Skocz do zawartości

abu garcia veritas spin/cast

michal00kn

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie powrócę do tego tematu bo odrobiłem straty finansowe i mam zamiar kupić sobie kijek ale nie castingowy (to na razie odpuszczam). Chce spinn na łódkę i zastanawiam się nad veritas spin MH 2.10m 7-22g w jednym kawałku (200 zł.) tylko nie wiem jak ten kijek się zachowuje (plan to: sandacz+szczupak) do której rybki będzie lepszy? I czy da się je obie nim połowić. I jakie przynęty opanuje (woblery, gumy-opad, koguty). Jakie wogóle jest przeznaczenie tego kijka bo nie mogę znaleźć

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc :)

• 1 rok później...
  • 6 miesięcy temu...

Odkopię temat. Ostatnio zacząłem intensywnie myśleć o castingu a że lubie robić zakupy na Aliexpress to wpadło mi w oko coś takiego

http://www.aliexpress.com/item/Abu-Garcia-Veritas-baitcasting-spinning-fishing-rod-carbon-fibre-2-1m-6-9-MH-power-fishing/32327553459.html

Będzie to dobry kij na początek nauki? Bo cena chyba dość dobra. Do zakupu pierwszego zestawu jeszcze troche czasu minie więc koncepcja się pewnie kilka razy zmieni ale bede mądrzejszy na przyszłość.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...

witam,

odkopię wątek o tytułowych wędkach.

Interesują mnie opinie o poniższych wędkach

veritas jerk 662 xh 201 cm - 150g

veritas jerk 662 h 189 cm - 100 g

Jak pracują, kij od szczotki czy ładnie się gną, c.w. dobrze opisany. Może Jakieś fotki ktoś ma?

pozdr

• 1 miesiąc temu...
  • 3 lata później...
  • 2 miesiące temu...

Miał ktoś styczność z tym kijkiem ? Abu Garcia Svartzonker spin H 2,59m 40-140g

Mam takiego, do dużych twardych przynęt ok. Do gum moim zdaniem zbyt pałowaty... [emoji16]

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

Sorry ja mam casta... [emoji848]

Edytowane przez Janusz1966
  • Like 1

Janusz a jak z jakością wykonania tego wędziska? Pytam się bo w jednym ze sklepów odradzili mi ten kijek i polecili dwa razy droższy ;)

Moim zdaniem jest ok. Nie wiem czy mógłbym się do czegoś przyczepić po za "pałowatoscią" To był mój pierwszy cast. Bardzo w porządku się nim rzuca. Ale to kij na szczupaki takie 75+ Jak naradzie nic się złego nie dzieje. Z tym, że mało go używam. Ostatnio w zasadzie wcale.

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

mam tego svartzonkera w spinie, jak kolega wyżej pisał trochę pałowaty, ale spodziewałem się, jakościowo ok tylko korek jakiś badziewiasty, kilka wypadów i spore "rysy", lepszych fot nie zrobie bo nie mam gdzie

https://zapodaj.net/11ff34c3ffa69.jpg.html

https://zapodaj.net/eb089648c40da.jpg.html

• Like 1