Skocz do zawartości

BOLENIE 2007

ziuta

Rekomendowane odpowiedzi

Z zazdrościa patrzyłem na kolegów którym udało sie skusic do brania i wyholować piekny okaz bolenia. Magiczne 80cm. Do tej pory jednak omijała mnie taka ryba. Setki godzin nad rzeką przynosiły wiele boleni, lecz nie tego Wielkiego.(...)

Przykładam bola do blanku (i w domu rozciagam miarkę, 81cm ). Wapaniałe srebrne cielsko zapiete na jednym grociku, za skórkę pod pyskiem.

Marcelinho - wielkie gratulacje !!

ps - chociaż po części to Tobie współczuje, co Ty teraz zrobisz, po osiągnięciu już tego celu :unsure:

@Marcelinho,

szczere gratulacje. Piękny rap! :D

Powiem szczerze, że po złowieniu takiego bolka, każdy następny w normalnych rozmiarach będzie wydawał ci się malutki... :mellow:

p.s.

Połączyłem wątki na forum, aby twój boleń znalazł się w odpowiednim wątku do tego stworzonym. Wszyscy przeglądający ten wątek BOLENIE 2007, bez problemu znajdą twojego ślicznego bolka.

Wyskoczyłem na dwie godz na warte, brały cienkie boleczki, oto jeden z nich (braciak pstrykną fotkę przy wyciąganiu). Miałem jednego ok 70cm ze środka rzeki ale po minucie sie wyczepił. Bardzo dużo drobnicy i nie trafionych brań. Ogólnie rzeka nam ożyła :mellow:

post-819-1348913628,4958_thumb.jpg

A ja jestem dziś zadowolony bo widziałem kila ataków bolków na naszych wodach co teraz graniczy z cudem nad wisłą :o Tylko jestem ciekaw czy był to tylko jeden wybry czy też przyszła ich większa rzesza. Robert mówie o miejscówce na której ostatnio przebywam często jednak łowienie z niej bolków jest aż nadto trudne bo przynęta nie idzie tak jak powinna, a na gumki nie miały chęci :wacko: Teraz odpuszcam ryby do niedzieli czas na zabawe w Rzeszowie :mellow: :lol:

A oto moja zyciowka z Odry, zlapana oczywiscie dzieki szpiegowi :mellow: na salmo stinga 6cm. Mam nadzieje ze nie jest zle biorac pod uwage to ze lowie pierwszy sezon :lol: Mam nadzieje ze w przyszlym uda mi sie wiekszego upolowac, ten ma 55cm ale byl bardzo miesisty wiec mysle ze mial ok 1,5 - 2kg.

post-971-1348913628,8365_thumb.jpg