pepol Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Witam mam zamiar zakupić drugi młynek i w związku z tym mam pytanie który lepszy? OKUMA VS Baitcaster czy DAIWA VIENTO 100L. Prosze o wypowiedzi tych z was którzy używali tych młynków lub chociaż mieli je w rękach. Naprawdę proszę osoby które nie miały kontaktu z tym sprzętem żeby nie pisały co im sie wydaje. Dziękuje i czekam na ciekawe wnioski.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Witam mam zamiar zakupić drugi młynek i w związku z tym mam pytanie który lepszy? OKUMA VS Baitcaster czy DAIWA VIENTO 100L. Prosze o wypowiedzi tych z was którzy używali tych młynków lub chociaż mieli je w rękach. Naprawdę proszę osoby które nie miały kontaktu z tym sprzętem żeby nie pisały co im sie wydaje. Dziękuje i czekam na ciekawe wnioski.Pozdrawiam. pepol - ja mam VS'kę.Bardzo przyzwoity multik za dobrą cenę. Wykorzystuję go ogólnie do przynęt z zakresu 7-50g, chociaż najczęściej używam go do tego niższego zakresu (7-25g).Jednak należy pamiętać, że pokazuje co potrafi dopiero od ok. 15-20g. Osobiście polecam, zwłaszcza jako pierwszy mutlik: w miarę tani i dobry PS - w najbliższym czasie (1-2 tyg.) zmieniam go na shimano metanium MG7, głównie ze względu na komfort rzucania w w/w zakresie. Jednak VS'kę zostawiam sobie, na wypadek łowienia w słonej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 A do czego chcesz używac tych multiplikatorów? Jaki zakres wyrzutowy? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepol Opublikowano 17 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Do przynęt z zakresu 7-25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Do przynęt z zakresu 7-25. To raczej nie VS'ka (zwłaszcza <10g)Da się - ale bez komfortu, więc po co się przemęczać Daiwy niestety nie znam PS - w sobotę podczas mini-lotu będę z VS'ką nad wodą. Jak byś miał czas i ochotę nas odwiedzić, to dałbym Tobie porzucać. Sprawdziłbyś jak leży Tobie ten multik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 pps - pepol - polecam również uwadze inne wątki na forum. Kiedyś był u nas taki kolega mleko, co miał podobne pytanie: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=2814& ;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Do przynęt z zakresu 7-25. ani VS ani viento. w grę wchodzą scorpion 1001, Curado 101D, Antares AR, Metanium MG, Chronarch 51 Mg, conquest 101 a z multików z magnetykiem Team daiwa Sol, daiwa Alphas 103L, Daiwa Steez 103HL.tymi multikami wspomniany zakres 7-25g obsłużysz znakomicie. Vs to dobra propozycja do sliderów 10S a Viento.. sam nie wiem do czego.. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepol Opublikowano 17 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Witam jerzy wymieniles CURADO 101D a co mozesz powiedziec o CURADO 201B miałeś z nim do czynienia. Pytanie oczywiście kieruje tez do reszty forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 witam!curado 201b to młynek z b. głęboką szpulą i lekkie łowieni nim odpada. @jerzy podał Ci bardzo dobre typy - sugeruję wybrać coś z tego. myślę że curado 101d to najlepszy wybór za relatywnie niską cenę. polecampozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Do przynęt z zakresu 7-25. ani VS ani viento. w grę wchodzą scorpion 1001, Curado 101D, Antares AR, Metanium MG, Chronarch 51 Mg, conquest 101 a z multików z magnetykiem Team daiwa Sol, daiwa Alphas 103L, Daiwa Steez 103HL.tymi multikami wspomniany zakres 7-25g obsłużysz znakomicie. Vs to dobra propozycja do sliderów 10S a Viento.. sam nie wiem do czego.. pozd JW 100% dobre typy! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shogun Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Witam.Jeżeli chodzi o Curado 201DPV to ja posiadam i używam i będę używał. Multik przeznaczony do sredniego zakresu ramaturowego przynęt. Osobiscie na kijku do 1oz zszedłem do w miarę komfofortowego rzutu salmo Hornetem 6F. Ale ten multik pokazuje swoje możliwości przy rzucaniu przynętami powyżej 10g. Poza tym mocny i trwały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 witam!curado 201b to młynek z b. głęboką szpulą i lekkie łowieni nim odpada. @jerzy podał Ci bardzo dobre typy - sugeruję wybrać coś z tego. myślę że curado 101d to najlepszy wybór za relatywnie niską cenę. polecampozdrawiam! Krzysiek ja uważam, że Curado 101D to najlepszy multiplikator na świecie pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepol Opublikowano 18 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Dziękuje wszystkim za dotychczasowe podpowiedzi. Wszystkie młynki o które ja pytałem jak można sie domyśleć są do dostania na naszym krajowym rynku i nie ukrywam że chciałbym zakupić właśnie multiplikator który można dostać u nas. Aczkolwiek jak sie niedługo przekonacie i u nas można sie zetknąć z ogromnymi problemami podczas zamawiania sprzętu, ale o tym co zamówiłem od kogo i jak zostałem potraktowany napisze wkrótce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepol Opublikowano 18 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Ale mam jeszcze jedno pytanie. Czy z tych młynków które wymienił jerzy można coś dostać w naszych internetowych sklepach bo ja osobiście nie widziałem tych modeli w ofertach ale może coś przeoczyłem. Czy zostaje mi tylko allegro, ebey itd.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 witam!zapomnij o polskich sklepach - wybór żaden a ceny okrutne. również nie polecam różnego rodzaju pośredników którzy sprowadzają młynki z zagranicy - rżną na marży. ebay to dobry wybór. dobre ceny, w pełni bezpieczna transakcja z paypal. naprawdę warto poświęcić parę chwil na rejestrację. nie taki diabeł straszny jak masz jakieś pytania pytaj - na pewno ludzie z forum chętnie pomogą pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepol Opublikowano 20 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Poproszę o jeszcze jedna opinię. Słyszalem że ABU REVO S-L obsługuje zakres 8-40g. Czy ktoś z was może coś na ten temat napisać? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Poproszę o jeszcze jedna opinię. Słyszalem że ABU REVO S-L obsługuje zakres 8-40g. Czy ktoś z was może coś na ten temat napisać? Pozdrawiam. 8g nie bo ma trochę ciężką szpulkę. Tzn. da się ale jest to dość niekomfortowe. Raczej zaczyna żyć od 12g i wyżej. No i do zakresu 8-40g znajdziesz lepsze multiki. pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepol Opublikowano 21 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc i cenne uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi