Dero1990 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Ja już w domku po dzisiejszej wyprawie na Odre Niepowiem boleczki przygryzały lecz, nic nadzwyczajnego. Koncowy wynik to 3 sztuki 45-60 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Myślę, że wstrzelić się idealnie to = natychmiastowe branie Jak bolek płynie za przynętą to znaczy, że coś mu nie gra. I tu super wobler nie pomoże. Sam fakt, że wobler nie ucieka robiąc zestaw zwodów, jest dla bolka nienaturalny. Dlatego się przygląda. O tym czy w końcu zaatakuj owo cuś, czy nie, decyduje poziom adrenaliny. Są dni kiedy tylko odprowadzają, a są takie kiedy to odprowadzenie kończy się atakiem. Czyż to nie piękna niepewność akcja ze srody......palentam sie z funflem po rzece bez super wynikow chcielismy zobaczyc jak reaguja szczuple na jerki itp. koles do mnie mowi ze glowka wyzej pokazal sie bolen po 10 minutach wchodze na ta glowke atakow nie widac pierwszy rzut wobkiem i odrazu strzal ryba sie spina 2 rzut broda na multiku 3 rzut wychodzi, strzal ponowy tne i ryba siedzi patrze w pysk slady kotwicy a ten zapiety gdzies pod skrzelami za przednia kotwice ,przypasowuje do moich te slady pasuja wnioski hmmm albo byl taki wsciekly i naladowny adrenalina ze powtorzyl albo idealna przyneta albo jedno i drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 Mieszanka wybuchowa to głód + wysoka adrenalina. Obydwa elementy występują niezależnie w różnych kombinacjach. Głód bez adrenaliny = się bezradny wędkarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 taki tajny patencik ;] u mnie dziala, jak wiem ze sa ale jakies ospale jade wobkiem przez stado ukleji z maksymalna predkoscia mozliwe ze ona to czai ze cos szybko ucieka (jest gonione przez bolka) i tez zaczyna uciekac albo po prostu fala hydroakustyczna wobka ją ploszy, bolen widzi cos takiego i zaczyna sie podnosic a pozniej to juz kwesja czasu <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 Wczoraj próbowałem jeszcze szczęścia na warszawskiej wiśle, niestety bez efektów.Wieczorem jak pogoda trohę się ustabilizowała bolki zaczęły się pokazywać, ale żadnym sposobem nie dały się przechytrzyć.Rzucałem na twistery, Stingi, jakieś rękodzieła podobne do thrilla itp. a nawet na 15cm smukłego woblera (zainspirowany tym co tu przeczytałem) i nic nawet puknięcia...dopiero kolo 21:30 miałem 2 brania ale nawet nie wiem czy to Boleń bo rzucałem na slidera 7s.Dziś dalej będe eksperymentował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 z ostatniej niedzieli połów na Oderce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 i jeszcze 2 poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 dwie znajome mordy <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 No, to polatałeś Rafał. Gratulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Szpiegu, trawestując znane przysłowie „głowa łysieje d... itd.” No i czasem zaszalej, bo szaleństwem jest łowić bolki na rippery 16 cm. ostatnimi czasy musze lowic bolenie na casting dla mnie juz samo to jest szalenstwem nie wspominajac tego ze co niektore wyjmowalem na gume 10 cm na glowkach 15 gram Szpiegu a kto Ci kaze...?? ale skoro tak to odbierasz to moze nie bede ci juz przywozil cukiereczka z wedeczka po co się będziesz meczyl biedaku... choc po dziesiejszym tel to... myslalem ze jest inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 @spigot - fajny multik... że o kiju nie wspomne.... :blush: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 dwie znajome mordy <_< <_< <_< czyli moja i bolenia ?????? było COOL teraz Grzechu jadę do Ciebie i lecimy do tego z wioski z trolejbusami no nie Rafał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 @spigot - fajny multik... że o kiju nie wspomne.... :blush: daje radę natomiast do czwartku nie widzę swojego nadgarstka na Turawie , nic mi nie przechodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 dwie znajome mordy <_< <_< <_< czyli moja i bolenia ?????? było COOL teraz Grzechu jadę do Ciebie i lecimy do tego z wioski z trolejbusami no nie Rafał ? misiek normalnie mowisz i masz... odemnie do brygdoszsczy tez masz pododbna droge. no moze blizej 300km zapraszam na szczupakaki - najlepiej na zalew... ktos mi ostatnio mowil ze sa jakies problemyy z ich lowieniem o tej porze roku i nikt nie wie gdzie ich szukac.. trzeba by to rozpracowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 ostatnio zachorowalem na lowienie zanderow z opadu zestawem castingowym i dzis sie zgubilem z korba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Widze, ze temat zatacza coraz szersze kregi...No to ja tez z innej beczki nieco...jak czesto zdarza sie Wam, ze w warunkach wielkorzecznych, na przynete odpowiednia do kuszenia boleni albo jazio-kleni siada szczupak?(glownie woblery) Mnie sie juz to ostatnio zdarzylo kilka razy i troche mnie to zaczyna wk..., zwlaszzca ze po braniach nastapowal zwis prosty.. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 No to ja tez z innej beczki nieco...jak czesto zdarza sie Wam, ze w warunkach wielkorzecznych, na przynete odpowiednia do kuszenia boleni albo jazio-kleni siada szczupak?(glownie woblery) @Gumo - mój zeszłotygodniowy krótki wypad na bolenie zakończył się właśnie... 2 szczupłymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zaszczupaczylo Wisle! Oby sie tylko utrzymaly Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zaszczupaczylo Wisle! Oby sie tylko utrzymaly Trochę ich jest (moja obserwacja z zeszłorocznej jesieni i obecnej wiosny): niestety są to głównie same pistoleciki (30-48cm), stoją pomiędzy kamieniami, gdzie występuje większy spadek brzegu/dna. ale to chyba nie na ten wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Nie sadze, zeby zaszczupaczylo. Bidactwa ratuja zycie stojac tam, gdzie je trudno siegnac bo gdzie indziej smierc nad nimi... Kilka bran bylo takich, ze trudno powiedziec bo ucinalo, zanim przenioslo obciazenie...ale jeden byl prawdziwek, zastanawiam sie tylko czy to nie inny drapieznik i nie jakis przypadek w rodzaju przeciecia ostrym lukiem skrzelowym albo cos...? Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Wisła to małe piwo. Byłem raz w Słubicach na Odrze to w ogóle nie dało się łowić boleni. Co tylko przynęta przeszła przez warkocz i weszła w zakole, wir na powierzchni i po sprawie. W ciągu godziny straciłem 5 przynęt. Wówczas zrozumiałem dlaczego żaby się tak ociągały ze wskakiwaniem do wody jak szedłem brzegiem, a wyskakiwały z niej jak oparzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Robercie, wszystko mi by sie zgadzalo, tylko okolice W-wy to nie Słubice... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amaru Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 ja co wypad nad odre na klenia zaliczam z 2-3 szczupaki juz mnie to irytuje! wczoraj byłem z nastawka na klenia to złapałem 3 szczupaki wszystkie na szczycie głowki! najgorsze ze bolka jeszcze nie złowiłem w tym roku:( moze dacie jakies wskazówki bo gania jak cholera a złowic nie moge!łowie na woblery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi