Skocz do zawartości

BOLENIE 2007

ziuta

Rekomendowane odpowiedzi

ginel, świetny wynik wykręciłeś po takim spustoszeniu po wielkiej wodzie

U nas na Mazowszu kulminacja dzisiaj przeszła. Oczywiście odbiłem się od wału :( . Szukałem sobie jakiegos łowiska, ale niestety. Nawet Wisła wtłoczyła wode w cofkę Narwi do Dębe, potwornie zalana że kija nie było gdzie wsadzić. Za to zaobserwowałem wiekszy ruch w Silurusie . Spece na pychówkach wyruszyli za wasatymi, czy co ?

Mój ostatni wypad nad Wisłe, gdzie w ciagu 12 godzin wskaznik na wodowskazie skoczył z 80 do 200cm. Bolenie grasowały wsród zalanych traw, ponad opaskowa 4m rynna. Po szybkim złowiemiu dubletu uparłem sie na trzeciego do kompletu. Bagatelka, zajeło mi to 3 godziny.

Plan zrealizowany :D

Nazajutrz mogłem sobie juz tylko z wału popatrzeć, przybór uwarzam za wykorzystany :lol:

post-458-1348913597,1192_thumb.jpg

@ginel, marcelinho - gratuluję połowu :D I ja próbowałem coś wskurać na miejskim odcinku Wisły - kijek i wabiki zostały w samochodzie, mimo to było na co popatrzeć -bolki hasały aż miło, jednak nie dało się znaleźć jakiejś miejscówki - wysoka woda jednak zrobiła swoje Mam nadzieję ze we wtorek będzie lepiej :D

@Kirys

Gratuluję pięknego bolenia. Moją uwagę zwróciły jednak wodery op1 na twoich nogach. Ze zdjęć wynika, że jesteś na łodzi nie boisz się że jak wpadniesz przypadkowo do wody to zadziałają lepiej niż kamień u szyji?? :wacko:

Już kiedyś wpadłem :mellow: ale mam je założone tak że wystarczy jeden ruch rękii momentalnie mi spadają a sa bardzo luźne.

Pewnie że jest to pewne ryzyko, ale łódka mi trochę przecieka

i muszę mieć coś gumowego na nogach.

A poza tym trzeba czasem wyjść z łódki na płytką wodę

i buty op1 doskonale się do tego nadają.

Są lekkie, luźne, poręczne,tanie ,po zwinięciu zajmuja mało miejsca w plecaku.

Są tylko niestety niezbyt trwałe :( (podeszwa)

szybko sie koledzy denerwuja! a ja własnie z kolegą byłem na rybkach i tak sie zdazyło ze była okazja do takij fotki rybki dalej pływaja spokojnie panowie spokojnie bo widze agresje w waszych postach

A łyżka na to : NIEMOŻLIWE !!! :mellow: :mellow: :mellow:

PZDR

Zanderix

siemka chłopaki

siemka Arek kopnij w kostkę Sławka bo się nie odzywa

ja dziś byłem na chwilę na Odrze w Krapkowicach zobaczyć jaki jest stan wody

przyłów , co prawda nie łapałem na muchę więc złapałem jedną rybę ale gdybym miał dowiązanego skoczka kto wie co by było :lol: :lol: :lol:

post-677-1348913600,8596_thumb.jpg

post-677-1348913600,903_thumb.jpg

D..ryby ostro żerowały na uklei... widać i czuć zbliżającą się jesień...

Raczej, dzisiaj o 2:30 kończąc prace skrobałem szyby w samochodzie nad Z.Z. Troszke to jakoś za wczesnie w tym roku, jeszcze miałem zamiar trochę boleni zaciać, a tu widze za szczupaki i sandacze trzeba sie zabrać :lol: :lol: :mellow: