Kuba Standera Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Witam Właśnie oblookałem, obniuchałem i poważyłem obfociwszy po drodze revo premier, więc chciałbym w osobnym temacie podzielić się odczuciami. Zaczynając jak zwykle od zewnątrz paczka jak zwykle ABU, bez szału. W środku pianki i oliwka, że o samym multiku nie wspomnę. Jak wygląda pewnie już każdy widział - ta sama rama/wygląd el zewnętrznych, podobny do STXa z tym, że szpula i wodzik nie pokryte złotym azotkiem (tu jest mój błąd, wodzik jest pokryty azotkiem. przepraszam), tylko srebrne, podobnie rączka. Korbki standard guma. Hamulec główny jak i dociskowy z klikiem, więc łatwo będzie go sobie ustawić. Hamulec rzutowy magnetyczny - rozwiązanie znane z SX i STX. multik jest jak na revo niesłychanie lekki - waży jedynie 181g, czyli jedynie 6,6g więcej niż metanium mg7 i aż 68.7g lżejsza niż SX. Jak się spisuje w akcji napisze jutro - jeszcze nie miałem okazji nim łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 19 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 I jeszcze look na szpulkę: Sorry za marną jakość zdjęć, ale niestety nie mam sprzętu/umiejętności do lepszych...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Cześć Kuba rozumiem że nad wodą z nim nie byłeś. Jestem ciekawjak wypada w praktyce to by było bardzo interesujące poznać twój osąd. Wiedząc że wcześniej miałeś STX pozdrawiam i czekam na relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 a jak jestes zadowolny z SX? ... sorry za off topa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 19 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Szczerze mówię że nie jestem zbyt obiektywny - tu najlepiej by wysłać Tomaszka , on sie zupełnie nie wkręca gadżetowo/bajerowo. Ja bardzo lubiłem STXa (w sumie to żałuję ze go pchnąłem w świat) więc raczej na pewno to revo mi też będzie pasować - z zastosowaniem do gumy i lekkich woblerów - coś jak u nas rzeczne sandacze/bolenie. A do jerków mam naszykowanego SXa z szybkim przełozeniem - jakoś ujmuje mnie jego kolor... chyba jestem fetyszystą a i jeszcze jedno o premierze - kosztuje on ok 175$ co moim zdaniem jest bardzo rozsądną propozycją, szczególnie przy obecnym kursie dolara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 19 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 SXem łowi od pewnego czasu Peresada i chyba sobie chwali, mój ma premierę jutro, z premierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Jestem zaskoczony, magnetyk + lekka szpula Jestem ciekawy pierwszych testów. Standerus sprawdż go jak mozesz z jakimś kijem 17 lbs i powszechnie znanymi wabikami np PH 8F. Coś mi mówi, że to może być niezły multik na upały.. pozd JW p.s jaki jest rozstaw korbki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 19 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Taki jak w każdym revo , nie wiem dokładnie. kijek mam 14 i 25lb, nic pomiędzy, ale jutro sprawdzę oba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 80 mmja kazde revo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 19 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Dobra, nie wytrzymałem i nawinąwszy pozyczoną od Ramaya plecionkę stren 20lb pobiegłem na trawnik przed domem. Do premiera kij 25lb major craft. Lata już od aglia 2, lata nawet minnow 7F - jeden z największych gówolotów jakie znam. Perch 8 leci już spokojnie bez wysiłku i kombinowania, rapala x-rap 10cm to hmmmm, kończy sie trawnik niemalże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 sorry bo nie kumam, aglia 2 lata z kija 25 lbs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 no to niezly ambaras wszedl nam na rynek <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 ten major craft (arrival model do 1.5oz) opisany jest na 25lb, ale moim zdaniem tyle to on nie ma - mysle ze tak 17-20lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 19 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 i to całkiem rozsądnie.... Wiadomo, nia są to odległości po horyzont ale na taka Wartę spokojnie by starczyło. Tym kijem i scorpionem (nie miałem innego multi) obsługiwałem zarówno paprochy (manns 4 czy 5cm rybka) na 4g główce, małe twistery, woblery 7cm takie jak executor czy long cast rapali to juz lecą jak pierdnięcie nie przymierzając, jak i gumy (kopyto 6) na 20g główkach. Bez problemu kij przekazuje brania okoni na ma łe gumki - jako delkitne pstryknięcia.Jak dla mnie kij zaróno na większe przynęty pstrągowe, jak i przez pełen arsenał rzecznych sandaczy, po duże gumy na szczupaka, z tym że troszkę mu brakuje mocy gdyby miała siąść większa ryba (choć Peresada chyba w okolicy 90cm tym targał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 nawet jeśli ma tylko 17 lbs to i tak nieźle, bo np. z premiera PC66MF2 to żadna aglia 2 nie poleci.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 i to całkiem rozsądnie.... Wiadomo, nia są to odległości po horyzont ale na taka Wartę spokojnie by starczyło. Tym kijem i scorpionem (nie miałem innego multi) obsługiwałem zarówno paprochy (manns 4 czy 5cm rybka) na 4g główce, małe twistery, woblery 7cm takie jak executor czy long cast rapali to juz lecą jak pierdnięcie nie przymierzając, jak i gumy (kopyto 6) na 20g główkach. Bez problemu kij przekazuje brania okoni na ma łe gumki - jako delkitne pstryknięcia. to i tak nieżle. Jaką akcję ma ten kij? Ultra slow Takie głebokoładujace sie kijaszki to nawet przy sporej mocy potrafią miotać jakiś maleństwa... Sorry za zmiane tematu ale jestem na etapie kupna japońskiego kija o mocy 20 lbs z myślą o łowieniu na gorąco. Zastanawiam sie tylko czy taki kijek nie będzie zasłaby na spore i silne ryby..pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 19 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Hmmm zmartwię Cie ale kij jest raczej bardzo fast, taka szpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Hmmm zmartwię Cie ale kij jest raczej bardzo fast, taka szpada no to liczę, że kiedyś zaprezentujesz ten kijek. np. na jakimś zlocie bo tak uniwersalnego patyka to mnie sobie trudno wyobrazić.. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 19 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Bardzo bym chciał, myśle że prezentacja będzie późna wiosną jak sie uda zorganizować zlot u nas na wyspie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Czyżby Kuba zmiana planów? Zostajesz na Wyspie dłużej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Plan zakłada do wiosny, a później zobacze jak stoję. Zresztą jutro też się pewno wiele wyjaśni , zawsze jest jeszcze Galway, albo..... Szwecja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Rozmawiałem z Peresadą - mimo że na razie tylko zrelacjonowałem multika przez telefon - myśl jest podobne - to może być świetna maszynka na trocie/łososie - obsługuje lekkie przynęty, średnie bez najmmniejszego problemu, szpula pozwala na zastosowanie żyłki w razie mrozu. Hamulec bardzo dużej mocy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Cześć,Czyli plotki o lżejszej szpulce się potwierdziły. Premier wydaje się być super maszynką. Poprawiono zresztą największy mankament STX'a - szpulkę. Chwalono wodotryski ale nie zadbano o rzecz elementarną. Teraz jest inaczej - super sprawa! Standerus dzięki za opublikowanie takiego opisu Może chcesz troszkę go rozszerzyć i opulikujemy na stronie głównej jako rozszerzenie testu Revo S? Dodałbym od siebie część o STX'ie. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 20 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Jasna sprawa, dzisiaj jak wreszcie się ruszę i wykonam część praktyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Jasna sprawa, dzisiaj jak wreszcie się ruszę i wykonam część praktyczną No to super. Będzie bardzo fajne rozszerzenie artykułu o Revo S. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi