Włóczykij Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Chyba nawet wiem gdzie te zwarki są Strzelaj W sumie dopiero teraz spojrzałem z kąd jesteś ale bardzo podobnie wygląda Wisła w Rajszewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Nie stej strony Wawy.A to co widać to taka odnoga między wyspą a brzegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 tyrpie coś komuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Nie wiem czy to o to chodzi - 68 i dwa niewymiarki... ale robiły mnie strasznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 dokładnie o to czyli jednak jeszcze coś się rusza w tą duchote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 ...co dziwne nic się nie ruszało po ciemku. Biczowałem od 3ciej i do 7mej nic! Od 7mej tłukły ostro do ok 9tej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 No ja ruszam o 3 rano też zobaczyć co się dzieje ale w miejsce które jade woda ma obecnie 34 stopnie. Jedziemy zobaczyć czy wogóle coś tam jeszcze zostało z tych bolków czy już wszystko wyszło na wisłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falgmar Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 A ja właśnie wróciłem - było nieźle - jeden niewymiarek, dwa spięte i jeden złowiony 70 cm - to wszystko krótko przed zapadnięciem ciemności na płytkiej wodzie przy samej opasce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 no ja dziś 1 a poza tym słabiutko w miejscówce gdzie zawsze było dużo bolków już ich nie ma woda ma 34 stopnie! na szczeście z drugiej strony jest wisła i jeden się skusił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Ja wczoraj porazka na krakowskiej Wiśle, bolenie żerowaly, ale przy tej ilosci drobnicy wogóle nie interesowały sie woblerami. Czy u Was tez upały wybijają drobnice ? - widziałem dużo płynących martwych uklejek i płotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 tego nie zauważyłem żeby coś płyneło, ale za to wiem że u nas z kanału wyszły wszystkie ukleje i teraz tylko jest pytanie gdzie się ich znajdzie by było można upatrzyć jakiegoś bolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Z tej rzeki w tym watku bolenia jeszcze nie bylo. Na Bugu bolen bierze nawet o 11tej w poludnie. Tym bardziej mnie cieszy ze to moj pierwszy wymiarowy w karierze, cale 59cm i 1.9 kilo. Z pod bialoruskiego brzegu oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 @andrew gratuluję życiówki, bardzo ładny rybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Pierwszy kręci najmocniej... ale jeszcze parę razy ciśnienie skoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 22 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Zachorowalem na bolenioze. Zarazony przez Wislane warszawskie rapy ktore chyba wszystkie przynety juz widzialy i skutecznie ignoruja moje przynety a nawet jak uderza to schodza... A tutaj na starych smieciach pierwszy atak i odrazu ryba. Moze to dlatego ze na Bugu bardzo niewielu wedkarzy nastawia sie na bolenia a na Wisle w Warszawie i okolicach raczej wiekszsosc spiningistow. Slyszalem tez historie o niezidentyfikowanym braniu jakie zaliczyl w srode w tym miejscu napotkany spiningista. Ryba po 30 sekundach parcia w gore rzeki polamala niechuda szczytowke spiningu bynajmniej nie na paprochy...na zolta gume...pewnie bialoruska brzana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Z tej rzeki w tym watku bolenia jeszcze nie bylo. Na Bugu bolen bierze nawet o 11tej w poludnie. Tym bardziej mnie cieszy ze to moj pierwszy wymiarowy w karierze, cale 59cm i 1.9 kilo. Z pod bialoruskiego brzegu oczywiscie Cześć,Bug jest ładny i przyjemnie się tam łowi - właściwie bardziej chce się tam być niż łowić Gratulacje! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falgmar Opublikowano 23 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 @andrewNa Wiśle w moim rejonie niestety w dzień nie biorą, za to nocą efekty są niezłe - wczoraj o 22.15 - 72 cm i o 22.30 - 65 cm - oba na nieśmiertelną Rapalę Oryginal - już od dłuższego czasu duże bolenie uaktywniają się tylko po zapadnięciu zmroku i wówczas złowienie tej ryby nie stanowi większego problemu, jest to jednak króki czas, około 1 godziny - trzeba wówczas być nad wodą w dobrym miejscu. Pierwsze popołudniowe żerowanie daje się zauważyć około 18 - trwa zwykle 15-30 minut i potem następuje totalna cisza aż do zmroku, z tym że w tym czasie żerują raczej małe i średnie rapki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Właśnie wróciliśmy z @casso z boleniowej 4dniowki Odrzańskiej...pogoda zmienna, ryb dużo lecz bez okazów...w międzyczasie podczas popołudniowej lampy połowilismy kleniojazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 c.d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 i jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Fajnie fajnie ja mam nadzieje że w końcu i u nas się ruszą bo narazie pojedyńcze sztuki się trafiają o ile się trafią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Gratuluje Patu rapek. Ja dziś zaliczyłem dwie godzinki nad Wisłą. Wreszcie, bo musiałem się zmagać z goścmi, którzy nas nawiedzili przez trzy tygodnie Trafiłem 3 małe bolki do 50cm i jeden spięty pewnie taki sam. Dużych nie widziałem:( Rybki żerowały bardzo słabo i przez krótki czas, ale po przerwie i to dobre:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Właśnie wróciliśmy z @casso z boleniowej 4dniowki Odrzańskiej...pogoda zmienna, ryb dużo lecz bez okazów...w międzyczasie podczas popołudniowej lampy połowilismy kleniojazi nawet załapałem się na fotkę wyjazd ciekawy, sporo wrażeń, mimo większych oczekiwań w stosunku do ryb ogólnie udany ostatni wieczór nad Odrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Dziś trafione 2 rapki. Przynęta prowadzona bardzo wolno. Przy takim prowadzeniu szczupak zabrał mi kilerka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 26 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 @ginel Fajna rapka ! Myśle że wkońcu jutro uda mi się wyskoczyć na bolki teraz mam bardzo mało czasu Trzeba zarabiać pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi