120kilo Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Witam,tak jak mozna przeczytać w tytule, jestem początkującym jerkocastingowcem,kupiłem okazyjnie kjaszek dragona Dragon Millenium Heavy Duty Fatso Jerk Cast 1,95 25-60gbardzo chcę skompletować zestaw, w tym celu szukam multiplikatora do tego kija.Multiplikator musi być na prawą rękę, chcę łowić dużymi i cięzkimi jerkami o max. gramaturze 60-65 gr.Z resztą takimi dysponuję, fatsiaki, slidery i jacki o długości od 7 do 12 cm.W tym miejscu liczę i czekam na wasze sugestie, podpowiedzi i pomysły.Sam zastanawiam się nad okumkami lub dragonem/team dragonem.Z własnej obserwacji i obserwacji innych wiem, że dragon i okuma dają 5 lat gwarancji, i że okuma robi stosunkkowo dobry sprzęt.Dlatego też się nad tymi firmami zastanawiam, ale wiadomo, że nie tylko te firmy istnieją, i że inne firmy robią równie dobry jak nie lepszy sprzęt.Wieć prosze o pomoc w tym temacie.Z góry dziękuję za sugestie i pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) Żadna nowa Okuma czy Dragon nie pociągną długo z przynętami 50-60g. Kup Okume V-200lx lub Abu Revo S. Bankowo dadzą radę i jeszcze na plecionkę zostanie. Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez mdziam_78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pleciona Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) Na All. masz Shimano Citicę 200 za 280zł. Kupuj, ciesz się i używaj, bo to okazyjna cena za dobry młynek.Bez plecionki- 249 z dostawą. Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez PLECIONA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
120kilo Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Cały czas Moi Drodzy pamiętajcie, że to ma być multik na prawą rękę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Czyli kręcisz prawą. Ta Citica 200 jest właśnie do kręcenia prawą. Jesli jest w dobrym stanie to warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
120kilo Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Tak i stałoszpulowcem i multikiem kręcę prawą ręką, ale na codzień jestem leworęczny, jem, piszę i wiele innych rzeczy też robię lewą ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi