Skocz do zawartości

Który lepszy? Proszę o pomoc

pepol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam zamiar zakupić drugi młynek i w związku z tym mam pytanie który lepszy? OKUMA VS Baitcaster czy DAIWA VIENTO 100L. Prosze o wypowiedzi tych z was którzy używali tych młynków lub chociaż mieli je w rękach. Naprawdę proszę osoby które nie miały kontaktu z tym sprzętem żeby nie pisały co im sie wydaje. Dziękuje i czekam na ciekawe wnioski.Pozdrawiam.

Witam mam zamiar zakupić drugi młynek i w związku z tym mam pytanie który lepszy? OKUMA VS Baitcaster czy DAIWA VIENTO 100L. Prosze o wypowiedzi tych z was którzy używali tych młynków lub chociaż mieli je w rękach. Naprawdę proszę osoby które nie miały kontaktu z tym sprzętem żeby nie pisały co im sie wydaje. Dziękuje i czekam na ciekawe wnioski.Pozdrawiam.

pepol - ja mam VS'kę.

Bardzo przyzwoity multik za dobrą cenę.

Wykorzystuję go ogólnie do przynęt z zakresu 7-50g, chociaż najczęściej używam go do tego niższego zakresu (7-25g).

Jednak należy pamiętać, że pokazuje co potrafi dopiero od ok. 15-20g.

Osobiście polecam, zwłaszcza jako pierwszy mutlik: w miarę tani i dobry

PS - w najbliższym czasie (1-2 tyg.) zmieniam go na shimano metanium MG7, głównie ze względu na komfort rzucania w w/w zakresie. Jednak VS'kę zostawiam sobie, na wypadek łowienia w słonej wodzie

Do przynęt z zakresu 7-25.

To raczej nie VS'ka (zwłaszcza <10g)

Da się - ale bez komfortu, więc po co się przemęczać

Daiwy niestety nie znam

PS - w sobotę podczas mini-lotu będę z VS'ką nad wodą. Jak byś miał czas i ochotę nas odwiedzić, to dałbym Tobie porzucać. Sprawdziłbyś jak leży Tobie ten multik

ani VS ani viento.

w grę wchodzą scorpion 1001, Curado 101D, Antares AR, Metanium MG, Chronarch 51 Mg, conquest 101 a z multików z magnetykiem Team daiwa Sol, daiwa Alphas 103L, Daiwa Steez 103HL.

tymi multikami wspomniany zakres 7-25g obsłużysz znakomicie. Vs to dobra propozycja do sliderów 10S a Viento.. sam nie wiem do czego.. :unsure:

pozd JW :D

ani VS ani viento.

w grę wchodzą scorpion 1001, Curado 101D, Antares AR, Metanium MG, Chronarch 51 Mg, conquest 101 a z multików z magnetykiem Team daiwa Sol, daiwa Alphas 103L, Daiwa Steez 103HL.

tymi multikami wspomniany zakres 7-25g obsłużysz znakomicie. Vs to dobra propozycja do sliderów 10S a Viento.. sam nie wiem do czego.. :unsure:

pozd JW :D

100% dobre typy!

Pozdrawiam

Remek

Witam.

Jeżeli chodzi o Curado 201DPV to ja posiadam i używam i będę używał. Multik przeznaczony do sredniego zakresu ramaturowego przynęt. Osobiscie na kijku do 1oz zszedłem do w miarę komfofortowego rzutu salmo Hornetem 6F. Ale ten multik pokazuje swoje możliwości przy rzucaniu przynętami powyżej 10g. Poza tym mocny i trwały.

Pozdrawiam

witam!

curado 201b to młynek z b. głęboką szpulą i lekkie łowieni nim odpada. @jerzy podał Ci bardzo dobre typy - sugeruję wybrać coś z tego. myślę że curado 101d to najlepszy wybór za relatywnie niską cenę. polecam

pozdrawiam!

Krzysiek ja uważam, że Curado 101D to najlepszy multiplikator na świecie :unsure: ;)

pozd JW :lol:

Dziękuje wszystkim za dotychczasowe podpowiedzi. Wszystkie młynki o które ja pytałem jak można sie domyśleć są do dostania na naszym krajowym rynku i nie ukrywam że chciałbym zakupić właśnie multiplikator który można dostać u nas. Aczkolwiek jak sie niedługo przekonacie i u nas można sie zetknąć z ogromnymi problemami podczas zamawiania sprzętu, ale o tym co zamówiłem od kogo i jak zostałem potraktowany napisze wkrótce.

Ale mam jeszcze jedno pytanie. Czy z tych młynków które wymienił jerzy można coś dostać w naszych internetowych sklepach bo ja osobiście nie widziałem tych modeli w ofertach ale może coś przeoczyłem. Czy zostaje mi tylko allegro, ebey itd.. Pozdrawiam

witam!

zapomnij o polskich sklepach - wybór żaden a ceny okrutne. również nie polecam różnego rodzaju pośredników którzy sprowadzają młynki z zagranicy - rżną na marży. ebay to dobry wybór. dobre ceny, w pełni bezpieczna transakcja z paypal. naprawdę warto poświęcić parę chwil na rejestrację. nie taki diabeł straszny :mellow: jak masz jakieś pytania

pytaj - na pewno ludzie z forum chętnie pomogą

pozdrawiam!

Poproszę o jeszcze jedna opinię. Słyszalem że ABU REVO S-L obsługuje zakres 8-40g. Czy ktoś z was może coś na ten temat napisać? Pozdrawiam.

8g nie bo ma trochę ciężką szpulkę. Tzn. da się ale jest to dość niekomfortowe. Raczej zaczyna żyć od 12g i wyżej. No i do zakresu 8-40g znajdziesz lepsze multiki.

pozdrawiam

Remek