sebek7575 Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Próbował już ktoś w tym roku przechytrzyć jakiegoś jazika lub okonka ? Przyujściowy Ner mikro wobki zero kontaktu z ryba.Radomka okolice Radomia dwa jaśki 25cm 27cm na dwóch.Warta okolice księży młyn 7 bolków około 20cm na wobki pod jaśka.Sezon kuleje na razie.Jutro Pilica za jaśkiem kleniem okoniem ....zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Tą poprzednią w stosunku do powodzi tysiąclecia to wszyscy pamiętam, oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 dziś Warciunia w Uniejowie , totalna kicha , nie mogłem korka w dnie rzeki znaleźć żeby wodę spuścić bo bym sprawdził czy naprawdę są ryby w niej , ......poziom wody coraz niższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Z tego co slyszalem od znajomych z rejonow Uniejowa to tam siatkami lubia lapac okoliczni tubylcy i stad z rybami tam slabo ale sam tam nigdy nie lowilem wiec jaka jest prawda to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Warta powyżej Jeziorska - zameldował się okoń i jasiek - raptem czwarta tegoroczna sztuka, gdyby robić statystyki rozmiar warciany, czyli taki czterdziestak, choć nie mierzony. Woda się podnosi, już wyłazi z koryta, już rozlewa. Czuć i widać wiosnę pełną gębą. Dużo uklei, każdy cień prądowy, jakieś małe zwolnienie nurtu na granicy zalanych nadbrzeżnych traw i krzaków kryło jakieś stadko. Jeszcze dwa tygodnie temu nie było śladu ryby, teraz trafiłem miejscówkę, ba miejscówkę, może i ze sto metrów rzeki, gdzie w najlepsze trwała boleniowa wyżerka, ukleje fruwały. Piękna sprawa. Oby im nikt nie przeszkadzał.Mam nadzieje, że w końcu ten przybór przełoży się na odkręcenie kurka na tamie i w dole też pojawi się więcej wody. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 A na ktorym odcinku wedlug was jest wiecej bolkow, powyzej czy ponizej Jeziorska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 A na ktorym odcinku wedlug was jest wiecej bolkow, powyzej czy ponizej Jeziorska?Na Warcie powyżej Jeziorska nie byłem już kilkanaście lat, więc się nie wypowiadam. Natomiast w ubiegłym roku byłem ze trzy razy poniżej tamy. Generalnie ćwiczyłem okonki z małego dołka, zawsze tego samego. Bolenie biły jak głupie, niestety zawsze poza zasięgiem. Nie ganiałem za nimi, bo okonki takie fajne były, grubiutkie . Ale bolki są na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 tylko wielkością nie powalają ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 (edytowane) Ten sezon chcialbym w miare mozliwosci poswiecic tej rybie, wiec zobaczymy jakie beda efekty Edytowane 24 Marca 2014 przez romeo7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Ja też mam zamiar w tym roku poszukać nad Wartą bolków, a że doświadczenie w tej materii niewielkie to pewnie łatwo nie będzie. Ja bym sobie tylko życzył żeby się zgrał początek sezonu z wysoką wodą, tak jak choćby rok temu. Szanse na to raczej mizerne, porównując choćby minione zimy, ale może.No i ciekawe co ten roczek przyniesie. Oby jak najczęściej móc być nad wodą - jak to się uda to i jakieś rybki będą. Jak sobie teraz tak wspomnę 2013 to w sumie było nieźle. I nie mam na myśli jakiś okazów, ilościowych rekordów tylko zróżnicowanie gatunków, które udało się skusić do brania, z takim pstrągiem na przykład włącznie choć wiem że to akurat przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Ja troche zaczalem w tamtym roku ale dosc pozno bo pod koniec sezonu za bolkiem chodzic ale kilka miejsc namierzylem gdzie jest szansa na ladne rapki przynajmniej tak mi sie wydaje z tego co widzialem. Jesli ktos chce sie podzielic info o bolkach z okolic przed i za tama to na prv. obgadac to mozna z wiadomych powodow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 (edytowane) W tej mniej cywilizowanej części Warty, wystarczy poszukać starych progów i jazów. Są tam chlapacze do 70cm (80 już maks i bardzo rzadkie). Te większe w większych ilościach stoją za głębokimi, mało ruchomymi przykosami. Takie pojawiają się od połowy wakacji, wcześniej bardzo "niosą" piachem i mało co za nimi stoi. Łowi się je z dna (ukłony dla gum RH).Z założeni odpuszczamy sztuki ganiające po płyciznach. Raz byłem w sierpniu w "rezerwacie". Bardzo dużo było tam boleni i dużo złowiłem, ale wszystkie max 40-45cm. Było też sporo resztek na brzegu (sporych nawet ryb). Kilka razy łowiłem w okolicach Burzenina i w dół rzeki, ale tam nie potrafię tej wikliny i "prostego" brzegu ogarnąć - nudny jest. Zauważałem taką różnice, np. w stosunku do łowienia na Odrze. 90% brań miałem przy prowadzeniu przynęty z prądem i nie sprawdzały się (mi oczywiście) typowe odrzańskie boleniówki (poza ołówkiem I. Gebskiego). Nie może być sprintu (dlatego ołówek jest skuteczny). (dla Dżokera zdjęcie). Wobler ma 7,7cm Edytowane 24 Marca 2014 przez krzychun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 A powyzej sa jakies stare jazy lub progi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Witam, Łowił ktoś z was może w okolicy Uniejowa?Ja chcę w tym roku te regiony sprawdzić dlatego będę wdzięczny za info o tym regionie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Witam, Łowił ktoś z was może w okolicy Uniejowa?Ja chcę w tym roku te regiony sprawdzić dlatego będę wdzięczny za info o tym regionie. PozdrawiamZ tego co różni ludzie mówią oraz Koledzy na forum piszą, możesz sobie odpuścić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Powoli zaczynam dochodzić do wniosku że w okolicy w ogóle ciężko coś połowić.Jedyna radość to miło spędzony czas na łonie natury i oderwanie od rzeczywistości. Dzięki za infoPołamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Pewien Jazio chyba czytał ten temat i chciał udowodnić że coś tam jeszcze pływa w tej wodzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Ładny, napisz coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Obrotówka nr 1 i woda bardziej stojąca niż płynąca miałem jeszcze jednego sporo większego ale wygrał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Ladna sztuka. Powyzej czy ponizej tam? Ponizej to woda niska taka ze szkoda gadac i pelno nienajedzonych chamow. Szkoda gadac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Ladna sztuka. Powyzej czy ponizej tam? Ponizej to woda niska taka ze szkoda gadac i pelno nienajedzonych chamow. Szkoda gadac.nawet uklejki w wodzie nie widać , zero życia , chyba maj będzie kiepski w szczupłe i bolki poniżej tamy i w dół rzeki , 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) nawet uklejki w wodzie nie widać , zero życia , chyba maj będzie kiepski w szczupłe i bolki poniżej tamy i w dół rzeki , No co Ty ryba jest plotka i jaz biora o bolka tez bym sie nie martwil, maj juz blisko. Tylko ze chamy jak kormorany wszystko zabieraja nie baczac nawet na limity np. 5kg ploci!!! Nawet goscie z tyczkami wala wiekszosc do torby (oczywiscie nie wszyscy) a niby tyczka to sportowa metoda polowu. Widac ze nie dla wszystkich. Edytowane 30 Marca 2014 przez romeo7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Ja dziś od świtu łaziłem i tyle, połaziłem tylko, brań zero. Jakieś tam rybki widziałem, raczej drobne, kilka spławów. Później pojechałem też poniżej tamy, a tam faktycznie poziom tragiczny, zdecydowanie poniżej normalnych stanów o tej porze, bardzo źle to wróży. Fota poranna, w okolicach świtu mroziło nieźle, przelotki oblodzone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Łódzkie realia niestety to nie Wroclaw gdzie wody masa a ryby jak byki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tlok Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Niska woda na Warcie jest związana z napełnianiem corocznym Jeziorska i do maja najprawdopodobniej bedzie przeplyw na poziomie 25-30 m3 . Po napełnieniu bedzie przeplyw taki jak doplyw do zbiornika. Chyba ze mocno popada w gorze to wtedy puszcze troche wiecej wody . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi