Robert Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Burza burzy nierówna. Potrzebny jest szybki spadek ciśnienia, bo to on daje adrenalinę. Teraz u nas ciśnienie rośnie dlatego tak kicha. Ponad to ta burza (co jeszcze wisi nad nami) to jakaś wybrakowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Ale za to leje i leje i przestać nie może nawet spokojnie piwa na ławce nie można wypić a teraz na Połańcu szlak trafił oświetlenie i zapadły ciemności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 No to uwaga na dziewczyny. W takich ciemnościach egipskich można sobie narobić problemów na resztę życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 A no można można , ale dziewczyny wyglądają raczej jak zmokłe kury teraz po takiej ulewie nie zanosi się by miało przestać padać, ale może się coś ryba ruszy na Wisełce po takich przejściowych frontach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Burza burzy nierówna. Potrzebny jest szybki spadek ciśnienia, bo to on daje adrenalinę. Teraz u nas ciśnienie rośnie dlatego tak kicha. Ponad to ta burza (co jeszcze wisi nad nami) to jakaś wybrakowana Więc najpewniejsza pogoda to duzy spadek ciśnienia ? Front atmosferyczny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Skoro tak Robert pisze to musi tak być, a jego przepowiednie zazwyczaj się spełniają i ja zawsze trafiam w te prorocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Front atmosferyczny nie musi nieść za sobą spadku ciśnienia. Barometr cyfrowy najlepiej to obrazuje. Przejście z wyżu na niż, najlepiej głęboki, to bankowy spadek ciśnienia. To czy będzie gwałtowny to też skomplikowana sprawa jak przepowiadanie pogody. Pozostaje śledzenie prognoz krótkoterminowych i barometru. Co do skuteczności moich prognoz to fakt, sa dobre. Niestety nie tylko pogoda decyduje o tym czy połowimy. Jak się zejdzie kilka czynników to się temat bardzo komplikuje. Czasem zawierzam intuicji a ta jak wiadomo opiera się na sumie doświadczeń. Wiele z moich bardzo udanych połowów miała miejsce na przełomach pogody, stąd to przywiązanie do tej teorii. Dwie najbardziej niesamowite przygody wędkarskie przeżyłem kiedy występowało bardzo rzadkie zjawisko przejścia wyżu w kolejny wyż. Towarzyszy temu tzw. błyskanie się na pogodę. To taki ciąg bezgłośnych wyładowań na horyzoncie. Temat pogoda i ryby jest niesamowicie pasjonujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Dwie najbardziej niesamowite przygody wędkarskie przeżyłem kiedy występowało bardzo rzadkie zjawisko przejścia wyżu w kolejny wyż. Towarzyszy temu tzw. błyskanie się na pogodę. To taki ciąg bezgłośnych wyładowań na horyzoncie. Temat pogoda i ryby jest niesamowicie pasjonujący. Też miałem okazję obserwować taką jakby burzę, błyskało w niebie ale nie grzmiało , nie wiem czy to samo mamy na myśli. A jeżeli rozchodzi się o spadek, czy spadek z 1020 na 1000 HPa to już spory spadek ? czy tylko spadeczek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Nie jest to duży spadek ale pomimo tego krok w dobrym kierunku. Bolenie są aktywne na powierzchni przy wysokim ciśnieniu ale bardzo wysokie zakresy nie są zbyt dobre. Okolice 1000 są najlepsze. Mam jeden z bardziej udanych filmów nakręcony kiedy właśnie ciśnienie spadło z bardzo wysokiego na 997. Miałem już obawy czy bolenie nie siadały bo wiało i mżyło. Nie było ich widać, ale za to brały duże sztuki. PS. Najwięcej odstęp od tej zasady notowałem wiosną kiedy do głosu dochodził inny ważny czynnik, głód po zimie. Jeśli dłuższy czas będzie się utrzymywało niskie ciśnienie to bolki w którymś momencie ruszą na żer. Miałem okazję wiele razy szczęśliwe trafić na takie momenty. Martwa woda a ryby brały potwornie łapczywie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 wróciłem właśnie z dwudniowego wypadu nad Wartę, celem oczywiscie były bolenie, ponieżej dwa największe, co prawda nie są to potwory, ale mnie bardzo cieszą bo to dopiero drugi sezon odkąd uganiam się za tymi niesamowitymi rybami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Super kolorki mają te bolenie, widać, że w Warcie jest wiecej H2O w H2O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Casso,Gratulacje. Z Warty cenniejsze niż z niejednej innej polskiej rzeki! Można wiedzieć na jakim odcinku łowiłeś? pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Dzięki. Łowiłem poniżej Gorzowa Wlkp., na odcinku Kołczyn - Świerkocin. Przy okazji chciałem podziękować Szpiegowi za wskazówki. A propos H20 w H2O to aktualnie Warta niesie ze sobą sporo syfu zebranego z brzegów. Rozmawiałem z miejscowym i twierdzi, że wody przybyło przynajmniej metr, ale widocznie bolkom to nie przeszkadzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Jak są upały i niżówka to taki przybór to super sprawa bo zmulone bolki zaczynają polować. Trafiliście super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 A my kiedy trafimy w finezyjne bolusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 A Ja właśnie wróciłem z krótkiego wypadu na Wisłę.Mało wody, słonko praży i bolenie jakieś ospałe.W sumie trochę młodzieży, jedno poważne branie i dwa koło 50+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astor Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Jajakub -= gratulacje Ja wczoraj Wisełke biczowałem ze hej... ale niestety 2 małe spławy bolenia śpiącego. A tak to cisza grobowa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 jajakub ten to sie nie poddaje łatwo jak nie na bugu to na wiśle dorwie gratulacjia całkiem sympatyczny bolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Fajnie bełciki Jakub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Jakum, Miejscówa super! Już mi się podoba. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 To dorzucę wam jeszcze zwarkówW miejscu czerwonej kropki złapałem mojego największego.Tylko że wtedy tam było z 0,5m wody nad kamieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Bardzo fajna rzeczka, pomimo że w takich rzekach woda nie jest zbyt czysta (kolor - preferuję kryształowo przeźroczysty ) to trochę żałuję, że nie mam pod nosem takiej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Chyba nawet wiem gdzie te zwarki są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Chyba nawet wiem gdzie te zwarki są Strzelaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 wróciłem właśnie z dwudniowego wypadu nad Wartę, celem oczywiscie były bolenie, ponieżej dwa największe, co prawda nie są to potwory, ale mnie bardzo cieszą bo to dopiero drugi sezon odkąd uganiam się za tymi niesamowitymi rybami piękne rapiszony Łukasz,gratki... od jutra dalej rapowa jazda - tym razem 4dniowka nad Oderką, w tym 2 dniowy spływ po niedostepnych miejscówkach z brzegu..oj bedzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi