Skocz do zawartości

BOLENIE 2007

ziuta

Rekomendowane odpowiedzi

Wreszcie udało sie kilka godzin spedzić nad wodą. Pogoda dopisała- to najważniejsze, bo z nia teraz nic nie wiadomo. Słoneczko grzało, aż miło. Zeby nie nadarmo dzwigać aparat, pstryknałem pierwszego bolenia.

Marcel nieźle dajesz, gratki. Ja mam już w głowie tylko mętnookie

Ja mam już w głowie tylko mętnookie

Co roku takze tak ganiałem za zebatymi jesienia. W tym roku uparłem sie, ze bede łowił bolenie...do kąd sie da :o

Jesli ktos z forumowiczów łowi z premedytacja w ostatnim kwartale roku bolenie, to chetnie powymieniam sie uwagami- na priv :D

listopadzie i słoneczko świeci a u nas se pogoda w kulki leci :(

Ale narzekasz ... az wstyd sie przyznac ze mieszkasz w tej samej klatce co ja B)

bo ty siedzisz tylko w domu. Jak się pytałem czy jedziesz to odpowiedz brzmiała: NIE CHCE MI SIĘ BO ZA ZIMNO!!! to raczej do Ciebie się wstyd przyznać bo ja na rybkach jestem co dzień!

Przenieście ta przeinteresującą wymianę poglądów na klatkę. A wstydzić to jest się czego. Do Wisły macie rzut beretem i nie wiecie gdzie są ryby. Czasem jedna dobra miejscówka przypada na 30 km rzeki i trzeba ją znaleźć. Wiem, że to nie jest proste, ale czy ktoś mówił, że będzie łatwo? Najgłupsze co może być to ciągłe „obwąchiwanie” miejsc z ubiegłego roku. Czysta strata czasu.

Ja mam już w głowie tylko mętnookie

Co roku takze tak ganiałem za zebatymi jesienia. W tym roku uparłem sie, ze bede łowił bolenie...do kąd sie da :o

Jesli ktos z forumowiczów łowi z premedytacja w ostatnim kwartale roku bolenie, to chetnie powymieniam sie uwagami- na priv :D

Ja bym nie wyrobił tak co drugi dzień ganiać te biedne bolki :o

Mam nadzieje ,że do maja dojdą do siebie :lol:

pozdrawiam :D

Ja bym nie wyrobił tak co drugi dzień ganiać te biedne bolki :o

Mam nadzieje ,że do maja dojdą do siebie :lol:

pozdrawiam :D

Z kondycja cos nie tak? :huh:

Ja tez mam nadzieje że niedojda do siebie i wiecej z powierzchni nie dadza sie złowic ;)

Nad kondycją pracuje teraz na siłowni, więc jest super B)

A do bolków kondycja się nie przyda bo stoją sobie na jednym kawałeczku rzeki i spodziewam się ,że będą tam do połowy maja :mellow:

Jestem przkonany ,że jeżeli całe i zdrowe doczekają tarła to na wiosnę będą się pięknie wywalać a z dna będę je łowił dopiero na koniec mojego boleniowego sezonu :D

Przenieście ta przeinteresującą wymianę poglądów na klatkę. A wstydzić to jest się czego. Do Wisły macie rzut beretem i nie wiecie gdzie są ryby. Czasem jedna dobra miejscówka przypada na 30 km rzeki i trzeba ją znaleźć. Wiem, że to nie jest proste, ale czy ktoś mówił, że będzie łatwo? Najgłupsze co może być to ciągłe „obwąchiwanie” miejsc z ubiegłego roku. Czysta strata czasu.

Robert chodzi o to, że Wisła jest blisko tyle tylko jak sam wiesz bolki są na tym odcinku bardziej na wiosne. Do tego dochodzi fakt, że ten odcinek w tym momencie jest pusty od bolków, ba jest masa małego okonia,sandaczyka i ostatnio szczupaczka. :angry: Poza tymi gatunkami ciężko coś złapać nawet grunciarzom na robaka. :wacko: Ostatnio byłem co dzień nad wodą w różnych miejscach( nawet były to Świniary z ciekawości) i wszędzie jest lipa :( To parwda są miejscówki pojedyńcze napewno, ale aby ich szukać trzeba mieć więcej czasu a nie tylko godzinke przed zachodem słońca tak jak mam teraz obecnie więc jade tam gdzie może coś się trafić, ale oczywiście nie musi. Jakbym miał więcej czasu to by się napewno odwiedziło jakieś nowe miejscówki, a jak na teraz to trzeba chodzić tam gdzie się zna.