mifek Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 to moze by tak pogadac z tymi bielikami co by się skupily głownie na tych nielubianych ogólnie cormoranach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 to moze by tak pogadac z tymi bielikami co by się skupily głownie na tych nielubianych ogólnie cormoranach Mifek, no co Ty - Power Gripy fajne kije, co bieliki podpuszczasz :mellow: !Sorry za off-topa, ale nie mogłem się powstrzymać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 I C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Dajcie już spokój bolkom niech odpoczną do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 gratulacje @wujek, ładne grube jesienne rapisko, mi już zabrakło samozaparcia, żeby poszukać jesiennych boleni, poszedłem na łatwiznę, zdradziłem je dla zanderów, przyznaję się bez bicia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 @strzałka jeszcze walczy i o to chodzi... @ wujek ładnie na zdjeciu wyszliscie mocno zagryzł, widze. @ Redzi - alez ześ troskliwy. Nie martw sie o bolenie, są w bezpiecznym łowisku. Beda od Nas odpoczywać całe 5 miesiecy Małe sandaczyki to ładnie tak kaleczyc non stop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Tak widziałem dzisiaj jedengo. Zimują co roku i polują na kaczki, kormorany i ponoć dzisiaj słyszałem że potrafią też załatwić łabedzia, ale pewnie osłabionego. Jak lód skuje jeziora będzie ich więcej. Praktycznie każdy odcinek Wisły ma swojego bielika w zimie.Jak dla mnie to nowość. Fajnie byłoby to uwiecznić na zdjęciu...Jakby co to się polecam w charakterze towarzysza na zimowy spacer.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Wujek, na co się połakomił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 @ Redzi - alez ześ troskliwy. Nie martw sie o bolenie, są w bezpiecznym łowisku. Beda od Nas odpoczywać całe 5 miesiecy Małe sandaczyki to ładnie tak kaleczyc non stop Nie ładnie ale nie moja wina że tylko takie biorą z chęcią bym je zamienił na coś innego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Tak widziałem dzisiaj jedengo. Zimują co roku i polują na kaczki, kormorany i ponoć dzisiaj słyszałem że potrafią też załatwić łabedzia, ale pewnie osłabionego. Jak lód skuje jeziora będzie ich więcej. Praktycznie każdy odcinek Wisły ma swojego bielika w zimie.Jak dla mnie to nowość. Fajnie byłoby to uwiecznić na zdjęciu...Jakby co to się polecam w charakterze towarzysza na zimowy spacer.P. Jak już będzie po sezonie zamierzam się powłóczyć wzdłuż Wisły głównie w celach fotograficznych. Uwiecznienie bielika na zdjęciu będzie głównym celem, więc zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Wujek, na co się połakomił? Na gumę z opadu. O tej porze chyba już tylko w ten sposób można złowić bolenia, ale może to być ryba roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 @ wujek ładnie na zdjeciu wyszliscie mocno zagryzł, widze. Łyknął gumisia jak koń dropsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zewu Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 @Wujek, ładna rapka. A z tymi bielikami to myślisz, że da się je podejść czy trzeba będzie jakieś czatownie stawiać (priv). W razie co, piszę się na takie ornitologiczne foto-spacery! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Hmm, ja mam Lumixa który ma 12-sto krotny zoom optyczny. Jak się zmniejszy rozmiar do 3mln piks. to zoom robi się 21,4. Można nim pykać fajne zbliżenia. Bieliki to jednak płochliwe ptaki, jeśli się nie ma szczęścia żeby akurat blisko podleciał(miałem takie spotkania) to raczej trzeba by się gdzieś przyczaić, ale to w zimie lekki hardcore. Przeważnie bieliki mają swoje czatownie na wyspach, więc już robi się problem żeby się na nią w zimie dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Ale bolki siedzą na tych gałązkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 To jest bolen czarnobylski z piorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 soczysty bolek sobie wypoczywa na galazce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 To chyba będzie ostatni w tym roku, a może jeszcze nie? Chociarz mógłbym już takim zakończyć Bolo w niezłej kondycji. Fajnie byłoby, jakby cały sezon tak wyglądały.Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 To chyba będzie ostatni w tym roku, a może jeszcze nie? Chociarz mógłbym już takim zakończyć Bolo w niezłej kondycji. Fajnie byłoby, jakby cały sezon tak wyglądały.Gratuluję. Dzięki Na kiju też było czuć tą niezłą kondycję. W tym roku wogóle bolki były w bardzo dobrej kondycji. Już w lecie były nieźle podpasione. To chyba przez to że tak wcześnie zaczęły intensywne żerowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Wujek- ty boleniu piękna rapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Wujek- ty boleniu piękna rapa Dobrze że chociarz boleń ładny bo ja wyszedłem jak kompletny burak Staram się jak mogę podtrzymać ten wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Aby do maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 @wujek lato w neoprenach normalnie o tym mażę hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 @wujek lato w neoprenach normalnie o tym mażę hehehe ja też ja też i do tego w kanale co ma w leci 30 stopni no będzie niezła jazda wtedy fajny bolek teraz już woda robi swoje i nic kompletnie się nie dzieje u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 @wujek lato w neoprenach normalnie o tym mażę hehehe szczególnie jak trzeba było przejść kilka kilometrów do następnej miejscówki. Praktycznie traciły swoją rolę bo i tak były w środku całe mokre, więc spokojnie mógłbym łowić bez nich stojąc w wodzie. Zdarzało się że jechałem w neoprenach na rowerze. Patrząc na miny ludzi musiałem dość ciekawie wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi