Skocz do zawartości
  • 0

Plecionka Sufix Gyro

Daniel Wirek

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Nie używałem tej plecionki. Łowię za to tą:

http://allegro.pl/item254357302_power_pro_15lb_150_yds_0_19m m_137_m_.html

Dołóż 20 zł, szkoda eksperymentować ;)

Święte słowa, jeśli chodzi o plecionki to gyro jest chyba najgorsza na rynku.NIE ZAWSZE TO CO TANIE TAKIE JEST NAPRAWDE.

• 0

I ja nie polecam ci tej plecionki - po krótkim łowieniu zmienia barwę ni i wydaje się jakoś postrzępiona Mała wytrzymałość Kup raczej POWER PRO - na Allegro są po 55 zł za 135 m - plecionka mocna, nie plącze się i dobrze się rzuca. Zobacz jeszcze na WHIPLASH Berkley - łowiłem na taką i też spisywała się rewelacyjnie

• 0

Ja również nie polecam kupiłem ją na allegro i co wielka kicha, średniaca 0,15 a Jaxona o,25 jest cieńsza, w dodatku plontanie i rwanie się jej to jej jedyna zaleta chyba :( zbędne wydanie kasy

pokaż mi dwie plecionki o takiej samej wytrzymałości i średnicy, nie ma czegoś takiego.

• 0

Łowił ktoś z Was może cały sezon Spiderwire Ultracast oraz Power Pro. jeśli tak to proszę o podzielenie sie uwagami na temat ich długowieczności.

Osobiście łowie głownie na pająka i jestem zadowolony.

Wy bardzo wychwalacie PP, tez mam ja na jednym multku ale po pary razach na rybach wygląda na dość zmasakrowana i jej obecna wytrzymałość od nominalnej może sie sporo różnic.

• 0

power pro 10 lb wytrzymuje (przewinieta) 2 sezony

power pro 20 lb wytrzymuje (przewinieta) 3 sezony

power pro 30 lb wytrzymuje (przewinieta) 3 sezony

power pro 50 lb wytrzymuje (przewinieta) 4 sezony

lowie w czystej wodzie bez wislanskich rozpuszczalnikow, wiec warunki sa inne niz w polandzie

ostatnio jednak zdradzilem power pro i juz jej wiecej nie kupie, to jest wedlug mnie najlepsza plecionka

zaznaczam, ze wszystkie linki kupuje tylko i wylacznie w usa

post-24-1348913634,0534_thumb.jpg

post-24-1348913634,1522_thumb.jpg

• 0

Ja mam 50 pp i wyglada dosc marnie mimo, ze byla pare razy w wodzie. Jednak jako, ze mam zapas grubo ponad 200 metrow na multku to sie nie martwie specjalnie ( zawsze moge odciac)

Pajaka na pozostalych kolowrtokach i tak planuje wymienic przed nowym sezonem. Kolowrotek do pelna ''tankuje'' za 60 pln :mellow:

Znlazlem niedaleko mnie tego spectrona za 120 pln, trzeba bedzie go pomacac, powachac itd skoro polecasz.

• 0

To jakieś nieporozumienie. Nie można się raczej spodziewać, że za równowartość jednej szpulki bardzo dobrej żyłki czy dwóch szpulek żyłki przyzwoitej jakości, kupi się plecionkę mogącą konkurować z produktami z najwyższej półki (jak np. PP)...

pzdr

zewu

• 0

Ja w zeszlym tygodniu kupilem berkley fireline 0,12mm i narazie jestem zadowolony, zobaczymy jak sie bedzie zachowywac po jakims czasie... mam nadzieje ze nie bedzie sie strzepic.

Jeśli nie wiele się zmieniło (a czemu miało) to jeśli dużo łowisz może czekać Cię nieprzyjemne zdziwko. Mi po 2 miechach potrafiła strzelić w czasie rzutu 15g gumą. Z normalnego spina gdzie nic się nie gulasi.

• 0

Kupilem ja po wczesniejszych dobrych rekomendacjach znajmoych, ktorzy lowia na nia od kilku sezonow az do teraz (mowie o fireline) i sa z niej w 100% zadowoleni i nie mieli z nia nigdy rzadnych problemow ze zrywaniem czy plataniem - moze akurat trafiles na felerny wypust tej linki. Zresztom nie musieli nic mowic, chodze z nimi na ryby i widze jak sie zachowuje. Ale nie chce jej tu przechwalac bo moze byc tak jak mowisz oczywiscie ale nie chialbym sie tak przejechac. Pozdrawiam.

• 0

Całkiem pozytywna wiadomość :D

Rozumiem, że nie starczyło cierpliwości aby połowić resztami, które pozostały po tej plecionce lub też za dużo po prostu z niej nie zostało.

Choć przyznać muszę, że kilka efektów ptasiego gniazda odnotowałem również w przypadku świeżo nawiniętych PP.

• 0

PP ostatnio się bardzo strzępi, w zasadzie nie wiem co jest grane. Trzyma wytrzymałość i jest ok tylko wygląda że aż strach bierze... Stren jest rzeczywiście świetny ale droższy, trudniej dostępny, nie kupować żółtego bo to padaka i cały sprzęt ubrudzi. Jedyny problem ze strenem to w środku nawoju miałem dziwne coś - linka się rozplatała, było ok 6 nici dublujących się do jednego brzyda.... tak z metr w samym środku 250y szpuli. ...