Skocz do zawartości

BOLENIE 2007

ziuta

Rekomendowane odpowiedzi

@strzałka jeszcze walczy i o to chodzi... :D

@ wujek ładnie na zdjeciu wyszliscie :mellow: mocno zagryzł, widze.

@ Redzi - alez ześ troskliwy. Nie martw sie o bolenie, są w bezpiecznym łowisku. Beda od Nas odpoczywać całe 5 miesiecy :D

Małe sandaczyki to ładnie tak kaleczyc non stop :huh:

Tak widziałem dzisiaj jedengo. Zimują co roku i polują na kaczki, kormorany i ponoć dzisiaj słyszałem że potrafią też załatwić łabedzia, ale pewnie osłabionego. Jak lód skuje jeziora będzie ich więcej. Praktycznie każdy odcinek Wisły ma swojego bielika w zimie.

Jak dla mnie to nowość. Fajnie byłoby to uwiecznić na zdjęciu...Jakby co to się polecam w charakterze towarzysza na zimowy spacer.

P.

@ Redzi - alez ześ troskliwy. Nie martw sie o bolenie, są w bezpiecznym łowisku. Beda od Nas odpoczywać całe 5 miesiecy :D

Małe sandaczyki to ładnie tak kaleczyc non stop :huh:

Nie ładnie ale nie moja wina że tylko takie biorą z chęcią bym je zamienił na coś innego!

Tak widziałem dzisiaj jedengo. Zimują co roku i polują na kaczki, kormorany i ponoć dzisiaj słyszałem że potrafią też załatwić łabedzia, ale pewnie osłabionego. Jak lód skuje jeziora będzie ich więcej. Praktycznie każdy odcinek Wisły ma swojego bielika w zimie.

Jak dla mnie to nowość. Fajnie byłoby to uwiecznić na zdjęciu...Jakby co to się polecam w charakterze towarzysza na zimowy spacer.

P.

Jak już będzie po sezonie zamierzam się powłóczyć wzdłuż Wisły głównie w celach fotograficznych. Uwiecznienie bielika na zdjęciu będzie głównym celem, więc zapraszam :D

Hmm, ja mam Lumixa który ma 12-sto krotny zoom optyczny. Jak się zmniejszy rozmiar do 3mln piks. to zoom robi się 21,4. Można nim pykać fajne zbliżenia. Bieliki to jednak płochliwe ptaki, jeśli się nie ma szczęścia żeby akurat blisko podleciał(miałem takie spotkania) to raczej trzeba by się gdzieś przyczaić, ale to w zimie lekki hardcore. Przeważnie bieliki mają swoje czatownie na wyspach, więc już robi się problem żeby się na nią w zimie dostać.

post-161-1348913662,3859_thumb.jpg

post-161-1348913662,4452_thumb.jpg

To chyba będzie ostatni w tym roku, a może jeszcze nie? :mellow:

Chociarz mógłbym już takim zakończyć :D

Bolo w niezłej kondycji. Fajnie byłoby, jakby cały sezon tak wyglądały.

Gratuluję. :D

Dzięki :D Na kiju też było czuć tą niezłą kondycję.

W tym roku wogóle bolki były w bardzo dobrej kondycji. Już w lecie były nieźle podpasione. To chyba przez to że tak wcześnie zaczęły intensywne żerowanie.

post-161-1348913663,8257_thumb.jpg

@wujek

lato w neoprenach normalnie o tym mażę hehehe

szczególnie jak trzeba było przejść kilka kilometrów do następnej miejscówki. Praktycznie traciły swoją rolę bo i tak były w środku całe mokre, więc spokojnie mógłbym łowić bez nich stojąc w wodzie. Zdarzało się że jechałem w neoprenach na rowerze. Patrząc na miny ludzi musiałem dość ciekawie wyglądać :D