Skocz do zawartości

Bóbr w Jerku

Pedros

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Miałem okazję bliżej przyjrzeć się tym jerkom. Raczej trudno nazwać je jerkami. Powiedziałbym że to raczej przynęty bezsterowe. Podczas zwykłego ściągania mocno pracuje na boki, jednocześnie mocno zamiatając tyłem. Podczas szarpania raczej skacze nieregularnie, bez jakiejś stałej akcji typu side by side. Raczej nieregularne przypadkowe odskoki z dodatkowymi fikołkami

Model, który miałem był pływający, głębokość pracy to około 1m.

Myślę jednak, że przynęta była projektowana nie pod jerking a pod zwykłe łowienie woblerami, typu rzuć i ściągaj.

Pozdrawiam

Remek

• 3 lata później...

jerki jerkami, ale facet robi znakomite woblery pstrągowe, jakby go ktoś nauczył to pewnie i jerki byłyby znakomite. Niestety z tego co mi wiadomo to zamknął działalność. Mam w pudełku kilka sztuk i niestety rzucam nimi tylko w znane miejsca bo strata tego woblera wywołałaby u mnie spazmatyczny płacz, wolę urwać kilka Rapal niż Bobra :D. Drogi producencie, jeżeli to czytasz to wznów produkcję, załóż stronę internetową, zareklamuj sie na jerkbait.pl i ciesz się życiem :D. Pozdrawiam. :D

Czy te Bobry to tzw woblery ze Zgorzelca??

Nie. To nie Zgorzelec. Kamienna Góra o ile pamiętam.

Tamte, ze Zgorzelca nazywają się teraz Kwiskie jak sądzę a kiedyś po prostu wobki Drozdiego.

Zarówno jedne, jak i drugie to niemal doskonałe, moim zdaniem, przynęty pstrągowe ;)

PS

Mogę się jednak nieco minąć z rzeczywistością, bo od Bogatyni, po Zgorzelec (i nie tylko) jest kilku znakomitych, lokalnych producentów woblerów.

Sorki, jeszcze inaczej. Boberki i Kwiskie:

post-160-1348914319,9474_thumb.jpg