thibar Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 przesmarowałem kołowrotek stalle 1000F, gdy go złożyłem źle pracował, tzn. przy kręceniu w tył i chrobotał i ciężko chodził, coś jakby trybiki się przestawiały, kilkakrotnie rozbierałem i składałem i nic. Zacząłem się zastanawiać co robię źle bo przecież to niemożliwe przed smarowaniem działał bez zarzutu a wszystko robię tak jak trzeba. Gdzieś na jerku wyczytałem że worm powinien mieć luz, to nic ze chodzi na dwóch łożyskach z przodu i tyłu i kreci się elegancko. Nie dokręciłem do końca zaślepki co trzyma worma od strony dupki i to podziałało. Dziwna sprawa ale podziałało.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Czyli mały luzik jest niezbędny. To fakt. Też miałem taki przypadek w jednej z Daiwek, że ktoś za bardzo worma podkładkami przydusił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Ta dupka musi byc dokrecona.Srubka z czasem poluzuje sie bardziej, wtedy z obudowy moze wyskoczyc ktorys z precikow,prowadnic worma i narobisz biedy.Przyczyna na pewno jest gdzie indziej, ewentualnie moze ktos dal na wormshaft dodatkowa podkladke,wtedy ja nalezy wyjac badz przyszlifowac papierkiem ale dupka musi byc przykrecona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Ta dupka musi byc dokrecona.Srubka z czasem poluzuje sie bardziej, wtedy z obudowy moze wyskoczyc ktorys z precikow,prowadnic worma i narobisz biedy.Przyczyna na pewno jest gdzie indziej, ewentualnie moze ktos dal na wormshaft dodatkowa podkladke,wtedy ja nalezy wyjac badz przyszlifowac papierkiem ale dupka musi byc przykrecona.dzięki kolego za rady ewidentnie chodziło o worma to wiem, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi