Skocz do zawartości

W głąb Revo...premier

Kuba Standera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Właśnie oblookałem, obniuchałem i poważyłem obfociwszy po drodze revo premier, więc chciałbym w osobnym temacie podzielić się odczuciami.

Zaczynając jak zwykle od zewnątrz :mellow: paczka jak zwykle ABU, bez szału. W środku pianki i oliwka, że o samym multiku nie wspomnę. Jak wygląda pewnie już każdy widział - ta sama rama/wygląd el zewnętrznych, podobny do STXa z tym, że szpula i wodzik nie pokryte złotym azotkiem (tu jest mój błąd, wodzik jest pokryty azotkiem. przepraszam), tylko srebrne, podobnie rączka. Korbki standard guma. Hamulec główny jak i dociskowy z klikiem, więc łatwo będzie go sobie ustawić. Hamulec rzutowy magnetyczny - rozwiązanie znane z SX i STX. multik jest jak na revo niesłychanie lekki - waży jedynie 181g, czyli jedynie 6,6g więcej niż metanium mg7 i aż 68.7g lżejsza niż SX.

Jak się spisuje w akcji napisze jutro - jeszcze nie miałem okazji nim łowić.

post-236-1348913629,3994_thumb.jpg

post-236-1348913629,4755_thumb.jpg

• Odpowiedzi 152
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Szczerze mówię że nie jestem zbyt obiektywny - tu najlepiej by wysłać Tomaszka :mellow: , on sie zupełnie nie wkręca gadżetowo/bajerowo. Ja bardzo lubiłem STXa (w sumie to żałuję ze go pchnąłem w świat) więc raczej na pewno to revo mi też będzie pasować - z zastosowaniem do gumy i lekkich woblerów - coś jak u nas rzeczne sandacze/bolenie. A do jerków mam naszykowanego SXa z szybkim przełozeniem - jakoś ujmuje mnie jego kolor... chyba jestem fetyszystą :mellow:

a i jeszcze jedno o premierze - kosztuje on ok 175$ co moim zdaniem jest bardzo rozsądną propozycją, szczególnie przy obecnym kursie dolara.

Dobra, nie wytrzymałem i nawinąwszy pozyczoną od Ramaya plecionkę stren 20lb pobiegłem na trawnik przed domem. Do premiera kij 25lb major craft. Lata już od aglia 2, lata nawet minnow 7F - jeden z największych gówolotów jakie znam. Perch 8 leci już spokojnie bez wysiłku i kombinowania, rapala x-rap 10cm to hmmmm, kończy sie trawnik niemalże :mellow:

i to całkiem rozsądnie....

Wiadomo, nia są to odległości po horyzont ale na taka Wartę spokojnie by starczyło. Tym kijem i scorpionem (nie miałem innego multi) obsługiwałem zarówno paprochy (manns 4 czy 5cm rybka) na 4g główce, małe twistery, woblery 7cm takie jak executor czy long cast rapali to juz lecą jak pierdnięcie nie przymierzając, jak i gumy (kopyto 6) na 20g główkach. Bez problemu kij przekazuje brania okoni na ma łe gumki - jako delkitne pstryknięcia.

Jak dla mnie kij zaróno na większe przynęty pstrągowe, jak i przez pełen arsenał rzecznych sandaczy, po duże gumy na szczupaka, z tym że troszkę mu brakuje mocy gdyby miała siąść większa ryba (choć Peresada chyba w okolicy 90cm tym targał).

i to całkiem rozsądnie....

Wiadomo, nia są to odległości po horyzont ale na taka Wartę spokojnie by starczyło. Tym kijem i scorpionem (nie miałem innego multi) obsługiwałem zarówno paprochy (manns 4 czy 5cm rybka) na 4g główce, małe twistery, woblery 7cm takie jak executor czy long cast rapali to juz lecą jak pierdnięcie nie przymierzając, jak i gumy (kopyto 6) na 20g główkach. Bez problemu kij przekazuje brania okoni na ma łe gumki - jako delkitne pstryknięcia.

to i tak nieżle. :o Jaką akcję ma ten kij? Ultra slow :mellow:

Takie głebokoładujace sie kijaszki to nawet przy sporej mocy potrafią miotać jakiś maleństwa... Sorry za zmiane tematu ale jestem na etapie kupna japońskiego kija o mocy 20 lbs z myślą o łowieniu na gorąco. Zastanawiam sie tylko czy taki kijek nie będzie zasłaby na spore i silne ryby..

pozd JW :D

Rozmawiałem z Peresadą - mimo że na razie tylko zrelacjonowałem multika przez telefon - myśl jest podobne - to może być świetna maszynka na trocie/łososie - obsługuje lekkie przynęty, średnie bez najmmniejszego problemu, szpula pozwala na zastosowanie żyłki w razie mrozu. Hamulec bardzo dużej mocy....

Cześć,

Czyli plotki o lżejszej szpulce się potwierdziły. Premier wydaje się być super maszynką. Poprawiono zresztą największy mankament STX'a - szpulkę. Chwalono wodotryski ale nie zadbano o rzecz elementarną. Teraz jest inaczej - super sprawa!

Standerus dzięki za opublikowanie takiego opisu :D Może chcesz troszkę go rozszerzyć i opulikujemy na stronie głównej jako rozszerzenie testu Revo S? Dodałbym od siebie część o STX'ie.

Pozdrawiam

Remek