patu Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 dziś było ciężko, gorąco, parno i na dodatek bezwietrznie..ryby widocznie tez to odczuwały bo nie za bardzo chciały współpracowac..w efekcie końcowym : jazik, klenik i delikwent z fotki...nie wspomnę juz o leszczu na wobka z jaziowego wlewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Dziś wreszcie udało mi się wygospodarować wieczór na rapowanie Przedzierając się przez wiślane chaszcze czułem się jak w dżungli i to nie tylko przez bujną roślinność ,ale i parne, gorące powietrze utrudniające marsz.Wisła przywitała mnie gładką taflą wody,lekko zmąconą śladami oczkującej drobnicy.Bolenie czuły sie chyba tak zmęczone jak ja bo niepokazywały się często i było widać tylko pojedyńcze mało efektowne ataki.Dopiero o zachodzie słońca bolki postanowiły coś przegryźć,co zaowocowało niezaciętym braniem pod samymi nogami i ładną rapką wyjętą z trudnego technicznie miejsca.Na szczęście bolek wybrał odjazd w stronę wolną o zaczepów i dał mi szansę obejrzeć dziś aspiusowy ogon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Gratuluje Maciek Piekny ogon i zgrabnie napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Piękna sztuka. Gratuluję. Mi w tym tygodniu niestety na rapki nie udało się wyskoczyć. Nadrobię to w przyszłym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Ładny rapek Maciejowaty, widzę że nie próżnujesz..pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 27 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2007 Gratulacje Maciek...piekny chwat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Maciek kawał rybska - gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 @Maciejowaty - Gratulacje Rybki Ja w niedzielę również byłem nad Wisłą na bolkach, niestety miałem tylko 2h czasu i dzień zakończyłem 2 niedużymi ... szczupakami (upodobały sobie prowadzonego przeze mnie stinga, gdy podpływał w okolice kamiennej rafy, a ja właśnie zwalniałem prędkość prowadzenia przynęty ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Byłem i Ja dzisiaj, myślałem ze na rybach a okazało sie że w szkole.I dostałem taką lekcje że długo będę miał nad czym myśleć.Najpierw zrobiłem desant pontonowy na wyspę a właściwie przelaną groblę łaczącą wyspę z drugim brzegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 @allmiło ,że rapka się podoba @jajakub, Ja także mam zamiar w najbliższym czasie dobrać się do wiślanych rap z mojego pływadła.Mam nadzieję ,że to będzie przełom w ilości i wielkości poławianych boleni Łódż (ponton) na średniej rzece (Narwi) drastycznie zwiększyła skuteczność i aż boję się myśleć jak duże da możliwośći na Wiśle ,gdzie niekóre przelewy są dłuższe niż koryto Narwi Mam nadzieję ,że następnym razem uda Ci się skusić ,którąś ,ze sródrzecznych wielkich rap pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Maciek gratuluję rapki, a pamiętam jak pisałeś że wiosną nie łowisz boleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Dzięki Janek Wiesz,bo na prawdziwe profesory przyjdzie czas w słoneczne wrześniowe i pażdziernikowe dni Tzn. takie mam marzenia i sny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Znalazłem jeszcze jedną fotke z początku maja Przepraszam za słabą jakość i wykonanie. Bolek 56 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Dzisiejsza pewna dyskusja przypomniała mi pewnego bolenia. Mimo że wiem że to boleń(a może jednak nie) to jakiś on dla mnie nieboleniowy. Słyszałem o mieszańcach bolenia z jaziem, co sądzicie o tej rybie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Dzisiejsza pewna dyskusja przypomniała mi pewnego bolenia. Mimo że wiem że to boleń(a może jednak nie) to jakiś on dla mnie nieboleniowy. Słyszałem o mieszańcach bolenia z jaziem, co sądzicie o tej rybie?? 100% rapka z czerwonymi płetewkami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Witam...mnie sie rzuciło w oko, ze Jankowy bolen ma mniejszy naped ( płetwa ogonowa ) niz reszta jego gatunku. Ja najbardziej lubie (łowic ) ogladać zdjecia moich narwianskich boleni. W o wiele czystrzej Narwi posiadaja piekne ciemne płetwy, ciemniejszy grzbiet i zdecydowanie zdrowszą łuske, pozbawiona czerwonych wybroczyn. Wracajac do tematu, mieszanca jeszcze nie złowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Witam...mnie sie rzuciło w oko, ze Jankowy bolen ma mniejszy naped ( płetwa ogonowa ) niz reszta jego gatunku. Ja najbardziej lubie (łowic ) ogladać zdjecia moich narwianskich boleni. W o wiele czystrzej Narwi posiadaja piekne ciemne płetwy, ciemniejszy grzbiet i zdecydowanie zdrowszą łuske, pozbawiona czerwonych wybroczyn. Wracajac do tematu, mieszanca jeszcze nie złowiłem. Tak ogon też jakiś taki jaziowy, ale wziął klasycznie z wierzchu na wahadłówkę. Rzeczywiście narwiańskie bolki są piękne, mają bardziej złocistą łuskę, choć widziałem je tylko na zdjęciach.Wczoraj złowiliśmy 10 rapek, trzy ładniejsze, jedna nie chciała zapozować do zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Gratki Janek Widzę,że każdy rejs kończy się fenomenalnym połowem Poznaję miejscówkę z pierwszej fotki ,widzę,że ustawiacie łódź tak jak to sobie wyobrażałem Na drugiej fotce jakieś uklejki wam wskoczyły na ławkę łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Gratki Janek Widzę,że każdy rejs kończy się fenomenalnym połowem Poznaję miejscówkę z pierwszej fotki ,widzę,że ustawiacie łódź tak jak to sobie wyobrażałem Na drugiej fotce jakieś uklejki wam wskoczyły na ławkę łodzi Bystrzak a uklejki uczyłem pływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 @wujek Śliczne rybki, gratuluję Zastanawia mnie tylko, skąd na Twoich zdjęciach tyle niebieskiego? Próbowałeś ustawiać balans bieli? Nie jestem specem od fotografii, są tutaj osoby, które na pewno lepiej ode mnie znają się na tym problemie, ale może warto by o tym pomyśleć? Sorry za off-topic, ale tak jakoś zwróciło to moją uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 @wujek Śliczne rybki, gratuluję Zastanawia mnie tylko, skąd na Twoich zdjęciach tyle niebieskiego? Próbowałeś ustawiać balans bieli? Nie jestem specem od fotografii, są tutaj osoby, które na pewno lepiej ode mnie znają się na tym problemie, ale może warto by o tym pomyśleć? Sorry za off-topic, ale tak jakoś zwróciło to moją uwagę. Rzeczywiście chyba masz rację, balans bieli mam na auto. Kupiłem nowy sprzęt i chyba go jeszcze nie rozpracowałem do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Weekend sie zbliza, trzeba sie powoli kierowac w odpowiednim kierunku... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Ładne rapki. Gratuluję! Ja miałem przyjemność znaleźć zupełnie nowe boleniowe miejsce. Wypatrzyłem je pływając łodzią w kwietniu tego roku Na miejsce dotarłem wieczorem i byłem tam niezbyt długo. Jak tylko przyszedłem to wiedziałem, że to strzał w 10tkę, bo rapki pokazywały się w kilku miejscach.W ciągu jakichś 40-60 minut miałem aż 8 brań. 4 brań w ogóle nie udało mi się zaciąć, 1 ryba spadła podczas holu, a 3 podebrałem i wypuściłem Rapki nie były zbyt duże, wszystkie w granicach 50 kilku cm.Jestem zadowolony bo odkryłem nowe miejsce, a poza tym rokuje ono na przyszłość i przypuszczam, że kręcą się tam także duże bolenie Niebawem to sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Ładne rapki. Gratuluję! Ja miałem przyjemność znaleźć zupełnie nowe boleniowe miejsce. Wypatrzyłem je pływając łodzią w kwietniu tego roku Na miejsce dotarłem wieczorem i byłem tam niezbyt długo. Jak tylko przyszedłem to wiedziałem, że to strzał w 10tkę, bo rapki pokazywały się w kilku miejscach.W ciągu jakichś 40-60 minut miałem aż 8 brań. 4 brań w ogóle nie udało mi się zaciąć, 1 ryba spadła podczas holu, a 3 podebrałem i wypuściłem Rapki nie były zbyt duże, wszystkie w granicach 50 kilku cm.Jestem zadowolony bo odkryłem nowe miejsce, a poza tym rokuje ono na przyszłość i przypuszczam, że kręcą się tam także duże bolenie Niebawem to sprawdzę. Rognis te duże będą siadały prędzej czy pózniej:) p.s Nie ma to jak nowe dziewicze odkryte miejsce. To jest to!Ja wyruszam dziś na dwa dni. Tylko ten niż i ciągły deszczyk mnie niepokoji:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Dobra przynęta to podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi