ziuta Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Witam!Wkrótce doczekamy się inauguracji sezonu boleniowego, więc myślę że czas najwyższy na wątek boleniowy. Proponuje abyście podali wasze plany na nachodzący sezon a później oczywiście fotki zdobyczy. Jak mi wiadomo, niektórzy już łapią rapy przy okazji kleniowania i jaziowania - dawajcie ich fotki Moje plany to połowić bolenie na Odrze, poznać nowe miejsca na tej pięknej rzece. Co do okazów to chciałbym przekroczyć 70 cm ( dotychczasowa życiówka 69 cm _fot niżej). Warto będzie też potestować nowe przynęty, na pewno: thrilla i wiele innych wabików. A na zachęte fotka bolka z ubiegłego sezonu. Ryba skusiła się na wobek L.Dylewskiego z Czarnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 U nas w ze względu na specyfikę łowiska, (podgrzewane wody) Polski Związek Wędkarski dopasował odpowiednio regulamin. Bolenie można łowić od 1 kwietnia. Wprowadzono jednocześnie zakaz zabierania złowionych ryb. Ma to na celu odbudowę populacji boleni które była przez lata całkowicie pomija w zarybianiach. Ma też promować C&R. Żartowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 No ja już w tym roku złapałem 12 boleni przy okazji kleniowania. Czekam tylko na prawdziwe boleniowanie w maju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Normalna plaga z tymi bolkami. Nie dopuszczają kleni do przynęt. To napewno sprawka PiS-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Normalna plaga z tymi bolkami. Nie dopuszczają kleni do przynęt. To napewno sprawka PiS-u Możliwe że bolki wypierają klenie z żerowisk Za rok nie będzie bolków w Polsce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Powinniśmy jescze poczekać z tym tematem, ale o planach oczywiście możemy napisać. Moje osobiste plany, związane z boleniami, są proste.Chcę lepiej rozpoznać nowe miejsca, które namierzyłem późną jesienią zeszłego roku. Poza tym ten sezon boleniowy spędzę prawie wyłącznie pływając pychówką po Wiśle.I oczywiście zrobię wszystko aby pobić swój życiowy rekord w boleniu, czyli chcę złowić bolka co najmniej 82 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Sebak, życzę pobicia życiówki Jedno masz już jak w banku - okazałe bicepsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Dziś bylem na odrze w rejonie Cigacic, Z kleniami lipa;( Mocno wialo i ryb też nie było zawiele:( Trafił sie tylko Boluś który oczywiscie spowrotem powedrował do wody... Ehh... jeszcze 11 dni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 od dłuższego czasu przymierzam się do Odry w okolicach CIgacic ale... ciagle jakos mi to nie wychodzi... moze kiedys w koncu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Ładniutkie Oby 1 Przygryzały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Sliczne bolki,oby tylko takie braly piątego na odrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Dziś nowe przykosy namierzone przy okazji chodzenia za kleniem:). Week majowy jest cały mój i boleni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 ..a jak tam Daniel wobek z przesyłki...przetestowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Nie wiem czy bolki 1 maja będą na przykosie, ale Wisła u mnie w tym roku wygląda nieciekawie. Brak wysokiej wody strasznie spłaszczył koryto. Brak dołów i konkretnych przykos. Na ostrogach zaraz za warkoczem widać piasek. W tej sytuacji opaski wyglądają najbardziej obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Maciek Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Mifek co to jest za Megabass ??? Jeśli można wiedzieć <_< Pochwal się bo nie mogę zgadnąć po zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Maciek Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Piękny Boleń i Oby takie i jeszcze większe brały Tobie i wam wszystkim w nadchodzącym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 masz na mysli ten: to: F4 ½-68XFti Jabberwock Evolution (Medium Fast, ¼-1 oz., 8-22 lbs.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Maciek Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 hehehe tak też myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Przytrzasnąłeś sobie rękojeść drzwiami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 masz na mysli ten: to: F4 ½-68XFti Jabberwock Evolution (Medium Fast, ¼-1 oz., 8-22 lbs.) no i co ty sie chlopczyku chwalisz ze masz fartowny kijek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Przytrzasnąłeś sobie rękojeść drzwiami ? i do tego przelotki zle zamontowal ;] widze ze niska woda ci nie pasuje nie martw sie chyba wszedzie to samo ten mifkowy 70+ z padl z takiej niby opaski nie wiem jak u ciebie ale u mnie dolek powyzej 6 metrow jest jeden na 10 kilometrow rzeki, wiec puki nie przyjdzie jakis kataklizm to raczej mi go nie zasypie i bolenie bede lowil spokojnie piszesz o tych plazach za glowkami.... tam tez da sie polowic ryby ale max 60 cm przewaznie sa to siuski do 50 cm dwa lata temu blogoslawilem taki szybki zjazd wody w dol teraz bym wolal sie meczyc w spodniobutach ale za to miec swiety spokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Przytrzasnąłeś sobie rękojeść drzwiami ? no i sie wydalo... ale remek swojemu tez coś zrobil i w mephisto tez chlopak strzelil w dolnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 ogolnie ten kijek jest tak przesycony kolorami i innymi bajerami ze powinien sie nazywac rozowa landryna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 szpiegu za duzo z pina siedzisz i zaczynasz marudzisz... zamiast przystosowac sie do aktualnie panujacych warunkow to zrzedzisz... za robote byś sie wziął a nie ... <_< <_< <_< <_< ja czekam ciagle na chrabaszcze i karaluchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi