Skocz do zawartości

BOLENIE 2007

ziuta

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadza się - pamiętam ten feralny dzień - plecionka jaxona :lol:, żyłka eksperyment - hybryda nylonu z FC i zestaw castingowy :lol: płakać się chciało ale ...... zdjęcia (!) klimat Wisły o 4.00 i hot-dog w drodze powrotnej na Orlenie osłodził te niedogodnści.

Pozdrawiam

Remek

Robert wydaje mi sie ze bez lodzi to mozna sobie zapomniec o mega rybach woda jest wolna to fakt srodek koryta to przy niskiej wodzie jakies 70 80 cm ciekawe miejsca oczywiscie po niemieckiej stronie tam gdzie nas nie ma :D ale to moze sie to zmieni <_< <_< smiem twierdzic ze grubą rape mozna szybciej strzelic przy okazji lowienia sandaczy z dna pod bolenia bedzie trzeba zmodyfikowac tzn dobrac odpowiednie przynety np ripper 16 cm <_<

Zgadza się - pamiętam ten feralny dzień - plecionka jaxona :lol:, żyłka eksperyment - hybryda nylonu z FC i zestaw castingowy :lol: płakać się chciało ale ...... zdjęcia (!) klimat Wisły o 4.00 i hot-dog w drodze powrotnej na Orlenie osłodził te niedogodnści.

Pozdrawiam

Remek

remku z calego serca wspolczuje ;) bardziej nie mogles tego sp....... ;)

Szpiegu, dla mnie łowienie z łodzi to norma dlatego nie pomyślałem o Twojej sytuacji do końca. Że z dna, to wiadomo. Jeszcze tylko gdzie i trochę samozaparcia. W moim najlepszym roku grubych bolków, pracowałem na jednego cały dzień. Nie była to harówka bo testowałem je co gadzinę. W końcu wytypowałem dobrą porę dnia co oszczędziło tryby w kęciołku. Przynęty generalnie słuszne :D Mam nadzieję, że branie ostatniego dużego bolka bo 7 rzucie nową przynęta nie było przypadkiem, (wcześniej grzałem dużym twisterem i nic) co daje nadzieję, że będzie coraz łatwiej :D

Robert

3 dni pod rząd to samo miejsce ten sam boleń ktory mnie robil jak chcial do woblerow i innych przynent z wierzchu wychodzil i na tym sie zabawa konczyla pod prąd z nurtem od 3 cm do 9 gumy wobki itp ryba miala to gdzies dopiero prowokacja z dna go pewnie ruszyla za 2 rzutem siadl rybka ok 75 cm satysfakcja ehhhhhhh tego nie da sie opisac trzeba bylo zobaczyc moja minę ;)

...jak juz mowa o wielkich boleniach, również tych Odrzańskich, podaję link do fotki mega-rapki złowionej przez kolesia...ryba nie została zmierzona ani zwazona, po prostu złowiona i wypuszczona...na moje oko waga oscyluje kolo rekordu krajowego :huh:..może @Robert jest w stanie okreslic jego wagę, pewnie niejeden taki przeszedł przez jego ręce..Jeszcze raz gratuluje Michał.... http://foto.fishing.pl/layout/set/fullscreen/galerie_prywatn e/michal-barabasz/a_ja_lubie_bolenie

Nie podejmuje się określić wagi tej ryby. To może tylko ten kto ją trzymała :D Mam sposóba na dosyć dokładne zmierzenie ryby na zdjęciu. Tej akurat nie da się bo jest trzymana po skosie. Nie chciałbym skrzywdzić ryby i łowcy ewentualna pomyłka in minus. Dla mnie ryba jest piękna a to, że nie zmierzona i nie zważona, dodaje łowcy splendoru, przynajmniej w moich oczach. Szacunek i gratulacje :D

szpiegu jak tak dalej pojdzie to z tymi srebrnymi kotewkami kalksona to o 80+ nie mowiac juz o metrowkach to mozesz sobie tylko u nas na forum poczytac ;) z linka tez niewiele mozesz zrobic :mellow: jak sam wiesz niemal co roku masz grubasa ze sfastyka na ogonie i jak do tej pory to one na ogol sa lepsze :mellow:

w sumie to maja szczescie ze pzw gorzow w tym roku nie podpisalo porozumienia ze szczecinem . trza bedzi ejezdzic troch edalej ... do smaczka i kuzyna :mellow: ale po tym co nas tam spotkalo w tym roku beda to wyjatkowo mile wypady :mellow: