Oleix Opublikowano 14 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 A ja mam takiego nocnego odrzańskiego bolusia nie potwór ale zawsze ładna rybka Shot with DSC-V1 at 2007-07-14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 wczorajszy wieczór i dzisiejszy ranek nad Oderką wieczorem - super klimacik, ale bolki za bardzo nie współpracowały, trafił się jeden króciak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Kuczera, sory za wścipskość ale muszę spytać. Co to za ogon wyrasta Ci z pleców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Kuczera, sory za wścipskość ale muszę spytać. Co to za ogon wyrasta Ci z pleców To ujscie malego kanalu (tworzy wodospadzik), choc wyglada jak rybi ogon to nie ryba hehe. Poza tym Kuczara jesli juz . Wracajac do tematu boleniowego - weekend spędzamy z żoną na Mazowszu (Kozienice) u teściów. Tamtejsze bolki utarły mi nosa. Lowiłem z ładnej główki na Wiśle.Tylko 2 spalone brania , a bolenie biły w drobnice niemiłosierne przez dobre 2 godziny. W sierpniu im się dobiore do skóry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 @casso, ładny boluś...byłoby lepiej gdybyśmy wybrali się na łowisko z pół godzinki wczesniej..trafiliśmy na sam koniec porannego żerowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroni Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 próbowaliśmy wczoraj na ZZ złowić szczupaka, kumpel w drugim żucie na kopytko 7,5 cm zaciął bolka, branie nastąpiło w trakcie opadu przynęty,na oko miał +\- 70 cm bo nawet go nie zmierzyliśmy, kumplowi tak adrenalina skoczyła że zapomniał o zmierzeniu i od razu po fotce wypuścił go do wody, potem się zastanawiał czemu go nie zmierzył , ja niestety wróciłem o kiju. P.S. sorki za jakość zdjęcia ale robione telefonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Ja właśnie wróciłem z połowu bolków, ale dziś tylko 5 wyjść a tak to dały mi po tyłku. Chodziły bardzo dobrze na poczatku jak zajechałem nad wodę potem coraz słabiej ale wogóle się nie ineresowały moimi wabikami może jutro zrobią się głodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 15 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 @casso, ładny boluś...byłoby lepiej gdybyśmy wybrali się na łowisko z pół godzinki wczesniej..trafiliśmy na sam koniec porannego żerowania zgadza się, ale dobrze że wogóle na coś trafiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Spędziłem wczoraj dzień nad Wisłą. Rzeka wyglądała dosyć obrzydliwie bo szybki spadek wody pozostawił warstwę brązowej mazi. Bolki nadal bardzo ostrożne. Na 6 zaciętych ryb wyholowałem jedną. Zapomniałem zabrać paliwo do silnika i musiałem dymać 4 km na wiosłach pod prąd, dzięki czemu miałem okazję zobaczyć co się dzieje w nocy. Potwierdza się to co pisali inni w tym wątku. Kiedy zapada szarówka bolki bardzo się ożywiają. Akurat przepływałem wzdłuż opaski. Wysiadłem na chwilę i w kilku rzutach miałem 2 ryb. Do 23 w wielu miejscach było słychać uderzenia boleni. Kolejny wyjazd zaplanuje na wieczór, noc i poranek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 No ja spędziełme cała noc na rybkach, ale bez efektów. Bolki aktywne słychać było że robią dużo szumu. Tak jak pisał @Robert gdzieś do 23 biły potem cisza i prttzed samym świtem się zaczeło na nowo. Słońce wstało a bolki lekko zwolniły. Fakt faktem Wisełka wygląda niezbyt ciekawie a chodzić jej brzegiem to w tym momencie katastrofa <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 A ja jestem po urlopie który przeznaczyłem na grillowanie i gości. Teraz z powrotem, do pracy nad Wisłę Urlop oczywiście nie odbyl się bez akcentów wędkarskich. Zrobiłem 3 kolejne woblery. Zobaczymy.p.s Teraz bolki zresztą bedą sie interesowały przynętami agresywniej tylko w nocy do północy. Na moich łowiskach będzie się tak działo do jesieni. W ciągu dnia sporadycznie chlapnie. Wyjątkiem będzie przybór wody, gdzie pojawią się bolusie jak z podziemia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 W sobotę na cykadę Smaczka z głębszej wody 5 w tym trzy przyzwoite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Piękne, grube rapy, gratki @Kuzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Dero, nie ma sprawy, woda jest wystarczająco chimeryczna aby zniechęcać śmiałków. Po tym, co ostatnio słyszałem o wyczynach miejscowych, trzeba skłóć jak najwięcej sztuk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Heh rozumiem. Wiesz to jakoś i tak nie sa moje ulubione okolice Bo poprostu za duzo tam stonki. A bolki ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Miejsce nie jest piękne ale stamtąd pochodzę, więc jak bywam u rodziny to rzucę A tamtejsze bolenie są rzeczywiście nieprzeciętnej urody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 I wielkości Byłem tam kilka razy na jesień, to wyniki raczej mizerne. Woda fajna ale oblegana. Kuzyn A moze kiedyś jakiś wspolny wypadzik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Oczywiście! Na naszych wypadach woda aż faluje... od śmiechu.Jeśli przejeżdżasz koło Zielonej daj znać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Jestem ze Świebodzina wiec całkiem całekiem blisko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 ładniutkie oj ładniutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Ja wczoraj 4 brania, jedna spięta przez bardzo mocny hol i jedna niebrzydka wyjęta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Wujek dawaj zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromit Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Cześć Kuzynie,piękne rybki,gratulki . Pozdrawiam Gromit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Dzięki! W weekend testuję nowe woby...Już nie mogę zdzierżyć!!! @Remek kiedy się meldujesz!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 W tym nie ale za tydzień chyba wpadnę Jestem ciekawy czy będzie trzeba montować coś w PhotoShopie czy nie PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi