Redzi Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Gratuluje bolków ja już za nimi tęsknie Ale na wiosne biorę odwet za jesień <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 @Marcelinho RESPECTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Widzę Marcel że hermesem bolenie dotykasz ostatnio. Zgadza sie. Polubiłem ten wobler za akcje i wziąłem sie za łowy nim w pażdzierniku i koncówce wrzesnia. Jest odpowiedni do warunków łowiska w jakich teraz łowie. W maju co innego sie sprawdzało, latem tez inne wobki latały za boleniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 @ Marcelinho, GRATULUJę bolków Masz farta je trafiać przy takiej pogodzie i wodzie jaką ostatnio mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Dzieki wszystkim Pirania Rano jak zerknałem (po kilku dzniach przerwy) na IMGW to troche sie zaniepokoiłem. Wisła wyzsza od kiedy szedłem ostatni raz na rapowanie. Nie byłem pewien czy uda mi sie dostać do boleni. Ze tam sa to jestem pewien od 3 tygodni. Z fartem to niema nic wspólnego . Non stop je tam łowie. Kwestia sukcesu- to jak zawsze- zaprezentowanie przynety. W tym przypadku hermesa. Przy takich warunkach jak dzis było to szalenie trudne, ale zakonczyło sie sukcesem. Dzisiaj były najgorsze warunki jakie tam spotkałem od 21 dni- czyli podniesiona rzeka i wiatr w góre Wisły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirania74 Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Dzieki wszystkim Pirania Rano jak zerknałem (po kilku dzniach przerwy) na IMGW to troche sie zaniepokoiłem. Wisła wyzsza od kiedy szedłem ostatni raz na rapowanie. Nie byłem pewien czy uda mi sie dostać do boleni. Ze tam sa to jestem pewien od 3 tygodni. Z fartem to niema nic wspólnego . Non stop je tam łowie. Kwestia sukcesu to zaprezentowanie przynety. W tym przypadku hermesa. Przy takich warunkach jak dzis było to szalenie trudne, ale zakonczyło sie sukcesem. Dzisiaj były najgorsze warunki jakie tam spotkałem od 21 dni- czyli podniesiona rzeka i wiatr w góre Wisły z fartem to żartowałem Wiem jakie są teraz warunki - prawde mówiąc bardzo trudne a tym samym twoje bolki budzą podziw - jeszcze raz gratuluję i życzę kolejnych jesiennych RAP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 O rany a ten znowu Parawdziwy zawrót głowy nie ma co szczere gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Jak magik wyciaga króliki z kapelusza tak ten wyciąga bolenie z wody. Naprawde niedowiary. Szczere gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Marcelinio ty chyba robisz fotki jednemu bolkowi Już mnie trafia że u nas lipa na całej ziemi a do Wawy za daleko by jechać, dziś byłem ale cisza kompletna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Dołączam się do gratulacji, Śledzę ten wątek od roku ucząc się łowić bolenie - w tym roku łącznie 11 sztuk - największy 63 cm. Dzięki wszystkim uczestnikom forum za podtrzymywanie wiary w to że bolenie dają się łowić - staram się brać z Was przykład. Pozdrowienia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Dalej trudne bolki:) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzalka Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Gratulacje rybek chłopaki. Byłem parę razy na nowej miejscówce wyjąłem kilka średnich rapek. Miałem 3 brania takich boleni ponad 80cm siła potworna nie do zatrzymania. Żadnego nie udało mi się wyciągnąć, po ok minucie grającego hamulca i wygiętej wędki przy dolniku się spinały. Próbowałem już wszystkiego, wędka szybka i klucha, żyłka, plecionka, wymienione kotwice. Jest to miejsce w którym nie można daleko rzucić, jedynie pływającego woblera mogę puścić na ok 70m. Jak u was biorą delikatnie czy pewnie połykają. Doradźcie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Gratulacje rybek chłopaki. Byłem parę razy na nowej miejscówce wyjąłem kilka średnich rapek. Miałem 3 brania takich boleni ponad 80cm siła potworna nie do zatrzymania. Żadnego nie udało mi się wyciągnąć, po ok minucie grającego hamulca i wygiętej wędki przy dolniku się spinały. Próbowałem już wszystkiego, wędka szybka i klucha, żyłka, plecionka, wymienione kotwice. Jest to miejsce w którym nie można daleko rzucić, jedynie pływającego woblera mogę puścić na ok 70m. Jak u was biorą delikatnie czy pewnie połykają. Doradźcie coś.Chciałbym tam być Nie wiem co Ci doradzić. To dziwne w ciągu jednego dnia 3 duże ryby poszły w ten sam sposób. Nie będę nic doradzał, bo takich sytuacji nie miałem. Ale zazdroszczę dużych ryb na wędce:)Oczywiscie szkoda, że nie wyjąłeś. Jest czego żałować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strzalka Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Ginel to był jeden dzień jedna ryba, i tak przez 3dni. Wątpię żeby to był ten sam boleń. Może jeszcze jeden został nie ukłuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Strzałka, zaproś nas na tą miejscówkę to rozwiążemy Ci wszystkie problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Jak u was biorą delikatnie czy pewnie połykają. Doradźcie coś. Jesli chodzi o pierwsza czesc pytania, to wirtualnie raczej ciezko podać recepte. Mam nadzieje jednak że zobaczymy te 80-tke na fotce U mnie Bolenie walą niczym latem, tylko oczywiscie blizej dna. Tempo jak w ciepłych miesiacach. Jesli przesadze i za wolno poprowadze ciezko bedzie z zacieciem ryby. Sa sytuacje że mam branie - nie mam ryby. Przestaje rzucac w to miejsce. Daje mu odpoczać ze 30min i wali ponownie bez pudła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Ja dzisiaj się w końcu wybrałem na rybki. Było wszystko: wiatr, słońce, deszcz a nawet grad przez chwilę. Nawet udało mi się jedną rapkę wyjąć, coś ok 50cm. Pewnie moja ostatnia w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Ale wam dobrze.A ja kwitnę w domu z jakąś pseudo-grypą cholera jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Ale wam dobrze.A ja kwitnę w domu z jakąś pseudo-grypą cholera jasna. im dobrze bo u nas nic nie bierze graty rapki na koniec sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Redzi, coś Ty taki pobożny i się z tym sezonem żegnasz jak jeszcze 2 miechy łowienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Redzi, coś Ty taki pobożny i się z tym sezonem żegnasz jak jeszcze 2 miechy łowienia? Właśnie. Ja nadal czekam na branie siedmiokilowca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Redzi, coś Ty taki pobożny i się z tym sezonem żegnasz jak jeszcze 2 miechy łowienia? Małe niedociągnięcie słowne Jeszcze się nie żegnam poluje na jakiegoś zandera ale sam drób W dodatku byłem w sobote na zrzucie i co się okazało że wogóle nie ma czego tam szukać szczególnie jeśli chodzi o bolki! zawsze o tej porze gotowało się bo ciepła woda i wogóle a na tyle godzin co rzucałem wogóle żadnego wyjścia. W porcie standard czyli wielka gleba! Odcinek poniżej kanału pozostawie bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Redzi, bolki odżywiają się rybami a nie ciepłą wodą Szukamy uklei w dużych ilościach. I nie myśl, że będzie do Ciebie machać ogonem z daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 To czym się żywią to wiem chodzi o to że uklei na kanale co prawda jest mało i nie ma jej wogóle przy brzegu i nie zanosi się by wogóle była Ale jakby z daleka pomachała to byłbym cały w skowronkach nawet mogła by podpłynąć i powiedzieć gdzie są zlokalizowane bolki <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi