mifek Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Czyli szpule robią pozytywnie??Będzie naprawdę niezła maszynka jak ją dokupię mimo że góró Jerzy generalizując zjechał go góra-dół to moim zdaniem jak ktoś nie mieli piasku to maszynka jest naprawdę warta kasy dobrze, ze khuró Standerus jest zadowolony!! Maszynka cymes! Posłuży ci lata.... top model z szpulką avail A tak zamykajac juz ten przyciężkawy temat to po bardzo dokładnych badaniach, niemalże archeologicznych, zawartości pudełka, zwłąszcza instrukcji nie znalazłem magicznego napisu FRESH WATER ONLY mimo, ze guide jest w kilku językach.. Mieliłem ostatnio piasek, poraz kolejny, w Curado 201 nic się nie stało. Powód prosty, plastiku tam niema a w Revo PRM jest go więcej niż Angelinie Joli czy Cher Dobre!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 witam!nie znalazłeś bo wg. producenta można go używać w słonej wodzie, ale tak jak napisałem wcześniej można nie oznacza wcale że będzie świetnie, mam tu na myśli naprawdę ciężkie środowisko z solą i piachem. myślę że temu podołają naprawdę pancerne maszyny i być może curado właśnie taką maszyną jest, ale już nowe matanium mg mimo że przez producenta jest przeznaczony do słonej wody nie sadzę ażeby długo w piaszczysto - słonym środowisku posłużył. choć być może się mylę...pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 krzysiek ja łowiłem nim max 1,5 kg hamurki na skałach. Wabiki to salmiaki od stinga 6 do Fatso 10. Jeszcze jakieś jigi w okolicach 3/4 oz. Jakie tu cięzkie warunki ?? UL mozna powiedzieć. Ponadto twój kolega z Irlandii musi siedzieć juz na zielonej wyspie spory czas bo ma problemy ze zrozumieniem języka polskiego. Ja wyrażnie napisałem, że multik jest (koncepcyjnie) bardzo dobry. Świetnie rzuca, cichy magnetyk, lekki, ergonomiczny, płynny bardziej niz Daiwa za ponad 1000 zł.. A że przy okazji został zrobiony z mega syfiastych materiałów to.... kosztuje mniej niż Curado. Mnie rozleciał się po miesiacu... Wam narazie działa. Pogadamy za rok moze dwa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 witam!Jurek! to tym bardziej mnie to dziwi, ja co prawda nie mam jeszcze premiera ( w drodze ) no ale dużo łowię z Kubą który to ww. młynek katuje 50 gramowymi gumami i to od czasu jak go kupił. przed wyjazdem Kuby na zlot miałem tego premiera w rękach - nie wykazywał żadnych oznak zużycia. więc albo trafiła Ci się wadliwa sztuka albo sam nie wiem. z resztą sam się przekonam jak dotrze sztuka przeze mnie zakupiona. chociaż coś się sprawa przedłuża - zły omen? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Co do ilość plastkiu w Revo-PRM, to tak to jest jak chce się być trendy. Mam tu na myśli szwedzkich konstruktorów (na pudełku pisze Engineered in Sweden). Widocznie też lukają na jerkbait.pl gdzie naczytali się o castingu light a nawet ultralight i tak sobie to wzięli do serca, że zrobili pod niego multik ultralight maksymalnie obniżając jego wagę co wiąże się z zastosowaniem plastikowych elementów, które np. w Revo-STX wykonane są z metalu. Zastanawiające jest tylko to, czemu po takiej zamianie materiałów Revo-PRM jest droższy od STX. Ale tutaj znowu wracamy do tego, że fachowcy z Abu jednak lukają na jerkbaita, gdzie wyczytali iż casting light i ultralight wiąże się z większymi wydatkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 witam!mam taką prośbę - w związku że sam nie miałem jeszcze okazji rozebrać revo PRM, czy ktoś mógłby mi napisać które to części zrobione są z plastiku ( pomijam panele boczne )chodzi mi tu głównie o mechanizm.z góry dziękuj i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 z pamięci, bo niechce mi sie juz robierac tego trupa.. <_< plastik jest w całym module mieszczącym hamulec magnetyczny, ten ostatni tez jest zasadniczo plastikowy. Tuleja w jakiej mieści się wałek posuwu wodzika, platikowe są ( choć to standard) koła zembate napędu wodzika, sam element w którym osadzony jest wodzik i jakies elementy wewnącz napendu. Choć te ostatnie są plastikowe w większościchyba multikach dostepnym na rynku. Wyjatkiem jest chyba Daiwa Millionaire reszta choc metalowa jest zrobione (moim zdaniem) z takiego chińsko/koreańsko/Hinduskiego stopu, który nie wróży mega żywotność tej konstrukcji nawet w czystych, chłodnych i niepiaszczystych strumykach Republiki Irlandii.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 a tak już zupełnie zamykając temat czy Revo znalazłem zdjecie przekłądni jakie zrobiłem po pierszej wyprawie nad wodę.. Szkoda, ze wówczss nie zwróciłem uwagi jak gównianie jest zrobiony gwint na tej tandetnej osi.. <_< proszę już mnie nie męczyc tematem Abu plizzzz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Hej Jerzy!Czegoś nie rozumiem - najpierw piszesz że to sam syf i mnóstwo plastiku, po chwili wymieniasz części z plastiku przy każdej dodając że tak jest w większości multików?? Jak dla mnie trochę udowadnianie z góry przyjętej tezy. Nie mam nic przeciw dyskusjom na argumenty, niech nawet będzie na wesoło ale gdzieś gubię się z moim brakiem zrozumienia polskiego. Kłopoty natomiast mam ze zrozumieniem dość pokrętnego tłumaczenia i udowadniania na siłę że albo łowienie szczupaków na cokolwiek większego niż 13cm nie ma sensu, albo że na 10lb zestaw z 0,20mm wyciągnę wszedzie każdego pstrąga, albo na końcu że całkiem normalny multik to jedno wielkie gówno bo jak go rozłożyłem przesmarowałem i skręciłem po swojemu (bo co w fabrykach multików mogą wiedzieć o poprawnym montażu i smarowaniu) to po kilku łowieniach multik się mi rozleciał. Nie wiem czy tylko w Omanie są tak straszne warunki, ale sądzę że większość wędkarzy np z Australii ma podobne i jakoś fama na ogólnie dostępnych w normalnych językach forach nie niesie żeby premier był całkiem do dupy... Choć co tam oni moga wiedzieć... Ani mi nie zależy na udowodnieniu coolostwa czy nie coolostwa bo zasadniczo mi to zwiewa - wydaje się że popularność i liczba sprzedanych sztuk byłaby wystarczająca - tylko skąd wziąść jakiekolwiek dane?? Mi on leży, fajnie się nim mi łowi, zarówno pstrągi jak i szczupaki, kupiłem go za ok 500 pln więc jakiś specjalnie wielkich wymagań mu nie stawiam. A teraz UWAGA bo będzie żart Co robiłeś z tym multikiem na fotce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 A i Peresada - wiadomo już coś o tych lekkich szpulach do revo?? Jak to robi, ludzia zadowolone?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 mnie też on leży, jest poreczny, cichy, ma lekka szpulkę, dobrze rzuca, płynnie pracuje...ale nie wytrzymał wiecej niz miesiac łowienia tu w Omanie.. tylko tyle. Problem polega na tym, że postanowiłem poinformować o tym użytkowników jerkbait.pl.. Niech sami wyciągna wnioski czy kupić ten multik czy też nie... Cała ta dyskusja jest już dawno nie potrzebna. Natępnym razem jak coś mi się sypnie jeszcze podczas miesiąca miodowego to będę milczał i niech sobie ludzie sami sprawdzają, testują za swoje pieniądze. Gówno mnie to będzie obchodzić !! Co do rozumienia j. polskiego to miałem na myśli fakt, ze nie zjechałem tego multika totalnie jak się doczytałeś, tylko wskazałem na jego słabe cechy (moim zdaniem). Tylko tyle. a teraz będzie żart UWAGA !! ... .... ja ten multik smarowałem przed użyciem w słonej wodzie... Szok co !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Spoko Jerzy A tak BTW - czy wiadomo coś o różnicach smarów między Shimano a ABU?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 z Abu używałem tylko oliwki w takiej białj tubce była OK, ale stosowałem ja do łożysk. Na temat smarów szimano zobacz sobie wątek o metanium MG...zaraz obok.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 9 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Widziałem, czytałem, stąd pytanie o różnice w smarach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist444 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 WitamA propo premiera w niedziele pojechalismy na rzeke i kolega dostal szoku po rzucie guma spadla mu pod nogi w premierze nawet korbka sie nie krecila szpule palcami bylo ciezko obrocic po kilkakrotnym zanurzeniu premierka w rzece powoli sie rozbujal jest to nowy multik byl pare razy nad woda wyglada na to ze po tygodniowym postoje sie zatarl?teraz go bedzie rozbieral i smarowal za tydzien zobaczymy czy dziala.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 a odkręciliście docisk?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist444 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 tak dopiero potym powoli sie rozruszalPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramay Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 to co to za guma,ze nie wysnuwala linki przed rzutem? moze nie warto rozkrecac, tylko ustawic hamulce przed rzutem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist444 Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 dobre Ramay tak hamulec odkrecony i ciezko bylo reka krecic szpule sam sie zastanawialem czy go gdzies kolo grzejnika nie postawil na tydzien i sie wysuszyl mysle ze po konserwacji wroci wszystko do normyPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Bardzo to dziwne zeby sam z siebie takie coś miał a wcisneliście przycisk do rzutu?? Nie mogłem się oprzec <_< kiedy wpadasz? next weekend?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist444 Opublikowano 13 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 mnie tez to przyszlo go glowy jak mnie zawolal ze cos sie stalo moze byc tylko data godzina i gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Przyszły weekend mam wolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krist444 Opublikowano 14 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Ok tez mam wolne. A propo revo choc pisales ze to nie prom kosmiczny to kolega doszedl do odwrotnego wniosku i po otwarciu (bal sie go rozebrac na czesci) i naoliwil (chyba co widzial) i revo dziala w porzadku.Dalej mam dziwne podejrzenia ze go zostawil na tydzien przy grzejniku i poprostu go wysuszyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Jak go zostawił z maxymalnie dowalonym dociskiem to mogło może i tak być. A i jeszcze jedno - cały weekend miałem przyjemność pstrągować premierem - całkiem udana konstrukcja na pstrągi, muszę powiedzieć ze jestem pod wrażeniem jego możliwości - nieco limitował użycie całkiem małych przynet kij co miał subtelne 25lbsów ale w sumie zestawik był całkiem niezły. Latało wszystko od butchera/bullheada 4, choć ten ostatni jako naprawdę lekki był już słabo kontrolowany Ale Ale, jak przyjdzie lekka szpula do premiera i wędka jakaś rozsądniejsza na pstrągi to damy ognia.... Bo na razie to idzie bardzo ekologicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Myślę że ciekawe podsumowanie naszej dyskusji tutaj to artykuł z multiplikatora http://www.multiplikator.pl/index.php?option=com_content& ;task=view&id=94&Itemid=39 ew zamieszczanie moich wypocin chyba już nie ma sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi