mentos Opublikowano 28 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Oki poczekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 wracając do arta jajakuba parę według mnie cennych uwag. 1.plastelinę najlepiej położyć sobie na jakąś folię aluminiową ponieważ lubi ona sobie przywierać do wszystkiego a tak zabieramy z folią i po sprawie 2. trzeba mieć poziom na plastelinie w której będzie się odciskać woblera nie trzeba tego robić wasserwagą wystarczy jakaś deseczka 3. wobler warto odtłuścić jeżeli się tego nie zrobi plastelina nam się będzie czepiać na maxa do przynęty i forma do zalewania będzie do wyrzucenia 4. zaczynajmy od przynęt rzędu 5 cm w wzwyż na mniejsze przyjdzie pora później wraz z doświadczeniem no i do tego cierpliwość cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 no i do tego cierpliwość cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość to by moglo tlumaczyc twoje czerwone palce w niedziele oraz poobgryzane paznokcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 zapomniałeś wspomnieć o obtartych kostkach ale tego mogłeś nie widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 no i do tego cierpliwość cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość to by moglo tlumaczyc twoje czerwone palce w niedziele oraz poobgryzane paznokcie Mifku, to nie to. Szpiegu nie może przeżyć, że nie zajżał do mojej skrytki w pokoju (ostatni zlot w P-niu), w której było wszystko poupychane przed nim - teraz te poobgryzane paznokcie, wyrwane włosy . Co do tematu, to zgadzam się - cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość, a nawet więcej... cierpliwości. Z doświadczenia wiem, że wielu woblerowych majsterkowiczów jest bliska jakiegoś ideału, ale niestety nie byli zbyt cierpliwi lub po prostu za mało testowali, kombinowali.Szpiegu - testuj, testuj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Jacku daj @szpiegowi spokój bo on cały czas nie wierzy że rzekę nizinną można przejść w śpiochach na drugi brzeg a tak BTW to kiedy mogę się spodziewać tajemniczych wobków do testów bo jesień za pasem więc pora zajrzeć co tam się dzieje w głębinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 prawda jest taka, że w necie jest dużo wskazówek i cennych informacji nie wspominając o znajomych którzy też coś wiedzą na pewno. Obecnie mam kształtki o których jajakub pisał ...... zajeło mi to trzy dni ale było warto cały pic polega na tym żeby opracować jakiś proces technologiczny chociażby na jednym modelu z z piany póżniej powinno być lekko z górki .... mój kolega powiedział mi, że w tym czasie pewnie bym zrobił jakieś 60 korpusów z balsy... no ale kto stoi w miejscu ten się cofa a takie nowe wyzwania mnie nakręcają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Ja już 9rok się nakręcam .Grzechu czekam na pierwsze nerwy i krzyki: Dość, dość już tej pianki, wracam do balsy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 jacek gwarantuje ci ze usłyszysz to pierwszy przez telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-c57 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Jestem nowy na forum, więc witam wszystkich.Jest już III część artykułu bo nie mogę znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Bardzo szkoda ze nie ma ciągu dalszego świetny artykuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Nie wiem czy da się kontnuować ten cykl artykułów - wszystko zależy od autora. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judo 1988 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Całkiem fajny artykuł.Ale na wykonanie samej formy jest tak naprawdę kilka sposobów.Ten opisany tutaj jest jednym z nich,są łatwiejsze i efektywniejsze.Z pianami podobnie.Ja tam osobiście ma pianę której używa Salmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Całkiem fajny artykuł.Ale na wykonanie samej formy jest tak naprawdę kilka sposobów.Ten opisany tutaj jest jednym z nich,są łatwiejsze i efektywniejsze.Z pianami podobnie.Ja tam osobiście ma pianę której używa Salmo. To może napiszesz artykuł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judo 1988 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Wszytko w swoim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszK Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Całkiem fajny artykuł.Ale na wykonanie samej formy jest tak naprawdę kilka sposobów.Ten opisany tutaj jest jednym z nich,są łatwiejsze i efektywniejsze.Z pianami podobnie.Ja tam osobiście ma pianę której używa Salmo. A co to za piana? Gdzie ją można kupić? Interesuje mnie pianka w małych opakowaniach, możliwych do przerobu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judo 1988 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Interesuje Cie ta która używa Salmo czy jakaś inna?Ona w każdym razie jest w kilogramowych opakowaniach 17 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Wszytko w swoim czasie No dokładnie chciałem Ciebie o to prosić. Napiszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
judo 1988 Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Postaram się,ale póki co jestem mocno zajęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Postaram się,ale póki co jestem mocno zajęty. z wielką chęcią opublikuję ciekawe rozważania na temat konstrukcji woblerów, czekam zatem z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi