Skocz do zawartości

Warta odcinek od Biskupic, Włyń, Most Warcki i zbiornik Jeziorsko

Koper

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...

Witam. Czy ktos z lowiacych na tym odcinku warty moglby sie wypowiedziec na temat miejsc gdzie warto wyruszyc za boleniem.

Pewnie padnie odpowiedz ze bolenie sa na calym tym odcinku ale interesowaly by mnie miejsca gdzie mozna spotkac je w sporej liczebnosci i tylko na ich lowieniu sie skupic. Z gory dziekuje za odpowiedzi moga byc na prv co wyjdzie na pewno bolkom na zdrowie. :)

Panowie a jak oceniacie ten sezon na tych wodach bo u mnie bardzo kiepsko i z roku na rok coraz gorzej. Trafiło się kilka jazi większych a poza tym to lipa bolenia łowię sporo ale tylko średniego a co do innych ryb drapieżnych to lipa straszna w tych rejonach przynajmniej według mnie.Również byłbym wdzięczny gdyby ktoś podpowiedział coś o połowie boleni w tych miejscach bo wiem że są duże ale ja za nic nie mogę ich dorwać podpowiedzi mogą być na priv.

W tym roku od  polowy wrzesnia zaczalem sie uczyc lowic bolenie bylem 4 razy na odcinku za tama i jak narazie widze progres 1sza wyprawa na 0, druga trafil sie maluch 35, trzecia 2ryby ale tez malutkie 30-35cm , na czwartej 2 ryby 45 i 60cm. Bylem jeszcze w pazdzierniuku ze dwa razy ale juz ryby tak sie nie pokazywaly i ciezko mi bylo je namierzyc chyba jeszcze nie ten etap wtajemniczenia gdzie one sa jak sie robi zimno :) Pozatym tlumy, chalas i miesiarstwo  nad woda nie bardzo mi odpowiadaja stad tez moje pytanie o jakies fajnie mniej oblegane miejscowki.

• 3 tygodnie później...

W tygodniu szykuje mi się wyjazd do Skwierzyny, czy jest szansa o tej porze roku coś połowić na odcinku Warty w tej miejscowości?

z góry dziękuje za informacje

PS

z pytaniem podepnę sie tu gdyż nie ma sensu zakładać osobnego tematu

Edytowane przez @Wojti

parę lat do tyłu jeździłem pod tamę , ale przeraża mnie ogrom ludzi bytujących nad wodą, i zrezygnowałem z wypadów pod zbiornik Jeziorsko, a ryby i tak muszą przepłynąć przez moje rewiry wędkarskie , nie chcę poruszać tematu kotletów z 30 cm sandaczy , 

Jak uzbroisz się w boczny troczek( 30 gr ołowiu i paproch z kotwicą) to może coś trafisz, a tak poważnie to nie trać czasu na wycieczkę pod zaporę. Bydła pełno, ryba przepłoszona i pocięta kotwicami. Chyba, że przyjedziesz z paroma kolegami to możemy się umówić i pouczyć pływania tych debili.

• Like 2

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

dziś Warta w Uniejowie z nastawieniem na jaziki  , totalna kicha , zero kontaktu z rybą , nawet oczkująco spławiających ryb nie widziałem , bardzo niski stan wody , jak tak dalej będzie z opadami deszczu to myślę że na przełomie czerwca i lipca Warta wyschnie . 

Hej,

ja z kolej od mostu w Warcie szedłem w górę rzeki, zero kontaktu, łowiłem tylko na wobki. Woda jak na tą porę roku niska, raczej stan letni a nie wiosenny, tyle, że trącona wyraźnie. Jakiś niewielki jazik, czy płoć spłoszona spod samej burty, z takiego mini blatu, nagrzewanego promieniami słońca, parę żab, jakiś pierwszy motyl, i w wodzie też jakieś żyjątka się pokazują. No i drobnica w przystani kajakowej, z rzadka ucieczki zupełnie jakby coś polowało. Prób tam nie podejmowałem. Pełno spławików.