Pele76 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Cieszę się że mogę być w tej małej części "wybranych" Się człowiek widać dobrze ustawił jeszcze kilkanaście lat temu Jeśli coś tam wyskakuje na alledrogo, to chyba nie od producenta... tak mi się wydaje.Gdzie dają Kupczaki? Nie wiem, ja chodzę w Meindlach, a jak będę chciał Kupczaki, to sobie załatwię. Nie wiem co w tym tak śmiesznego, że ludzie nie maja na tyle kasy żeby kupować wszystko po lewości? To nie jest śmieszne, bardziej smutne! A dlaczego omijać Józefy? hmmm no jeśli miałbym wybór pomiędzy "Desantami" a pseudo Kupczakami, to wybrałbym te drugie... a że na ciężką zimę? Hmmm Kupaczaki są lepsze na lato niż Józefy na zimę Ale ja to dziwak jestem, całe 365 dni w roku z Gore na stopach Jak ktoś przyzwyczajony w lecie pomykać w sandałkach, adidaskach i króciuteńkich skarpeteczkach, nie dziwota że cięższy but z Gore to niezbyt dobrze.Ale fakt, masz rację, Kupczaki moga byc jednak za ciepłe w 40 stopniowym upale, chyba dlatego moim podstawowym butem są Belleville Na przyszłość zapamiętam, jak ktoś zapyta o buty, tylko legendarne Jozefy, ba, opinacze i onuce lepiej Za 100kę bez "układów" heheee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 @Pele76 cos chyba zle zinterpretowałeś sprawę załatwiania po układach, nikt nie pisał o "jumaniu", każdy wojskowy na rok dostaje 1 parę takich butów, sztabowe mędy w tym nie chodzą a i tak dostają bo sie należny, wiec układ jest po legalu tym aby mieć takiego znajomka bo nikt mu nie moze zabronić tego sprzedać, tera to juz nie te czasy co za komuny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 No i co w ogóle wynika z twojego posta ??? porzucałeś nazwami takimi a takimi (wooooow!) i co ??Meindle to obuwie które sam przedstawiciel proponuje i daje do testów chłopakom przed rotacją od kilku zmian do Afganu. Ty chyba w ogóle nie wiesz o jakim obuwiu wspominasz.Propnujesz komuś pseudokupczaki zamiast starych "józków, janów" etc ??? Gratuluję pewnego odparzenia stóp czy innych przypadków - ale wiem wiem ty jesteś jak Bear Grylls i Ciebie tam nic nie rusza.Przestań bzdury wypisywać bo jeszcze ktoś nieświadomy Ciebie posłucha i kupi takie coś na lato. Tak to jest jak ktoś gdzieś wojska liznął trochę (albo posłuchał) i trochę poczytał i wiedza się skumulowała... Litości! Aha to że ktoś coś załątwia sobie czy kombinuje byle taniej to normalna sprawa wiec ocb ?? pff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 @Wojti: dużo dobrze zrozumiałeś! Czasy sie pozmieniały! Jak ktoś ma zapasy to ci może "załatwić" ..... z swojego odłożenia! haha teraz chłopaki się cieszą jak cokolwiek "w miarę" dostaną i jest git - kupno czegokolwiek nowego to b cieżki temat..... standardem jest w wiekszości wydawanie zapasów (a więc czyszczenie ZW, PPW, GN) a magazynowanie nowych produkcji. Behatki, pseudojanki , tragicznej jakości bieliznna to real. Sprzedawanie na all przez służących?? ... poczytajcie np NFW i szybko dowiecie się jak to się na ogół kończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 (edytowane) Dzizas... kolejny generał mi się trafił... misja, dwie i się poprzewracało co? Na każdym forum się musi jakiś trafić. Odparzenia powiadasz? hmmm CI którzy pomykają po kilkanaście godzin w neoprenowych skarpetach to już całkiem muszą mieć nie po kolei w głowach, przecież neopren to dopiero gotowiec na odparzenia.Ciągnąć dalej temat odparzeń, widziałem ich paręnaście tak po opinaczach jak i po józefach.Jak ktoś ma delikatne stopy, to polecam sandały.Ja jak ide na ryby, to większą część dnia spędzam z butami w wodzie, tak poza kostki... Jeśli nie, to biorę wodery Jak jest naprawdę gorąco i zamierzam brodzić w butach, to biorę Jungle. Co do załatwiania sobie taniej, to Ty coś parsknąłeś o układach Ja tylko napisałem że jak ktoś ma skąd i jak, to niech załatwia. Wojti, no tak, szczególnie jak sprzedaje na raz po kilkanaście sztuk, musi ktoś zbierać przez kilka lat, bo co tak będzie, pojedynczo. A na koniec dodam, żeby czasem ktoś mnie nie posłuchał...Swoje buty noszę cały rok, nie mam odparzeń, zatarć i innych problemów ale w razie wątpliwości, skontaktujcie się z lekarzem lub deichkind'em NFW, że No Fuc.. Way? Czy może Niezależne Forum o Wojsku, czy jeszcze coś innego trzeba poczytać żeby wiedzieć jak to się kończy? I dlaczego dalej trwa i tak pewnie do nieskończoności... Edytowane 16 Stycznia 2014 przez Pele76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Panowie! Dajcie spokój z tymi kapciami... na ryby można iść w klapkach, a wojna to przeżytek i ślepa uliczka ludzkości. Po co nam takie laćki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Wojna starsza niż wędkarstwo i pewnie wędkarstwo dawno pójdzie w zapomnienie, kiedy wojenki dalej będą trwały. Ja tam po prostu opisuje jak to wygląda z mojej strony, a zostaję lekko przyatakowany z flanki Dobrze że się jeszcze taki nie trafił w wątku o nożach, bo mógłbym się zamknąć w sobie heheee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Lekarze nie jestem więc równanie mnie do niego uznaję za komplement. Dziękuję Ci miszczu:) Zacząłeś rozpisywać się o wojsku a twoja wiedza okazała się bardzo mizerna... wzięta rodem z obejrzenia serii "Czterej pancerni i pies".Hehehe w tym kraju widać każdy może "owiać się " sława specjalisty Dobrym zwyczajem jest jednak mieć wiedzę o czym się pisze. Brnąłeś brnąłeś i co odbiłeś od tematu bo Ci nie poszło... trzeba "twarz ratować" to chociaż może mi się uda deichkind"owi dowalić. Jakbyś chłopie miał jaja i chciał zachować się jak facet a nie dzieciak to inaczej byś to zakończył. Aha najważniejsze: OD WOJSKA TO WARA! lub ruskie WON! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 (edytowane) No cóż, jak każdy spec fachura, rozpoznałeś mnie od razu, dawaj jeszcze po stopniu i numerze jednostki Komplement, a proszę Cię bardzo! Polecam się. Powiadasz że trzeba mieć wiedzę o czym się pisze? Hmmm No ja bez problemu mogę napisać o butach których używam, o ludziach którzy jak te barany, "podpatrzyli" je u mnie i też używają bez żadnych problemów zdrowotnych. Ba! Mogę też napisać jak dobre są "Desanty" <-- buty oczywiście, żeby znów jakiegoś komandosa nie urazić, bo co się jakiś trafi, to jak nie płetwonurek, to komandziura, gdzie mi się do takich równać Ratowanie twarzy powiadasz? Że niby o co chodzi? Napisałem co IMHO <-- !!!! myślę o niektórych butach, co myślę że według mnie byłoby lepiej zrobić i co kupić, a przecież nikt nie ma nakazu brania sobie do serca tego co piszę. Moja wiedza o wojsku wzięta hmmm muszę obejrzeć raz jeszcze, troszkę rzeczy jakich używali w tamtych czasach z ziemi powyciągałem... ale nie, nie z tego filmu czerpałem wiedzę. Ale w to tez nikt nie musi wierzyć, wyrocznia stwierdziła że się nie znam, wiec tak musi być. Dowalić deichkind'owi? Nie mam takich zamiarów, powodów... Bo i po co? O inne zdanie na temat kapci? heheee Mam lepsze zajęcia Co do jaj... no cóż, Nigdy nie zaparzyłem nóg w butach, co mogę wiedzieć o posiadaniu jaj Ale w jednym się muszę z Tobą zgodzić OD WOJSKA TO WARA! Za dużo potu i krwi tam zostawiłem żeby teraz pozwalać sobie po nim jeździć. Nie to przysięgałem A teraz wróćmy do tematu butów. Edit.Sorki Kotwitz Tak, te co tam masz, to Demarowskie o Wojasowskie "kopie" Kupczakow pod tytułem "Buty Specjalne 928" czy też MON 928 co masz napisane jak byk na metkach Edytowane 16 Stycznia 2014 przez Pele76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 No ładnie sie rozpisałeś potłumaczyłes blee blee blee zieew W sumie z jednym mogę się zgodzić: chetnie wróce do tematu obuwia wojskowego jak coś rzeczywistego o nich przeczytam.i tak za dużo czasu straciłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Widzisz, masz wiedzę, ale nie chcesz się podzielić, więc ja staram się coś wymyślić żeby ludzie uwierzyli Dla Ciebie, fachury wojskowości to jest zieeew, ale nie każdy ma czarny pas w byciu żołnierzem Cywilom trzeba czasami coś wytłumaczyć.Co do rozpisywania się, ot taki ze mnie keyboard commando, czasami trzeba popisać, zamiast prężyć muły i brać ludzi na "huki" Szkoda że nie można dać tutaj userowi czy tematowi "ignora" bo dałbyś go mnie i temu topikowi i miałbyś z dyni, a tak będziesz czasami musiał tracić czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 To moze lepiej odlozyc pumex na jeden sezon i podeszwa jak u hobbita i nawet sie klocic nie trzeba no chyba ze mamy hobbita na forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 E tam u hobbita, tubylcy w dżunglach brykaja na bosaka pomiędzy wężami, jacyś murzyni na pustyniach to samo... a my tu o butach.Bogactwo i przepych, ot co! W niektórych krajach robią buty z butelek PET, w innych ze zuzytych opon samochodowych, z trzciny... a my tu o Gore-Texach i Vibramach gadamy A kłótnia? Czyś ty internetową kłótnię kiedy widział? To powyżej, to wymiana zdań była, ot dyskusja taka pomiędzy wojskowymi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Takie dyskusje jeszcze wsrod wojskowych i mozna film krecic "jak rozpetalem 3 wojne swiatowa" a tak na serio klotnia w dobrym tonie moze wiele wniesc, oby na poziomie i bez wyzwisk i jest gitara pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 A teraz wróćmy do tematu butów. Edit.Sorki Kotwitz Tak, te co tam masz, to Demarowskie o Wojasowskie "kopie" Kupczakow pod tytułem "Buty Specjalne 928" czy też MON 928 co masz napisane jak byk na metkach Dzięki. Chodziło mi właśnie o to czy to józkowe czy kupczakowe czy innej haliny bo ni cholery się na tym nie znam. Ktoś zostawił mi w rozliczeniu, a że na mnie za małe to trzeba wiedzieć chociaż jaki pseudonim mają .PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Kupczak to firma, Demar, Wojas też... fakt że dzielą je lata świetlne, no ale tak to jest, jak jakaś firma robi co dla armii, a później armia robi przetarg i daje kontrakt najtańszym firmom. Przykład Kupczaka i Alpinusa to tylko wierzchołek góry lodowej Na obu swoich butach masz numer modelu i nawet firmy napisane Jakby co, to pytaj, może dam radę pomóc, a jak nie, to skieruję w miejsca gdzie to zrobią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 grunwald1980 : dyskusja wśród wojskowych ??? nie zauważyłem drugiego. Pełe: góra lodowa ?? Dobre obuwie wydawane w latach do 2008 i tyle. Spełniasz studium istotnych warunków zamówienia, stratujesz w przetargu, dajesz najlepszą cenę, .... , wygrywasz i dostarczasz. W poszczególnych bazach materiałowych dostępne mogą być produkty różnych firm spełniające wymagania dla danego produktu.To dotyczy ogółu. Wyposażenie sił specjalnych to całkowicie inny rozdział. Alpinus robił coś dla wojska ?? hehe coraz ciekawsze informacje czytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 No dobra... W sumie już jestem w rezerwie To jeszcze wojskowy czy już nie? Widać mlodziutki żeś i na sprzęcie nie bardzo się znasz jak nawet o Alpinusie nie słyszałeś i Kupczaków nie dostałeś Ot takie teraz wojsko wychowane na Konfekcjonerze i Wojasie Może oglądnij tych 4 Pancernych Albo spytaj starszych stażem kolegów, może znajdziesz gdzies tam kogoś, kto służył w którejś z naszych Górskich Brygad, 21 z Rzeszowa albo 22 z Nysy/Kłodzka... troszkę polatali z Alpinusem Ale wiem, wiem, znasz się lepiej... A u mnie w pokoju obok leży jeden taki sprzęt od Alpinusa właśnie... Jak ładnie poprosisz, to jutro zrobię fotkę, specjalnie dla Ciebie Wiesz co? Zacytuję sobie, w razie jakbyś się chciał wycofać z tego co powiedziałeś Alpinus robił coś dla wojska ?? hehe coraz ciekawsze informacje czytam. No, a teraz dowiedz się co robił dla armii Alpinus A o górze lodowej mówię ogólnie, ktoś robi fajny sprzęt, który swoją jakością i funkcjonalnością dorównuje lub przewyższa nowoczesne armie świata, ludzie w tym polatają, jest fajnie, a później robi się kupa i wszystko po taniości. Ot tak samo jak i w kołowrotkach Też jakość spada... No ale zostają "Służby Specjalne" czyli JDM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 pomylę się ? niewykluczone ale dla mnie nie problem będzie przyznąc się do błędu. hehe z uporem maniaka brnąć nie brnę a może faktycznie coś ktoś wrzucił dla zający. hahaha w wieku do 60lat to w Polsce mamy kilka dobrych milionów wojskowych ...rezerwy (a moze i kilkanascie heh). hahha ak tak oczywiście żołnierz....wojskowy. coś ten Alpinus nie poistniał skoro pamięć po nim nawet nie została. PozdrawiamT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 No... Niestety, dzialasz tylko na podrabianych sprzetach. Dla zajacow powiadasz? Czyli nie pomylilem sie, nastepny komandos, starszy szeregowy, kierowca stara, lubi hip hop, a poza sluzba pomyka w dresiku Kupczak tez duzo nie zaistnial a podrobki tego Alpinusa pewnie sam uzywasz/uzywales. Nie ma sensu sie sprzeczac, bo ja cywil przeciez, z jankami nie pogadam, sami fachowcy teraz... Taka wojskowa gimbaza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 No... Niestety, dzialasz tylko na podrabianych sprzetach. Dla zajacow powiadasz? Czyli nie pomylilem sie, nastepny komandos, starszy szeregowy, kierowca stara, lubi hip hop, a poza sluzba pomyka w dresiku Kupczak tez duzo nie zaistnial a podrobki tego Alpinusa pewnie sam uzywasz/uzywales. Nie ma sensu sie sprzeczac, bo ja cywil przeciez, z jankami nie pogadam, sami fachowcy teraz... Taka wojskowa gimbaza Dziękuję ci miszczu za te słowa, bardzo dziękuję Zapewni mi to dobry humor na trochę czasu!Prostej zasady zapomniałeś: nie wiesz z kim rozmawiasz to nie oceniaj! Hahaha i like it! Będziesz miał coś więcej do powiedzenia ciekawego bardzo chętnie poczytam na temat nie znam się, obejrzałem tv, koledzy opowiadali ale co tam "popier....ć" głupot nikt mnie zabroni ...co za człowiek hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Poczytaj swoje posty, a pozniej zastosuj sie do zasady ktora podales.Jak na razie jestes widze mistrz swiata i okolic w byciu zolnierzem heheeeJestes tak tajnym komandosem ze nie mozesz udzielic zadnej informacji na temat sprzetu, bo pewnie sa to tak specjalistyczne huty, ze sa objete klauzula tajnosci. Widzisz, kazdy pseudo komandos ma tak wbite do dyni, ze tylko on jest zolnierzem, jedynym obronca narodu i najlepszym patriota na swiecie, no coz... Szkoda tylko ze zapomina sie o takich fragmentach jak "strzec honoru żołnierza polskiego" i trolluje sie kazdego na prawo i lewo, bo w necie mozna... Dobra, koniec tych pierdow!Zostan Wasc w tym watku, ja skonczylem... Mogl byc kolejny zacny watek, ale wpadl otos, narobil syfu i watek pojdzie w kibel. Gratulacje! Dales rady... Kierowco stara Jakby ktos, cos, to zapraszam na priva, gdyby ktos spragniony cywilnych glupot o wojskowych butach. Z wojskowym pozdrowieniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 wataha wraca?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deichkind Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 miszczu jest tutaj kilku chłopaków zawodowych (a i obecnie pewnie za granicą służacych) i nikt nigdy rozpierduchy nie robił na żadne tematy wojskowe, nikt nie wnikał kto gdzie służy, kto czy się zajmuję.Widze że w tym twoim shcemacie myślenia wędkarstwem zajmują się szeregowi - niezmiernie mi przykro miszczu że więcej ci "nie podeszło" i jedynie w bani został CI star ale po sobie innych nie oceniaj! Odwołujesz się do Roty przysięgi mówiącej o honorze i co ty robisz ?? Człowieku ochłoń i wyjdź z tego matrixa!To że kedyś coś tam liznąłeś wojska zrobio z ciebie mega gwiazde....tfuuu najlepiej wiedzącą...Obyś już skończył bo wypadłeś jak pierd ni z tąd ni z owąd i smród z tego wyszedł. temat rozjechany no ale fakt fakt miszcz pełe się dowartościował. 3/4 postów do wywalenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Ta zima źle na ludzi wpływa. Znów się mała rzeźnia zaczyna. Dobrze, ża ja staram się ograniczać udział. Ale czasem mnie świerzbi. Tylko, że to do niczego nie prowadzi. Eskalacją konfliktu grozi tylko. Juz kilka takich gorących wątków powstało ostatnio. I powtarzające się nicki można zauważyć.Przepraszam za offtopa.Moda o przywrócenie porządku i wykasowanie śmieci proszę. Edytowane 17 Stycznia 2014 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi