manonegra13 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Chciałbym zaczerpnąć opinii na temat tego patyka z stajni st.croix otóż przeznaczenie jego miało by być na rzeczke szerokości od 10 do 30m o zróżnicowanym uciągu na brzany,klenie,pstrągi i wieczorne sandacze, przynęty to woblerki od 5 do 10cm, gumki przeważnie typu lunatik 7cm na główkach 3-5g, czy ten kij będzie odpowiedni do tych przynęt, jaki jest komfortowy zakres wyrzutu tego kija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 http://jerkbait.pl/index.php?app=core&module=search§ion=search&do=search&fromsearch=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manonegra13 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 http://jerkbait.pl/index.php?app=core&module=search§ion=search&do=search&fromsearch=1Dzięki szukałem przez wyszukiwarkę ale nic nie znalazłem,jeśli coś przeoczyłem to proszę o namiary a w przyszłości postaram się poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Witam! Łowię wspominanym kijem, służy mi jako brzegowy uniwersał. Nie mam zbyt wielu spostrzeżeń jeśli chodzi o wobki( 6- 8 cm Salmo Perch, Executor-, obsługuje komfortowo).Uważam, że przynęty na główkach 3-5 g ciężko kontrolować tym kijem.Moim zadaniem kij zaczyna przyjemnie pracować od 7 g plus guma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Jeśli chcesz go kupować jako nowego - to lepiej odpuść i kup jego używany odpowiednik z avidów, nie zawiedziesz się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 podzielam zdanie kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Napisano 13 kwiecień 2013 - 07:32Jack__Daniels, on 12 Apr 2013 - 14:00, said:http://jerkbait.pl/i...ch&fromsearch=1Dzięki szukałem przez wyszukiwarkę ale nic nie znalazłem,jeśli coś przeoczyłem to proszę o namiary a w przyszłości postaram się poprawić. Wybacz, ale coś się skopało i nie powinien być link do wyszukiwarki, ale do jej wyników. Nie pamiętam co wpisywałem, żeby odszukało interesujący Cię temat ale coś już kiedyś było nt temat tego kija i właśnie tamto miałem zalinkować, a dzisiaj nie pamiętam słowa klucza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 podzielam zdanie kolegi Wprawdzie na razie tylko raz byłem z avs86mf2 nad wodą, ale zapowiada się ostro, to będzie mój brzegowy nr 1 w 2013. Z wstępnych testów wygląda na to, że można z nim pohulać na wiele sposobów, od woblerów 4 cm, do szczupaków na różne sposoby. A mocy w dole wystarczy na sporą rybę. Loko, do czego go używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manonegra13 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Wolał bym avida bo mam już jednego w castingu do 1oz i jestem bardzo zadowolony, problem taki że u mnie używki nie kupię a nowy to ponad 100€ różnicy,będę myślał.@Kmicic co masz na myśli o kontroli gum na główkach 3-5g? A czy kij ładuje się przy 3-5g z gumą 7cm, daleko idzie posłać taką przynętę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Kij ma dobre wlasciwsci rzutowe, na moje oko ładuje się już przy 5g+guma.Łowiąc Firelinem ( 7,9kg) przynetą 5g+guma osiagam odległosc i 30-40( troche cięzko to okreslić dokładnie )Ja mam problem z czuciem opadu przynęt na lekkich główkach. Byc może sa to moje niedeskanaości w technice,być moze są to ograniczenia tego kijka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manonegra13 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Dzięki, to jest to czego szukałem, co do czucia przynęt przy opadzie to wymaga pewnie wprawy i popracowania trochę tym kijem , ale szukam coś właśnie takiego mocniejszego i by można rzucić w miarę daleko woblerow od 5cm i główką 3-5g z gumą,u mnie jak bierze to czuje pierd....a jak nie bierze to nie bierze, myślę że raczej padnie wybór na ten właśnie kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Wprawdzie na razie tylko raz byłem z avs86mf2 nad wodą, ale zapowiada się ostro, to będzie mój brzegowy nr 1 w 2013. Z wstępnych testów wygląda na to, że można z nim pohulać na wiele sposobów, od woblerów 4 cm, do szczupaków na różne sposoby. A mocy w dole wystarczy na sporą rybę. Loko, do czego go używasz? Mam avs96mhf2 i to jest trochę inna bajka, używam go głównie do gum w przedziale od 7 do nawet 30 gram + guma 8 cm i w takiej samej częstotliwości wahadłaFakt faktem nie miałem wcześniej nic droższego, ten kosztował mnie 1100 zł i ma u mnie dożywocie Następną wędką jaką sobie sprawię na dzień dzisiejszy będzie właśnie avs86mf2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 (edytowane) @Manonegra masz wiadomość na priv. Co do Avida to jeśli tylko moje umiejętności i wyniki zbliżą się do niekwestionowanej jakosci tego sprzętu,na pewno nie odmówię sobie tej przyjemnosci. Pozdrawiam! Edytowane 15 Kwietnia 2013 przez Kmicic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Locutus85 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Witam, chcialem sie czegos dowiedziec o tej serii. Jakie jest jego realne dolne CW ? Czym rzucaliscie najmniejszym i ladnie latało. Szukam uniwersału na łódke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi