Robert Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Co wart byłby MB F4 ½-68XFti Jabberwock Evolution (Medium Fast, ¼-1 oz., 8-22 lbs, gdyby nie PZW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 ogolnie ten kijek jest tak przesycony kolorami i innymi bajerami ze powinien sie nazywac rozowa landryna mi sie on kojarzy z choinka... ale i tak go bardzo lubie... w koncu nie kazdym kijem lowi sie 3 metrowki jednego dnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Mifek, też kupuje wybrakowane T-shirty bo taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 @robert takie bez jednego rekawa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 W ogóle nie mają rękawków i metka drapie w szyję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 W ogóle nie mają rękawków i metka drapie w szyję cale szczescie ze nie kupujesz wybrakowanych majtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Nie kupuje w trosce o głos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 myslalem ze w trosce o wzrok innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Nie podobają Ci się wybrakowane stringi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 zalerzy na jakim tylku ...... na meskim nie widzialem i nie chce widziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 ..a jak tam Daniel wobek z przesyłki...przetestowany Wobek z przesyłki... Nie miałem lepszego wiecej na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 hehehe tak też myślałem Maćku,Kup sobie Elseila. Dobrze Tobie radzę! Do zwykłego kręciołka z hamulcem odśrodkowym będzie zdecydowanie lepszy. Gdyby nie to, że mam inny kołowrotek to na pewno Elseil byłby w moim arsenale. pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Maciek Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Witaj remek Dzięki za odpowiedź. Tylko ja się bardziej przymierzałem do Anteresa DC7 lub do MG7 ale bardziej Dc7 lub DC7-LV , chciałem mieć jakiegoś DC w kolekcji. Mnie interesuje właśnie Elseil. Szukałem tak jak ty informacji na temat Seven-Eleven Cyber Shootist ale nic nie znalazłem, ( oprocz tego że na forum tackletour nikt Ci nie odpowiedział co się z nim dzieje, spróbuj odświeżyć wątek). A tak z ciekawośc czemu hamulec odśrodkowy byłby lepszy do Elseila niż inny, czy to jakoś ogranicza możliwości wędki. Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Cześć,Elseil jest bardziej ustępliwy, wolniejszy i głębiej ładujący się. Takie kołowrotki są bardzo dobre do tradycyjnych hamulców ale nie do DC. Próbowałem coś takiego i powiem Tobie, że szybką, wędką o szczytowej akcji o wiele lepiej się rzuca z DC. Elseil to wolniejsza wędka, głębiej się ładuje i niekoniecznie dobrze to wpływa na właściwości hamulca DC. Co do nowości F5-77x to nie wiadomo czy będzie produkowany. Jest zamieszczony w najnowszym katalogu megabass'a (under the same sky), jest również obszerny artykuł na ten temat w najnowszym Rod & Reel magazine ale megabass nie wie kiedy ruszy jego produkcja. Wraz z ITO monoblock uważany jest za sztandarowy zestaw do uzyskiwania znacznych odległości wabikami do 1 oz. Czyli praktycznie ideał do boleniowania. Jak tylko coś się dowiem na ten temat to dam Tobie znać bo również jestem zainteresowany. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carloospisz Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Witam wszystkich. Wędki to nie wszystko. Najważniejsze aby ryby były. Zapraszam na Boleniowy trolling na Rosi. U mnie 7 na 10 złowionych RAP ma 75cm i mase od 4-5 kg. To są dopiero prawdziwe torpedy.A i radze wymienić kotwice na OWNERY nr 4 bo reszta się nie nadaje. Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 A gdzie to Roś imienniku. Mam nadzieję, że nie we Włoszech Biora tylko na trola? Na spinn się nie da? Dla mnie ważne jest też jak złowię. Napisz też na co biorą bo to chyba najciekawszy temat, mało znany.Pozdro.PS. Już wiem gdzie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Piękna sztuka, w zeszłym roku przepływałem przez Roś, ale niestety zabrakło czasu na boleniowe łowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carloospisz Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Witam Roberto i innych. Dla uzupełnienia wiedzy. Roś-jezioro znajduje sie na Mazurach. Leżą nad nim miasto Pisz i parę wiosek takich jak: Szczechy, Pilchy, Imionek, Łupki, Ruda. Jest także parę ośrodków wypoczynkowych po prawej stronnie (około 5). Są bardzo fajne i tanie. Typowo jezioro jest rynnowe. Głębokość łowiska od 1m do 30m w przybliżeniu. 1400ha wody do obłowienia. Jest idealne dla obłowienia w trollingu, spinningu oraz jerkowania. Łowi się najczęściej Szczupaki, okonie i OGROMNE RAPY. Temat jest ciężki z boleniami ale bardzo przyjemny w efektach. Jak jeszcze coś interesuje proszę napisać jak będę wiedział to odpowiem.Pozdrawiam Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Wędkarza ze zdjęcia znam, bo pojawia się w katalogu Salmo. Tak się zastanawiałem, skąd te upasione bolenie. Teraz wiem Mnie najbardziej interesuje na co biorą, jaki jest najlepszy okres i jakie jest prawdopodobieństwo złowienia, czyli ile trzeba średnio trolować aby złowić jednego. Ja na Roś raczej nie pojadę bo znacznie bliżej mam na słowackie zaporówki gdzie są podobne bolki. Są tak samo trudne więc każda informacja się przyda.PozdrawiamRH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Witam,jak juz jesteśmy przy boleniach to panuje opinia że połowa sukcesu to namierzenie rap przez obserwacje wody.Ale może zdarzyć sie tak że ryby nie bedą zdradzać swojej obecności przy powierzchni,i co wtedy obławiać podręcznikowe miejsca czyli warkocz,przykosy,burty ,przelewy i wierzyc w przynętę?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Dokładnie.W temacie bolków to jestem zielony więc mogę Ci powiedzieć jak Ja robię.Siadam np: na główce i patrzę.Jak już się napatrzę to zaczynam przeczesywać kolejnymi przynętami wszystkie rejony w których bolek może siedzieć.Zaczynam od przynęt robiących jak najmniej zamieszania w wodzie i kolejno przechodzę na bardziej agresywne.Jak nic się nie dzieje patrzę jescze na niebo (czy idzie jakaś chmurka lub odwrotnie, czyli nagła zmiana nasłonecznienia)i jak nie to idę poszukać innego miejsca o odmiennej charakterystyce.Czyli jak łowiłem w wartkim nurcie to idę poszukać czegoś spokojniejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Ostatni raz wywiało mnie tak w grudniu na wyprawie sandaczowej Bolki zeszły do podziemia za drobnicą,ale udało się przechytrzyć pierwsze dwa w tym sezonie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 No to gratuluję bo ja dziś nie miałem kontaktu z bolkami. Dzień był wybitnie sandaczowy co potwierdził gruby sandałek na haku. No ale to się nie liczy do 1.06. Pozdro.RHPS Mnie też nieźle wywiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Takimi zacząłem Bolki siedziały głeboko, ale udalo się je wyciągnąć do wierzchu własnymi wobkami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Ginel,W jakigo rodzaju miejscówce łowiłeś?Bo widzę,że te dwa ze zdjęć z jednego miejsca. To ile Ty ich dziś w sumie złowiłeś, skoro piszesz ,że takimi skończyłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi