uzbroisz się w boczny troczek( 30 gr ołowiu i paproch z kotwicą) to może coś trafisz, a tak poważnie to nie trać czasu na wycieczkę pod zaporę. Bydła pełno, ryba przepłoszona i pocięta kotwicami. Chyba, że przyjedziesz z paroma kolegami to możemy się umówić i pouczyć pływania tych debili. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelstu Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Dzieje sie coś teraz na tym odcinku rzeki, łowił ktoś? Pytam bo będę niedługo w tych okolicach(miejscowość Warta) i niewiem czy brać ze sobą kija . Edytowane 6 Stycznia 2014 przez pawelstu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Najlepiej sprawdzić samemu ale o tej porze to zostały ci tylko okonki jeżeli chodzi o spina i przy odrobinie szczęścia może jakiegoś krótkiego wydłubiesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Brr... Dzierlin koło Sieradza - dzisiaj ale co tam - ważne, że nad wodą, a nie w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Był jakiś kontakt z rybą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacperek993 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Jak w studni, panie - zero kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 witam ponownie i pytam kto był i kto widział ryby jakieś na jeziorsku,okonki gryzą?pozdro VOJT@s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Pytasz o łowienie spod lodu rozumiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 szukam gdzieś kawałek wody gdzie nie jest zamarznięte żeby połowić okonki na paproszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 dziś Warta w Uniejowie z nastawieniem na jaziki , totalna kicha , zero kontaktu z rybą , nawet oczkująco spławiających ryb nie widziałem , bardzo niski stan wody , jak tak dalej będzie z opadami deszczu to myślę że na przełomie czerwca i lipca Warta wyschnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Hej,ja z kolej od mostu w Warcie szedłem w górę rzeki, zero kontaktu, łowiłem tylko na wobki. Woda jak na tą porę roku niska, raczej stan letni a nie wiosenny, tyle, że trącona wyraźnie. Jakiś niewielki jazik, czy płoć spłoszona spod samej burty, z takiego mini blatu, nagrzewanego promieniami słońca, parę żab, jakiś pierwszy motyl, i w wodzie też jakieś żyjątka się pokazują. No i drobnica w przystani kajakowej, z rzadka ucieczki zupełnie jakby coś polowało. Prób tam nie podejmowałem. Pełno spławików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi