Skocz do zawartości

BOLENIE 2007

ziuta

Rekomendowane odpowiedzi

wszyscy łowią a ja siedzę w domu :D @artech co to za cud wobki ??

Powiem Tobie że na wobka tego co zawsze B) Starego, wysłużonego i 10 razy reanimowanego Szpieguska ;) zakupionego na zeszłorocznym zlocie. Ciemno było i nie widziałem jak nowe woblery chodzą więc założyłem sprawdzonego :mellow:

wszyscy łowią a ja siedzę w domu :D @artech co to za cud wobki ??

Powiem Tobie że na wobka tego co zawsze B) Starego, wysłużonego i 10 razy reanimowanego Szpieguska ;) zakupionego na zeszłorocznym zlocie. Ciemno było i nie widziałem jak nowe woblery chodzą więc założyłem sprawdzonego :mellow:

dziękuje więcej pytań nie mam <_< <_<

Witajcie! W chwili obecnej jestem w Chwalęcicach za Gorzowem WLKP - dziś zrobiłem zwiad Warty w okolicach Starego Polichna i Santoku - przy moście - dało się zauważyć żerowanie boleni (byłem około 12:00 do 14:00) - zna ktoś moze te okolice? Jaka przynęta jest najskuteczniejsza na Warciane bolki? Pozdrawiam

Trzymamy sie :mellow: Wczoraj mimo padajacego deszczu z małymi przerwami niewytrzymałem. W notesie odgrzebałem ciekawa miejscowke. Mimo ze przemokłem do suchej nitki to opłaciło się. W ciagu 40 min zaliczyłem 4 sztuki, ale na głebokie wobki. Bolenie stały u podnórza łachy. 2 to 70+ i dwa 50 aki. Warto było zmoknąć...i zajechać kołowrotek :angry:

Trzymamy sie :mellow: Wczoraj mimo padajacego deszczu z małymi przerwami niewytrzymałem. W notesie odgrzebałem ciekawa miejscowke. Mimo ze przemokłem do suchej nitki to opłaciło się. W ciagu 40 min zaliczyłem 4 sztuki, ale na głebokie wobki. Bolenie stały u podnórza łachy. 2 to 70+ i dwa 50 aki. Warto było zmoknąć...i zajechać kołowrotek :angry:

Brawo Marcel :)Do takich ukrytych rap trzeba mieć nosa B) . Ja do nich nie mam cierpliwości. Choć dzisiaj też zdjąłem rapkę z ciekawego miejsca :mellow:

Pytanie moze bedzie i glupie ale co tam zadam je;D

Czy bolen ~90 cm to waleczna ryba ??

Właśnie wróciłem z nocki :mellow:

Bolki na naszej miejscówce całkowicie nas olały, udało sie złapać takie ok. 50cm.

Poza nimi widzieliśmy bobra, którego na początku uznaliśmy za suma :unsure: Gdybyście widzieli tę fale :lol:

Troche popadało, powiało.

Ale ekipa i tak była wesoła. <_<

Harvi

Nigdy takiego bolka nie złapałem, ale sądze że taka rybka to walczy wspaniale :mellow:

Moim marzeniem jest złapanie takiego bolenia :D

Często mały bolek walczy zacieklej od dużo większego osobnika. To sprawa indywidualna, ponad to nie bez znaczenia jest pora roku. Wrześniowy bolek i wiosenny to przepaść. Co innego hol w spokojnym nurcie a co innego w szybkim, np. z łodzi. Najbardziej popalić daje gruby bolek zacięty na zewnątrz. Większość ryb tak zacięta wykasuje w powietrze a potem zaczyna się niezła jazda. Kiedyś za taki płynąłem pontonem prawie kilometr.