Skocz do zawartości

BOLENIE 2007

ziuta

Rekomendowane odpowiedzi

Relacje? Taka może być? :D

Poznaje tego bolka. Złowiłem go na wiosnę, ale nie pamiętam czy w maju czy w czerwcu :D

Ja dziś byłem towarzysko na zawodach, wszędzie kicha. Jedyne miejsce gdzie bolki się pokazywały to basen pomiędzy główkami w stojącej wodzie(zatoka). Wcześniej tam nie wszedłem bo biegaczy ze spinami było dużo, ale jak się rozmyli to zasiadłem na godzinkę:)i trochę pooszukiwałem.Pogoda dziś do kitu, mgła do 12, potem północno-wschodni wiatr.

Robert wasza miejscówka jest fajna- naprawdę :D

Pierwszy bolek ktory się skusił na przerobonego Tapsa.

post-185-1348913632,0703_thumb.jpg

Watki szczupakowo - sandaczowe coraz grubsze . W końcu to najlepsza pora. Jako że swiadomie zrezygnowałem z zebatych w tym roku, szukamy jesiennych boleni :lol: Nie jest komfortowo stać kilka godzin w coraz zimniejszej wodzie. No ale coż... jednak udało sie pojmać dwa bolenie. Trzeci oznajmił że do brzegu nie ma zamiaru być doholowany :D.

Poszukiwania boleni trwaja. Byłem dzis na dawno nieodwiedzanym kawałku. Pieknie tam sie łowiło w sierpniu. Po duzej wodzie miejscówki brak, za to kilkadziesiat ton piachu przypłyneło.

Wracając przeczesałem kolejne potencjalne ciekawe miejsce. Słonko sie usmiechneło (dosłownie ). 6 bran i sześc boleni przy woderach. Bija z siłą wodospadu :lol: , tylko 1,5m pod powierzchnia.

Do tego padł po ciemku fajny sandacz którego sobie ostatnio obiecałem. Jak tu nie kochać Królowej... :D

ja też szukam ale ostatnio ich nie znajduje :(

Idzie duża szybka zimna woda:( teraz to będzie w naszych rejonach kompletna klapa. Tak jak przypominam sobie to Dunajec zatruwa dużą szybką wodą cały praktycznie sezon.Raz w górę, raz w dół:( I w dodatku syf. Moj odcinek i wasz połaniecki na takie przybory jest najbardziej narażony. Kurcze w Wawce to nawet tego nie odczują:)

Niech zrobią jak najszybciej ten Czorsztyn bo Rożnów całkowicie pęknie.

Ginel dobrą masz miejscówkę na jesienne bolki. Przedwczoraj dotarły do nas tapsy, na razie nie są jeszcze podrasowane ale i tak dają rade.

Strzałka to miejscówka nie dobra lecz bardzo trudna.Chyba nie muszę Ci mówić o boleniach i stojącej wodzie. I dlatego mnie te bolki ciesza najbardziej.

p.s mam pewnien pomysł co do Tapsa 9cm. Już się za niego wziąłem :mellow: