Skocz do zawartości

BOLENIE 2007

ziuta

Rekomendowane odpowiedzi

...Był przepiękny, lśniący w słońcu srebrzącymi się na jego ciele łuskami, miał wielkie silne płetwy. Wpatrywał się we mnie swoimi wielkimi oczami, jakby zdziwiony że przegrał pojedynek. Była godzina 7.50...)

Trochę to dziwne.

Z tego opisu wynika niby że ryba duża, silna i ogulnie przeciwnik wymagający szacunku.

Jak by nie te zdjęcia to bym pomyślał że dalsza część opisu będzie brzmieć

...dostojnie odpłynął w silny nurt rzeki...

Niestety widocznie łowca nie zabrał aparatu nad wodę a chęć pochwalenia się zdobyczą wzieła górę nad zdrowym rozsądkiem.

Przykre :(

Doceniam teraz trudną tematykę techniczną Jerkbaita- Antaresy,hamulce magnetyczne ,rodbuildingi,softjerki i inne takie.

Może dzięki temu tacy onieśmieleni użytkownicy chińskich kołowrotków na sześciu łożyskach nie zamieszczają tu opisów swoich połowów :mellow: :angry: <_<

a może wystarczyłoby wytłumaczyć koledze ,że zabieranie takiego matecznika genetycznego bardzo szkodzi rybostanowi :D i dużo więcej pożytku byłoby z niego we wodzie i może to infantylne tłumaczenie ale wędkarz napewno to zrozumie :D

a wy jak zawsze wystawiliście kły i walicie na oślep byle dopiec jak małe dzieci :angry: i proszę nie prawcie mi morałów tylko zacznijcie zachowywać się jak nie rozwydrzone upadkiem lizaka dzieciaki :lol: :lol: :lol:

czy c&r zabiera resztki ogłady za cene ratowania ryb jak jesteście tacy zapaleni to idzcie nad wodę i poszukajcie paru sznurów pożytek napewno będzie większy ale nie bo tu w necie nikt nikogo nie widzi,nigdzie nie trzeba wychodzić i można wygadać to co się chce bez możliwości konfrontacji :angry:

może jakby go łagodniej potraktować to więcejby takiej ryby nie wziął a tak wzorem @pike macie następnego pana na przeciw zamiast ze sobą

wogóle to najlepiej wszystkie wątki zamienimy w c&r ,pózniej zrobi się z niego 3 a na końcu zamiast forum będzie jeden temat bo po co więcej :lol:

ja niewiem ale czy wy niewidzicie ,że działacie wbrew swojej polityce,zamiast ludzi werbować to oni dezerterują.A powtarzam już ,któryś raz na tym forum jest niocenione żródło wiedzy i tylko przychylność pozwoli innym wędkarzom ją zdobyć a póżniej zrozumieć rzeczy,których jeszcze nie rozumią :D

pozdrawiam

wypuszczający prawie wszystkie ryby od jakiegoś czasu @warciak

Dla rozluźnienia i z odrobiną uśmiechu (takim własnie uśmiechem skwitowałem ten przyłów) wstawiam fotki narwiańskiego bolka (56 cm), który łyknął żółtego rippera... w gąszczu kapelonów...! :mellow:

Po ataku ładnie odjechał w bok i myślałem, że mam przyzwoitego esoxa, dopiero przy burcie łódki wystąpiła lekka zdziwka... :unsure: ;)

Bolek w porównaniu do wiślanych - wyblakłych był bardzo ładnie ubarwiony, złotawy. I po chwili odpłynął w swoje kapelony.

post-301-1348913585,2732_thumb.jpg

post-301-1348913585,3421_thumb.jpg

Warciak, Ty masz swoje podejście do tematu, my mamy swoje, więc szanujmy się nawzajem. Chyba mam prawo do wyrażenia własnej opinii, po prostu nie rozumiem i nie zrozumię jak można zabić taką rybę. A widząc wędkarza zabierającego ładną rybę nie chowam kity tylko staram się z nim porozmawiać i delikatnie przekonać do własnych racji. Czasem taka rozmowa działa, ale najlepiej działa widok wypuszczanej ryby że można. Wiele razy wypuszczałem ryby na oczach innych wędkarzy i spotykało się to ze zrozumieniem. Zdarzało się że potem niektórzy sami zaczęli wypuszczać ryby. To jest moja metoda, Ty jeśli chcesz możesz ściągać sznury, też ok :D